• Obecnie brak na stanie
Ciao Carb Protopasta - High-protein macaroni pasta
  • Ciao Carb Protopasta - High-protein macaroni pasta
  • Ciao Carb Protopasta - High-protein macaroni pasta
  • Ciao Carb Protopasta - High-protein macaroni pasta
  • Ciao Carb Protopasta - High-protein macaroni pasta
  • Ciao Carb Protopasta - High-protein macaroni pasta
  • Ciao Carb Protopasta - High-protein macaroni pasta
  • Ciao Carb Protopasta - High-protein macaroni pasta
  • Ciao Carb Protopasta - High-protein macaroni pasta
  • Ciao Carb Protopasta - High-protein macaroni pasta
Kod produktu: ciao_1_sasz_nitk
Ciao Carb

Ciao Carb ProtoPasta, Stortini - makaron białkowy w saszetkach, Nitki

Data ważności: 31.10.2024Obecnie brak na stanie

Wysokoproteinowy (60g białka/100g makaronu), niskowęglowodanowy 6,2g węglowodanów), o wysokiej zawartości błonnika (8g), a przede wszystkim pyszny jak każdy włoski makaron - oto Protopasta od CiaoCarb czyli makaron idealny. Odpowiedni dla osób stosujących dietę niskowęglowodanową, wysokoproteinową lub niskoglikemiczną.

15,47 zł netto

16,24 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 6.50zł/100g

  

Makaron wysokobiałkowy 60% białka w kształcie nitek typu krajanka. Opakowanie zawiera 6 odrębnie pakowanych saszetek makaronu proteinowego.

Ciao Carb! [po włosku: "Żegnajcie węglowodany!"] to nazwa a zarazem motto włoskiego twórcy wysokobiałkowych makaronów. Nic dziwnego, że to właśnie Włosi postanowili wyjść na przeciw oczekiwaniom wielbicieli makaronu i stworzyć produkt, który smakuje jak makaron, wygląda jak makaron i ma konsystencję makaronu, ale zamiast z mąki, wyrabiany jest z mieszanki proteinowej, dzięki czemu świetnie nadaje się do przygotowywania niskokalorycznych dań z makaronu a przy tym:

  • jest niskowęglowodanowy (tylko 6,2g węglowodanów), dzięki czemu zapobiega skokom poziomu insuliny we krwi, które występują w przypadku jedzenia tradycyjnych makaronów i są odpowiedzialne za napady wilczego głodu.
  • jest wysokoproteinowy (aż 60g białka!),
  • ma wysoką zawartość błonnika (8g - ponad dwa razy więcej błonnika niż tradycyjny makaron)
  • ma niski indeks glikemiczny, dzięki czemu daje uczucie sytości na dłużej i wspomaga proces odchudzania lub utrzymania wagi na właściwym poziomie
  • doskonale sprawdza się we wszystkich przepisach wykorzystujących makaron.

Produkty CiaoCarb charakteryzują się nie tylko doskonałym smakiem, ale też wysoką jakością zastosowanych składników, do ich wypiekania nie są stosowane wzmacniacze smaku, konserwanty, ani sztuczne barwniki a makarony wypiekane są w tradycyjny sposób.

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
170.00
340.00
kJ
712.30
1,424.60
Tłuszcze, w tym
1.50
3.00
tłuszcze nasycone
0.27
0.54
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
7.10
14.20
cukry
0.50
1.00
poliole
skrobie
Białko
30.00
60.00
Błonnik
4.00
8.00
Erytrytol
Sód
110.00
220.00
(ekwiwalent soli)
275.00
550.00
Uwagi

Protopasta preparazione alimentare ad elevato contenuto proteico - Makaron wysokoproteinowy makaron typu nitki

Masa netto: 250g (5 x 50g)

Składniki: białko pszenne (GLUTEN), mąka pszenna (GLUTEN), izolat białka SOJOwego, białko JAJA kurzego (5%), białko serwatkowe (MLEKO), białko grochu, błonnik pszenny (GLUTEN), stabilizator: guma guar E412

Alergeny: produkt zawiera soję, gluten, jaja i pszenicę. W zakładzie przetwarzane są mleko i orzechy.

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 1355kJ / 324kcal, tłuszcze 3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,54g), węglowodany 14,2g (w tym cukry 0g), białko 60g, błonnik 8g, sól 560mg

Producent: wyprodukowano we Włoszech przez FOODITALIA srl Viale Stefano Tinozzi snc 65024 MANOPPELLO SCALO (PE) - Włochy

Wyłączny dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem

Czas gotowania: 15 minut w dużej ilości osolonej wody