Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Tova Carbalose 1KG - mąka niskowęglowodanowa 80% mniej węglowodanów (karbaloza)
Tova Carbalose All-Purpose Baking Flour to mąka o niskiej zawartości węglowodanów, odpowiednia dla osób na diecie ketogenicznej, którą można stosować zamiast mąki pszennej, jako niskowęglowodanową alternatywę mąki. Mąka Carbalose zawiera 80% mniej węglowodanów niż zwykła mąka i może być używana jak zwykła mąka w większości przepisów. Carbalose może być stosowana do naleśników, ciast, gofrów, pizzy, pierogów, panierowania i niemal każdego innego wypieku, sprawdza się nawet w smażonych potrawach!
Niskowęglowodanowa karbaloza jest tak zbliżona do prawdziwej mąki, jak to tylko możliwe, nie będąc prawdziwą mąką.
Większość mąk niskowęglowodanowych jest wytwarzana z pochodnych soi i w praktyce nie zachowują się tak jak mąka, szczególnie w pieczeniu, są trudne w obróbce i kiepsko smakują. Tymczasem Carbalose zachowuje się jak mąka pszenna, ponieważ w przeciwieństwie do podobnych produktów jest wytwarzana głównie z pszenicy, z tym, że nie zawiera zawartych w pszenicy składników niebłonnikowych.
Karbaloza jest wytwarzana w unikalnym procesie i zawiera zmodyfikowaną enzymatycznie pszenicę, a także błonnik roślinny, białko pszenicy oraz formułę wyjątkowych enzymów i emulgatorów. Karbaloza nie zawiera białka sojowego, alkoholi cukrowych, produktów mlecznych, pochodzenia zwierzęcego, tłuszczów trans ani tłuszczów nasyconych. Mąka Carbalose zawiera soję w formie błonnika roślinnego
Najważniejsze informacje o mące niskowęglowodanowej Carbalosę
- zachowuje właściwości mąki pszennej nie będąc nią
- 80% mniej węglowodanów niż mąka pszenna
- odpowiednia dla osób na diecie ketogenicznej, LCHF, niskwęglowodanowej, diabetycznej
- bez białka sojowego
- bez polioli
- bez mleka i jego pochodnych
- bez składników pochodzenia zwierzęcego, odpowiednia dla wegan
- źródło białka i błonnika
- zastępuje w przepisach mąkę 1:1*
*Praktyczne uwagi dotyczące stosowania karbalozy:
- zawartość płynów w przepisie może wymagać niewielkich korekt
- zwiększ drożdże lub zakwas, aby podwoić oryginalną recepturę
- zmniejsz temperaturę pieczenia o 15C
- nieznacznie wydłuż czas pieczenia
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Tova Carbalose Flour - Kompletna mieszanka do wypieków o właściwościach mąki i zawartości węglowodanów obniżonej o 90%
Masa netto: 1kg
Składniki: Mąka Carbalose™ [komponenty pszeniczne wzbogacone o enzymy] (wysokoproteinowa maka pszenna, błonnik pszenny, białko pszenne, witalny pszenny gluten, skrobia pszenna), błonniki (owies, sojowy), olej rzepakowy, sól, emulgatory (soja), enzymy, przeciwutleniacz kwas askorbinowy.
Alergeny: pszenica, gluten, soja
Wartości odżywcze w 25g (40 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 70,0kcal/293,3kJ, tłuszcze 2,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 8,0g (w tym cukry 0,0g), błonnik 6,0g, białko 7,0g, sól 0,1g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 280,0kcal/1173,2kJ, tłuszcze 8,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 32,0g (w tym cukry 0,0g), błonnik 24,0g, białko 28,0g, sól 0,6g
Producent: Wyprodukowano w USA przez Tova Industries LLC, KY 40299, United States
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.