• Obecnie brak na stanie
Lo-Dough Brownie Mix
  • Lo-Dough Brownie Mix
  • Lo-Dough Brownie Mix
  • Lo-Dough Brownie Mix
  • Lo-Dough Brownie Mix
  • Lo-Dough Brownie Mix
  • Lo-Dough Brownie Mix
  • Lo-Dough Brownie Mix
  • Lo-Dough Brownie Mix
  • Lo-Dough Brownie Mix
Kod produktu: 5060719370042
Lo-Dough

Lo-Dough Brownie Mix - mieszanka do wypieku niskokalorycznego bezglutenowego brownie, 65kcal

Obecnie brak na stanie

Lo-Dough to innowacyjna mieszanka, z której przygotujesz doskonałe czekoladowe bezglutenowe ciasto brownie - z opakowania wychodzi 9 kawałków, z których każdy ma zaledwie 65kcal i tylko 2,g cukru.

36,06 zł netto

36,06 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 262 g; 13.76zł/100g

Główny smak: Smak brownie – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak czekolada mleczna – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Lo-Dough Brownie Mix to coś nowego - po  niewiarygodnie niskokalorycznych keto-wrapach Lo-Dough wzbogaca dietę osób liczących kalorie o bezczelnie pyszne czekoladowe brownie z kawałkami mlecznej i ciemnej czekolady.

Tu nie ma żadnej magii - to po prostu dobrze dobrane składniki najwyższej jakości, które w piekarniku zmieniają się w przepyszne ciasto. Każdy kawałek tego przesyconego czekoladowością ciasta ma zaledwie 65kcal i zupełnie nie smakuje jak cokolwiek dietetycznego. Możesz zadowolić się podstawowym przepisem (jest pyszny!), albo pokusić się o dodanie dodatków, w każdej wersji efekt wart jest oczekiwania, a nagrodą jest intensywny smak wilgotnego, czekoladowego ciasta.

Lo-Dough Brownie Mix - najważniejsze informacje

  • tylko 65kcal w kawałku
  • kompletna mieszanka, wymaga dodania tylko wody
  • bez sztucznych słodzików
  • niska zawartość tłuszczu
  • niska zawartość cukru i węglowodanów netto
  • źródło białka i błonnika
  • z kawałkami prawdziwej mlecznej i ciemnej czekolady
  • bez glutenu (zawiera bezglutenowy błonnik pszenny)

Przygotowanie ciasta jest banalnie proste, wymaga dodania tylko wody - nie potrzebujesz jajek, masła, ani żadnych innych składników, ALE przepis wymaga dyscypliny: dokładnie odmierz wodę, dokładnie przestrzegaj czasu i temperatury pieczenia, a przede wszystkim warunków przechowywania - ciasto musi być odcięte od dostępu powietrza,w przeciwnym razie szybko obeschnie i zamiast wilgotne, stanie się kruche. W zakładce Skład i na opakowaniu znajdziesz szczegółowe wskazówki dotyczące przygotowania ciasta, a jeśli masz wątpliwości, obejrzyj film na YT (w języku angielskim)

Smacznego!

Wartości Odżywcze

Porcja 53.1g

Wartości odżywcze w:
Porcja 53.1g
100g
Kalorie
65.31
123.00
kJ
271.34
511.00
Tłuszcze, w tym
2.28
4.30
tłuszcze nasycone
1.33
2.50
Węglowodany, w tym
15.88
29.90
cukry
2.39
4.50
erytrol
11.79
22.20
Błonnik
7.17
13.50
Białko
3.61
6.80
Sól
0.27
0.50

Lo-Dough Brownie mix - mieszanka do przygotowania niskokalorycznego ciasta czekoladowego, zawiera cukier i substancje słodzącę

Masa netto 262g (po upieczeniu ok 9 x 53g)

Składnikisubstancja słodząca erytrol, błonnik pszenny (bezglutenowy) kawałki mlecznej czekolady (cukier, mleko w proszku, masło kakaowe, miazga kakaowa, serwatka w proszku [mleko] odtłuszczone mleko w proszku, emulgator lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy) kawałki ciemnej czekolady (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy) białka jaj od kur z wolnego wybiegu, kakao, stabilizator (E464) barwnik karmelowy E50c, substancja zagęszczająca mąka konjak, łuska psyllium w proszku, przeciwutleniacz kwas askorbinowy, sól, substancja zagęszczająca guma karobowa, substancja zagęszczająca guma ksantanowa.

Alergeny: gluten, pszenica, jaja, mleko; może zawierać sezam i gorczycę. 

Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.

Wartości odżywcze w 100g gotowego ciasta przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 125kcal / 511kJ, tłuszcze 4,3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5g), węglowodany 29,9g (w tym cukry 4,5g, erytrol 22,2g), błonnik 13,5g, białko 6,8g, sól 0,5g

Producent: Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii dla Lo-Dough Limited.

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C
  2. Przygotuj kwadratową formę o boku 24cm lub okrągłą o średnicy 26cm
  3. Wyłóż formę papierem do pieczenia z dużym zapasem i spryskaj tłuszczem w spray'u
  4. Zmieszaj zawartość opakowania z 250ml chłodnej wody - masa będzie bardzo gęsta, ale w żadnym wypadku nie dodawaj więcej wody! Do mieszania użyj miksera (ok 1 minuta) albo ręcznej trzepaczki, upewnij się, że składniki są idealnie połączone i nie ma żadnych suchych grudek
  5. Wskazówka: możesz dodać dodatki, np orzechy, ale wpłynie to na konsystencję ciasta, lepiej udekorować gotowe ciasto z wierzchu
  6. Wskazówka: jeśli lubisz słodkie wypieki, możesz dodać słodzik - lepiej użyć rozgniecionego na pył słodzika w pastylkach niż słodzików płynnych lub sypkich o dużej objętości, takich jak erytrol czy ksylitol, bo wpłyną na czas pieczenia i konsystencję ciasta
  7. Wyłóż masę do formy rozkładając ją równo silikonową szpatułką, jeśli masa klei się do łyżki, możesz łyżkę lekko natłuścić
  8. Piecz 25 minut
  9. Wyjmij ciasto z formy razem z papierem i odstaw na kartkę do przestudzenia, dobrym pomysłem jest nakrycie ciasta drugą warstwą lekko natłuszczonego papieru do pieczenia
  10. Po upływie pół godziny owiń ciasto z obiema warstwami papieru folią spożywczą albo aluminiową tak, by odciąć dopływ powietrza, i wstaw ciasto do lodówki do całkowitego wychłodzenia na minimum godzinę
  11. Zupełnie zimne ciasto pokrój na 9 kawałków, na tym etapie możesz je udekorować masłem orzechowym albo posypać owocami, orzechami, posypką lub piankami marshmallow
  12. Ciasto przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu lub owinięte szczelnie folią spożywczą przez maksymalnie 5 dni.