• Promocja
  • -10,19%
  • Obecnie brak na stanie
Adam's Cake Spice-Cake gluten free, low carb soft cake baking mix
  • Adam's Cake Spice-Cake gluten free, low carb soft cake baking mix
  • Adam's Cake Spice-Cake gluten free, low carb soft cake baking mix
  • Adam's Cake Spice-Cake gluten free, low carb soft cake baking mix
Kod produktu: 4260645330450
Adam's Bread

Adam's Spice Cake - piernikowe ciasto Adama 2g węglowodanów, bez glutenu, mix do wypieku

Data ważności: 05.09.2024Obecnie brak na stanie

Kompletna (wymaga dodania tylko wody i masła) mieszanka do wypieku bezglutenowego, kakaowego ciasta piernikowego niskowęglowodanowego o wysokiej zawartości białka. Mieszanka bez soi i glutenu, na bazie organicznej odtłuszczonej mąki migdałowej i kokosowej, białka serwatkowego i białka jaj.

16,98 zł

14,52 zł netto

15,25 PLN brutto Zniżka 10,19%
Ilość produktów:

Masa netto 135 g; 11.30zł/100g

Główny smak: Smak piernik – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak kakao – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

2g węglowodanów w 100g gotowego ciasta - czyli zaledwie 0,7g węgli w 1 kawałku piernikowego ciasta!

Uwielbiasz domowe ciasta? My też! :)

Kompletna mieszanka do wypieku kakaowo-piernikowego bezglutenowego ciasta niskowęglowodanowego o wysokiej zawartości białka (20%) i błonnika - nie wymaga dodawania jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody i 1/3 kostki masła, a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera. Przygotowanie ciasta zajmie ci kilka minut, a czas pieczenia to nieco ponad pół godziny - po 3 kwadransach możesz cieszyć się smakiem aromatycznego, własnoręcznie przygotowanego zdrowego ciasta bez dodatku cukru i bez glutenu, za to o wysokiej zawartości białka.

Mieszanka Adam's Cake umożliwia wypiek dużej formy bezglutenowego ciasta, albo partii apetycznych mufinek. 

Do przygotowania mieszanki zostały zastosowane składniki najwyższej jakości: czyste białko serwatkowe, organiczna mąka kokosowa, mąka migdałowa oraz błonnik kokosowy. Jak wszystkie produkty Adam's Bread także ta mieszanka do przygotowania ciasta jest wolna od soi.

o drugie jest trudniej dostępne i droższe, jednak ma lepszy smak i więcej substancji odżywczych.

Mieszanka Adam's Brot Il Mare zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,3g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.

Wartości Odżywcze

Porcja 34g

Wartości odżywcze w:
Porcja 34g
100g
Kalorie
106.08
312.00
kJ
444.48
1,307.28
Tłuszcze, w tym
7.62
22.40
tłuszcze nasycone
4.66
13.70
Węglowodany, w tym
0.71
2.10
cukry
0.51
1.50
Błonnik
2.69
7.90
Białko
7.68
22.60
Sól
0.14
0.40

Adam's Spice Cake gluten free protein cake mixture - mieszanka Adama do przygotowania bezglutenowego kakaowego ciasta wysokobiałkowego z przyprawami korzennymi bez dodatku cukru, zawiera substancję słodzącą

Masa netto: 135g (masa gotowego wypieku około 340g)

Składniki: mąka migdałowa*, organiczna mąka kokosowa*, koncentrat białka mleka, białka jaj w proszku, kakao, przyprawy, substancja spulchniająca dwuwęglan sodu, antyoksydanty: kwas askorbinowy (witamina C), aromat, substancja słodząca sukraloza.

* częściowo odtłuszczone

Alergeny: jaja, mleko, migdały; możliwa zawartość glutenu i soi

Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 312,0kcal/1307,2kJ, tłuszcze 22,4g (w tym tłuszcze nasycone 13,7g), węglowodany 2,1g (w tym cukry 1,5g), błonnik 7,9g, białko 22,6g, sól 0,4g

Wartości odżywcze w 1 kawałka (1/10 ciasta) gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 106,0kcal/444,4kJ, tłuszcze 7,6g (w tym tłuszcze nasycone 4,6g), węglowodany 0,7g (w tym cukry 0,5g), błonnik 2,6g, białko 7,6g, sól 0,1g

Producent: wyprodukowano w Niemcy przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

Sposób przygotowania: 

Przygotuj dodatkowo 160ml ciepłej wody i 80g masła

  • Zawartość opakowania wsyp do miski i dodaj wodę i miękkie masło w temperaturze pokojowej
  • Całość energicznie wymieszaj i przełóż do blachy do pieczenia
  • Rozgrzej piekarnik do 170 C (z termoobiegiem)
  • Spód do ciasta włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz około 25 minut
  • Opcjonalnie możesz dodać do masy dodatkowe kakao i/lub ulubiony słodzik