Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli - wegański makaron świderki z czerwonej soczewicy 24g białka
  • Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli - wegański makaron świderki z czerwonej soczewicy 24g białka
  • Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli - wegański makaron świderki z czerwonej soczewicy 24g białka
  • Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli - wegański makaron świderki z czerwonej soczewicy 24g białka
  • Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli - wegański makaron świderki z czerwonej soczewicy 24g białka
  • Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli - wegański makaron świderki z czerwonej soczewicy 24g białka
  • Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli - wegański makaron świderki z czerwonej soczewicy 24g białka
  • Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli - wegański makaron świderki z czerwonej soczewicy 24g białka
  • Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli - wegański makaron świderki z czerwonej soczewicy 24g białka
  • Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli - wegański makaron świderki z czerwonej soczewicy 24g białka
  • Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli - wegański makaron świderki z czerwonej soczewicy 24g białka
  • Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli - wegański makaron świderki z czerwonej soczewicy 24g białka
  • Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli - wegański makaron świderki z czerwonej soczewicy 24g białka
Kod produktu: 5906940001945

Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli - wegański makaron świderki z czerwonej soczewicy 24g białka

Data ważności: 19.01.2027Dostępny w magazynie

Bezglutenowy, jednoskładnikowy (100% czerwonej soczewicy), wegański makaron soczewicowy o niskim indeksie glikemicznym, wysokiej zawartości białka i błonnika.

6,54 zł netto

6,87 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 2.75zł/100g

  

Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli, to produkt, który zachwyci zarówno miłośników zdrowego odżywiania, jak i wegan oraz osoby z nietolerancją glutenu. To wyjątkowy makaron wytwarzany z 100% czerwonej soczewicy, co sprawia, że jest nie tylko smaczny, ale także niezwykle korzystny dla Twojego organizmu.

Białko z soczewicy to klucz do sukcesu

Czerwona soczewica to jedno z najlepszych źródeł białka pochodzenia roślinnego. Makaron Novelle dostarcza aż 24g białka w każdych 100g produktu. Dla porównania, tradycyjny makaron pszenny zawiera znacznie mniej białka, co czyni nasz makaron doskonałym wyborem dla wegan, wegetarian, czy tych, którzy po prostu chcą zwiększyć spożycie białka w diecie. Białko z soczewicy jest nie tylko źródłem niezbędnych aminokwasów, ale także znacznie lepiej przyswajalne niż białko mięsa.

Witaminy i minerały w makaronie soczewicowym

Czerwona soczewica to także skarbnica witamin i minerałów. Makaron Novelle dostarcza m.in. witamin z grupy B, żelaza, magnezu, potasu, a także folianów, które są niezwykle ważne dla zdrowia układu krwiotwórczego oraz serca. Witaminy z grupy B są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu i metabolizmu.

Niski indeks glikemiczny makaronu z czerwonej soczewicy

Makaron z czerwonej soczewicy Novelle wyróżnia się niskim indeksem glikemicznym (IG). Oznacza to, że spożywając go, unikasz gwałtownych wzrostów poziomu cukru we krwi. To szczególnie istotne dla osób z problemami z kontrolą poziomu cukru, jak również dla tych, którzy starają się utrzymać zdrową wagę. Stabilny poziom cukru we krwi przekłada się na długotrwałe uczucie sytości, co pomaga w kontrolowaniu apetytu i redukcji spożycia kalorii.

Błonnik – klucz do zdrowego układu trawiennego

W makaronie Novelle z czerwonej soczewicy znajdziesz także znaczną ilość błonnika, aż 6g w każdych 100g. Błonnik jest niezbędny dla zdrowego układu trawiennego, zapobiega zaparciom, sprzyja utrzymaniu prawidłowej masy ciała oraz ma pozytywny wpływ na poziom cholesterolu.

Jednoskładnikowy i bezglutenowy

Nasz makaron z czerwonej soczewicy jest jednoskładnikowy, co oznacza, że nie zawiera żadnych dodatków ani sztucznych substancji. Składa się wyłącznie z czerwonej soczewicy, co jest gwarancją najwyższej jakości produktu. Ponadto, jest całkowicie bezglutenowy, dzięki czemu osoby z nietolerancją glutenu mogą cieszyć się smakiem makaronu bez obaw o swój stan zdrowia.

Makaron Novelle z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli, to smaczny, zdrowy i wszechstronny produkt, który może stać się cennym elementem Twojej diety. Dodaje białka, witamin i minerałów, zapewnia uczucie sytości oraz korzystnie wpływa na Twój poziom cukru we krwi. Dla tych, którzy dbają o zdrowie i dobrą formę, to prawdziwa gratka na talerzu!

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
170.00
340.00
kJ
720.00
1,440.00
Tłuszcze, w tym
0.85
1.70
tłuszcze nasycone
0.20
0.40
Węglowodany, w tym
27.00
54.00
cukry
2.30
4.60
Błonnik
3.10
6.20
Białko
12.00
24.00
Sól
0.01
0.01

Novelle Makaron z Czerwonej Soczewicy 100%, Fusilli - wegański makaron świderki z czerwonej soczewicy o wysokiej zawartości białka i błonnika

Masa netto: 250g

Składniki: mąka z soczewicy czerwonej

Alergeny: może zawierać jaja i gluten (pszenica, żyto)

Producent podaje w tabeli wartości odżywczych na opakowaniu wartość dla 100g ugotowanego makaronu - dla większej precyzji poniżej podajemy wyliczenia także dla suchego makaronu.

Wartości odżywcze w 100g suchego makaronu: wartość energetyczna 340,0kcal/1440,0kJ, tłuszcze 1,7g (w tym tłuszcze nasycone 0,4g), węglowodany 54,0g (w tym cukry 4,6g), błonnik 6,2g, białko 24,0g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 50g suchego makaronu: wartość energetyczna 170,0kcal/720,0kJ, tłuszcze 0,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,2g), węglowodany 27,0g (w tym cukry 2,3g), błonnik 3,1g, białko 12,0g, sól 0,0g

Producent: wyprodukowano w Polsce przez Makarony Polskie S.A.

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem

Przygotowanie: Odmierz porcję suchego makaronu (50g-60g/osobę). Zagotuj wodę w garnku, wrzuć makaron do gotującej się wody (proporcja 100g suchego makaronu na 1L wody). Gotuj 5 minut od ponownego zagotowania wody.  Odcedź i od razu podawaj.