Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Lo-Dough Brownie Mix - mieszanka do wypieku niskokalorycznego bezglutenowego brownie, 65kcal
Lo-Dough Brownie Mix to coś nowego - po niewiarygodnie niskokalorycznych keto-wrapach Lo-Dough wzbogaca dietę osób liczących kalorie o bezczelnie pyszne czekoladowe brownie z kawałkami mlecznej i ciemnej czekolady.
Tu nie ma żadnej magii - to po prostu dobrze dobrane składniki najwyższej jakości, które w piekarniku zmieniają się w przepyszne ciasto. Każdy kawałek tego przesyconego czekoladowością ciasta ma zaledwie 65kcal i zupełnie nie smakuje jak cokolwiek dietetycznego. Możesz zadowolić się podstawowym przepisem (jest pyszny!), albo pokusić się o dodanie dodatków, w każdej wersji efekt wart jest oczekiwania, a nagrodą jest intensywny smak wilgotnego, czekoladowego ciasta.
Lo-Dough Brownie Mix - najważniejsze informacje
- tylko 65kcal w kawałku
- kompletna mieszanka, wymaga dodania tylko wody
- bez sztucznych słodzików
- niska zawartość tłuszczu
- niska zawartość cukru i węglowodanów netto
- źródło białka i błonnika
- z kawałkami prawdziwej mlecznej i ciemnej czekolady
- bez glutenu (zawiera bezglutenowy błonnik pszenny)
Przygotowanie ciasta jest banalnie proste, wymaga dodania tylko wody - nie potrzebujesz jajek, masła, ani żadnych innych składników, ALE przepis wymaga dyscypliny: dokładnie odmierz wodę, dokładnie przestrzegaj czasu i temperatury pieczenia, a przede wszystkim warunków przechowywania - ciasto musi być odcięte od dostępu powietrza,w przeciwnym razie szybko obeschnie i zamiast wilgotne, stanie się kruche. W zakładce Skład i na opakowaniu znajdziesz szczegółowe wskazówki dotyczące przygotowania ciasta, a jeśli masz wątpliwości, obejrzyj film na YT (w języku angielskim)
Smacznego!
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Lo-Dough Brownie mix - mieszanka do przygotowania niskokalorycznego ciasta czekoladowego, zawiera cukier i substancje słodzącę
Masa netto 262g (po upieczeniu ok 9 x 53g)
Składniki: substancja słodząca erytrol, błonnik pszenny (bezglutenowy) kawałki mlecznej czekolady (cukier, mleko w proszku, masło kakaowe, miazga kakaowa, serwatka w proszku [mleko] odtłuszczone mleko w proszku, emulgator lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy) kawałki ciemnej czekolady (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy) białka jaj od kur z wolnego wybiegu, kakao, stabilizator (E464) barwnik karmelowy E50c, substancja zagęszczająca mąka konjak, łuska psyllium w proszku, przeciwutleniacz kwas askorbinowy, sól, substancja zagęszczająca guma karobowa, substancja zagęszczająca guma ksantanowa.
Alergeny: gluten, pszenica, jaja, mleko; może zawierać sezam i gorczycę.
Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.
Wartości odżywcze w 100g gotowego ciasta przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 125kcal / 511kJ, tłuszcze 4,3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5g), węglowodany 29,9g (w tym cukry 4,5g, erytrol 22,2g), błonnik 13,5g, białko 6,8g, sól 0,5g
Producent: Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii dla Lo-Dough Limited.
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 200°C
- Przygotuj kwadratową formę o boku 24cm lub okrągłą o średnicy 26cm
- Wyłóż formę papierem do pieczenia z dużym zapasem i spryskaj tłuszczem w spray'u
- Zmieszaj zawartość opakowania z 250ml chłodnej wody - masa będzie bardzo gęsta, ale w żadnym wypadku nie dodawaj więcej wody! Do mieszania użyj miksera (ok 1 minuta) albo ręcznej trzepaczki, upewnij się, że składniki są idealnie połączone i nie ma żadnych suchych grudek
- Wskazówka: możesz dodać dodatki, np orzechy, ale wpłynie to na konsystencję ciasta, lepiej udekorować gotowe ciasto z wierzchu
- Wskazówka: jeśli lubisz słodkie wypieki, możesz dodać słodzik - lepiej użyć rozgniecionego na pył słodzika w pastylkach niż słodzików płynnych lub sypkich o dużej objętości, takich jak erytrol czy ksylitol, bo wpłyną na czas pieczenia i konsystencję ciasta
- Wyłóż masę do formy rozkładając ją równo silikonową szpatułką, jeśli masa klei się do łyżki, możesz łyżkę lekko natłuścić
- Piecz 25 minut
- Wyjmij ciasto z formy razem z papierem i odstaw na kartkę do przestudzenia, dobrym pomysłem jest nakrycie ciasta drugą warstwą lekko natłuszczonego papieru do pieczenia
- Po upływie pół godziny owiń ciasto z obiema warstwami papieru folią spożywczą albo aluminiową tak, by odciąć dopływ powietrza, i wstaw ciasto do lodówki do całkowitego wychłodzenia na minimum godzinę
- Zupełnie zimne ciasto pokrój na 9 kawałków, na tym etapie możesz je udekorować masłem orzechowym albo posypać owocami, orzechami, posypką lub piankami marshmallow
- Ciasto przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu lub owinięte szczelnie folią spożywczą przez maksymalnie 5 dni.