Pillsbury Creamy Supreme Sugar Free Vanilla Frosting - waniliowa masa do ciasta bez cukru
Gotowa do użycia gęsta, słodka, intensywnie waniliowa masa bez ani grama cukru - idealna do dekorowania ciast, używania jako polewa lub jako masa do przełożenia warstw tortu.
Jak korzystać z bezcukrowej masy Pillsbury Creamy Supreme Sugar Free Frosting?
- posmaruj nią wierzch tortu jak lukrem
- przełóż masę do rękawa cukierniczego albo wyciskarki i udekoruj babeczki ozdobnymi zawijasami (masa dobrze trzyma kształt)
- przygotuj whoopy pies - duże biszkoptowe ciastka składane po dwa jak markizy, przełóż je masą Pillsbury
- odetnij górną warstwę muffinki i wydrąż środek, do wnętrza nałóż masę i przykryj czapeczką z odciętego wcześniej czubka
- możesz używać masy od razu z wiaderka, albo kombinować z jej smakiem dodając do niej np. aromaty Funky Flavors aby uzyska różne smaki, waniliowa masa szczególnie dobrze łączy się ze smakami owocowymi (malina, ananas), a także orzechowymi (kokos, nugat, orzechy włoskie) i oczywiście z aromatem białej czekolady
Amerykańscy fani bezcukrowych ciast Pillsbury tak bardzo lubią te mieszanki, że piszą do producenta listy prosząc, żeby przypadkiem nie kończył ich produkcji!
Wartości Odżywcze
Pillsbury™ Creamy Supreme ® Sugar Free Vanilla Flavored Frosting - gotowa masa tortowa o smaku waniliowym, bez cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 425g
Składniki: substancja słodząca syrop maltitolowy, olej palmowy, woda, maltodekstryna, regulator wilgotności sorbitol, polidekstroza, substancja słodząca izomalt, olej rzepakowy, błonnik (celuloza), stabilizator skrobia modyfikowana, błonnik cytrusowy, stabilizator mono- i di- glicerydy kwasów tłuszczowych, sól, barwnik E-102 i E-129, substancja konserwująca E-435, substancja zagęszczająca guma guar, aromaty, substancja konserwująca sorbinian potasu, substancja słodząca sukraloza, emulgator lecytyna sojowa, regulator kwasowości kwas cytrynowy, przeciwutleniacze (polmitynian askorbylu, mieszane tokoferole roślinne, ekstrakt rumianku i rozmarynu). Ze względu na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający. E-102 i E-129 mogą mięć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Alergeny: soja
Wartości odżywcze w 1 porcji (30g, 14 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 418kJ/100kcal, tłuszcze 6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3g), węglowodany 17g (w tym cukry 0g, maltitol 10g), białko 0g, sól 0,15g.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1395kJ/333kcal, tłuszcze 20g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10g), węglowodany 56,7g (w tym cukry 0g, maltitol 33,3g), białko 0g, sól 0,5g.
Producent: Wyprodukowano w Stanach Zjednoczonych dla The J.M. Smucker Company, Orrville, OH 44667 USA
Dystrybutor: Walden Farms K.Warda-Poniecka, www.Guiltfree.pl
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 15°C - 20°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów. Udekorowane masą ciasto przechowywać przykryte, odcinając dopływ powietrza. Po otwarciu pozostałą część masy przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciągu 2 tygodni.
Przed użyciem masy do dekoracji ciasta upewnij się, że ciasto jest całkowicie wystudzone - w przeciwnym razie masa straci konsystencję i wsiąknie w ciasto rozmaczając je.
Najlepiej spożyć przed: data etykiecie na lewo od kodu kreskowego.