Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Sukrin Chocolate Cake - czekoladowe ciasto bez cukru, mieszanka do wypieku
Mieszanka do wypieku doskonałego ciasta bez cukru – teraz pysznym ciastem możesz cieszyć się także na diecie!
Najważniejsze cechy mieszanki do ciasta czekoladowego bez cukru Sukrin;
- niskokaloryczne (40% mniej kalorii!)
- niskowęglowodanowa (75% mniej węglowodanów)
- bogata w błonnik (8% - czyli więcej, niż w pieczywie pełnoziarnistym)
- niskotłuszczowa
- bogata w białko (2 razy więcej niż w zwykłym cieście czekoladowym)
- 0g cukru
- nie podnosi poziomu cukru we krwi
- na bazie mąki sezamowej i skrobi opornej Fiberfin
- prosta w przygotowaniu
Korzystając z mieszanki Sukrin możesz łatwo i szybko upiec dowolne ciasto – masz pewność, że będzie pyszne i wilgotne a wszystko czego potrzebujesz to 4 jajka, 10 łyżek oleju i woda i wybrane przez ciebie dodatki – owoce, orzechy czy kawałki czekolady. Specjalna kombinacja składników mieszanki sprawia, że gotowe ciasto ma delikatnie chrupiący wierzch.
Mieszanka znakomicie nadaje się do wypieku dużego ciasta, keksu a nawet mufinków.
Mieszanka do wypieku ciasta niskowęglowodanowego zawiera zamiast mąki pszennej mąkę sezamową oraz Fiberfin, a cukier zastąpiliśmy Sukrin. Dzięki temu upieczone z niej ciasto ma pyszny smak i doskonałą, wilgotną konsystencję, ale zawiera minimalne ilości kalorii, tłuszczu i węglowodanów.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Sukrin Sjokoladekakemix - Mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego niskowęglowodanowego bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 412g (łączna masa gotowego wypieku 950g)
Składniki: Mąka pszenna, Sukrin® (substancja słodząca erytrytol), mąka sezamowa (odtłuszczona częściowo), 7% kakao, modyfikowana skrobia ziemniaczana, FiberFin (skrobia oporna z kukurydzy, cykorii i grochu), substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, difosforan disodowy), gluten pszenny, sól, emulgator E471, aromat, regulator kwasowości E330, stabilizator E415, substancja słodząca sukraloza.
Alergeny: sezam, gluten.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 238,0kcal/995,7kJ, tłuszcze 15,0g (w tym tłuszcze nasycone 2,0g), węglowodany 23,0g (w tym cukry 0,0g , erytrol 9,4g), błonnik 5,7g, białko 10,0g, sól 1,3g
Wartości odżywcze w 78g: wartość energetyczna 185,6kcal/776,7kJ, tłuszcze 11,7g (w tym tłuszcze nasycone 1,5g), węglowodany 17,9g (w tym cukry 0,0g , erytrol 7,3g), błonnik 4,4g, białko 7,8g, sól 1,0g
Producent: wyprodukowano w Norwegii dla Funkcjonell Mat AS
Importer: Guiltfree K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowe ciasto zachowuje świeżość przez kilka dni, należy przechowywać go jak tradycyjne ciasto tj. nie dopuszczać do przesuszenia ani zawilgocenia - najlepiej trzymać w papierowej torbie w lodówce.
Przygotowanie
Dodatkowo przygotuj: 3 duże jajka, 300ml wody i 100ml oleju lub masła (lub mieszanka 50ml oliwy & 50g maślanki albo twarożku)
1. Rozgrzać piekarnik do 175°C.
2. Zmieszać w dużej misce mokre składniki, dodać zawartość opakowania i wymieszać trzepaczką, aż ciasto jest gładkie.
3. Opcjonalnie: dodaj składniki według swojego uznania – świeże lub suszone owoce, orzechy, kawałki czekolady itd.
4. Wlej do tortownicy o średnicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia lub blaszki na mufiny (12 sztuk).
5. Piecz w środku piekarnika około 25-30 minut w przypadku dużego ciasta, 20 min dla babeczek. Wystudź przed krojeniem