Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Dr Oetker galaretka bez cukru marzanka, 2-pak
Marzankowa (świeży, ziołowo-cytrusowy smak) galaretka bez cukru Dr Oetker to łatwy i szybki do przygotowania deser - możesz połączyć ją z lodami, świeżymi owocami, podać z syropem. Gotową galaretkę możesz podać jako dodatek do lekkiego biszkoptu. Jednym z łatwiejszych do przygotowania ciast jest sernik na zimno przygotowany na bazie twarogu i galaretki - jeśli użyjesz do tego galaretki bez cukru Dr Oetker, gotowe ciasto będzie bogate w białko, niskokaloryczne i niskowęglowodanowe.
Jedna porcja galaretki ma tylko 8kcal i 0g węglowodanów - 10 razy mniej kalorii i ponad 30 razy mniej węglowodanów niż tradycyjna galaretka słodzona cukrem. Jeśli lubisz słodkie desery albo chcesz podać galaretkę bez dodatków jako samodzielny deser, dodaj do niej ulubiony słodzik - najlepiej sprawdzi się stewia albo sukraloza.
Galaretka bez cukru Dr Oetker:
- niskokaloryczna
- niski indeks glikemiczny
- odpowiednia dla diabetyków
- bez cukru
- bez tłuszczu
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Dr. Oetker Götterspeise Waldemeister-Geschmack - Galaretka instant, bez cukru, o smaku marzankowym
Masa netto: 25g (2 opakowania x 12,5g; jedno opakowanie do przygotowania 500ml galaretki)
Składniki: Żelatyna, regulator kwasowości kwas fumarowy, barwniki (koncentrat krokosza barwierskiego), aromat, barwnik E131.
Wartości odżywcze w 100g gotowej galaretki przygotowanej według zaleceń na etykiecie: wartość energetyczna 6,4kcal / 28kJ, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 0g (w tym cukry 0g), białko 2g, błonnik 0g, sól 30mg
Producent: wyprodukowano w Niemczech dla Dr. August Oetker Nahrungsmittel KG. Lutterstraße 14. 33617 Bielefeld
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem.
Sposób przygotowania:
- Wsyp zawartość 1 saszetki do dużego garnka; jeśli chcesz możesz dodać słodzik - wybierz taki, który nie zmienia smaku w wysokiej temperaturze, np. tagatozę, erytrol, ksylitol, stewię albo sukralozę.
- Zalej zimną wodą i mieszaj, aż proszek się całkowicie rozpuści
- Podgrzewaj cały czas mieszając - nie dopuść do zagotowania
- Zostaw do ostygnięcia, po ostygnięcia wstaw do lodówki, aby galaretka całkowicie zastygła na około 5h
- Serwuj w salaterkach, samą galaretkę, lub z dodatkiem owoców albo ulubionych syropów
- Jeśli chcesz do galaretki dodać owoce zanim zastygnie, unikaj ananasa, kiwi i papai - zawarte w nich enzymy utrudniają zastyganie