• Obecnie brak na stanie
Ciao Carb Low carb pasta "Świderki"
  • Ciao Carb Low carb pasta "Świderki"
  • Ciao Carb Low carb pasta "Świderki"
  • Ciao Carb Low carb pasta "Świderki"
  • Ciao Carb Low carb pasta "Świderki"
  • Ciao Carb Low carb pasta "Świderki"
  • Ciao Carb Low carb pasta "Świderki"
Kod produktu: ciao_2_luz_swid
Ciao Carb

Ciao Carb Nutriwell, Fusilli - makaron niskowęglowodanowy z psyllium 229kcal / 30g białka Świderki

Data ważności: 31.10.2026Obecnie brak na stanie

Niskokaloryczny (30% kcal mniej niż zwykły makaron), niskowęglowodanowy (tylko 25g węglowodanów), o wysokiej zawartości błonnika ( 30g), a przede wszystkim pyszny jak każdy włoski makaron - oto makaron idealny. Odpowiedni dla osób stosujących dietę niskowęglowodanową lub niskoglikemiczną.

11,58 zł netto

11,58 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 4.63zł/100g

  

Linia produktów CiaoCarb Nutriwell została stworzona zmyślą o osobach, które chcą włączyć do  swojej diety więcej białka wyeliminować znaczącą część węglowodanów a jednocześnie ograniczyć kaloryczność posiłków zachowując ich smak. 

W ten sposób powstały makarony CiaoCarb Nutriwell - niskokaloryczne, niskowęglowodanowe, o zwiększonej zawartości białka i błonnika.

Tajemnica makaronów Nutriwell tkwi w połączeniu tradycyjnej włoskiej receptury makaronu z psyllium - naturalnym błonnikiem roślinnym maksymalizującym uczucie sytości, ograniczającym wchłanianie węglowodanów, wspomagającym pracę układu trawiennego i zmniejszającym wahania poziomu cukru we krwi, dzięki czemu zapobiega napadom 'wilczego głodu'.

Makaron Nutriwell:

- jest wysokoproteinowy (aż 30g białka!),

- jest niskowęglowodanowy (tylko 25g węglowodanów), dzięki czemu zapobiega skokom poziomu insuliny we krwi, które występują w przypadku jedzenia tradycyjnych makaronów i są odpowiedzialne za napady wilczego głodu.

- ma wysoką zawartość błonnika (30g - ponad 10 razy więcej błonnika niż tradycyjny makaron)

- ma niski indeks glikemiczny, dzięki czemu daje uczucie sytości na dłużej i wspomaga proces odchudzania lub utrzymania wagi na właściwym poziomie

- doskonale sprawdza się we wszystkich przepisach wykorzystujących makaron

- zawiera psyllium - naturalny błonnik roślinny maksymalizujący uczucie sytości i zmniejszający wchłanianie węglowodanów.

Produkty CiaoCarb charakteryzują się nie tylko doskonałm smakiem, ale też wysoką jakością zastosowanych składników, do ich wypiekania nie są stosowane wzmacniacze smaku, konserwanty, ani sztuczne barwniki a makarony wypiekane są w tradycyjny sposób.

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
144.50
289.00
kJ
604.50
1,209.00
Tłuszcze, w tym
0.50
1.00
tłuszcze nasycone
0.15
0.30
Węglowodany, w tym
12.50
25.00
cukry
0.50
1.00
Błonnik
15.00
30.00
Białko
15.00
30.00
Sól
0.68
1.35

Fusilli preparazione alimentare a basso contenuto di carboirati - Makaron niskowęglowodanowy Świderki

Masa netto: 250g 

Składniki: pszenica durum, błonnik pszenny, białko pszenne (gluten), błonnik akacjowy, białko jaja w proszku (jaja), białko sojowe, stabilizator: guma guar E412, psyllium.

Alergeny: produkt zawiera soję, gluten, jaja i pszenicę. W zakładzie przetwarzane są mleko i orzechy.

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 1209kJ / 289kcal, tłuszcze 1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g), węglowodany 25g (w tym cukry 1g), błonnik 30g, białko 30g, sól 1,35g

Producent: wyprodukowano we Włoszech przez FOODITALIA srl Viale Stefano Tinozzi snc 65024 MANOPPELLO SCALO (PE) - Włochy

Wyłączny dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem

Czas gotowania: 10 minut w dużej ilości osolonej wody