• Obecnie brak na stanie
Diabetic Kitchen Cinnamon Donut Mix 13.9 oz.
  • Diabetic Kitchen Cinnamon Donut Mix 13.9 oz.
  • Diabetic Kitchen Cinnamon Donut Mix 13.9 oz.
  • Diabetic Kitchen Cinnamon Donut Mix 13.9 oz.
  • Diabetic Kitchen Cinnamon Donut Mix 13.9 oz.
  • Diabetic Kitchen Cinnamon Donut Mix 13.9 oz.
  • Diabetic Kitchen Cinnamon Donut Mix 13.9 oz.
  • Diabetic Kitchen Cinnamon Donut Mix 13.9 oz.
  • Diabetic Kitchen Cinnamon Donut Mix 13.9 oz.
  • Diabetic Kitchen Cinnamon Donut Mix 13.9 oz.
Kod produktu: 859430005341
Diabetic Kitchen

Diabetic Kitchen Keto Cinnamon Donut - mieszanka do przygotowania bezglutenowych donutów bez cukru, ze stewią

Data ważności: 25.02.2024Obecnie brak na stanie

Mieszanka do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowych, bezcukrowych, bogatych w błonnik, bezglutenowych donutów cynamonowych. Nie zawiera ani cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików. Zawiera skrobię oporną - dwa rodzaje naturalnego błonnika prebiotycznego.

65,98 zł netto

69,28 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 235 g; 29.48zł/100g

Główny smak: Smak biszkopt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak cynamon – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak donut – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Mieszanka do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowych, bezcukrowych, bogatych w błonnik, bezglutenowych donutów cynamonowych, wzbogacona w skropię oporną tzw. resistant starch. Nie zawiera ani cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików.

Zawartość mąki słonecznikowej oraz błonnika prebiotycznego wspiera utrzymanie organizmu w stanie ketozy (keep it purple, baby :) ).

  • niskowęglowodanowa
  • odpowiednia dla diety ketogenicznej
  • bez cukru
  • zawiera skrobię oporną
  • źródło błonnika
  • bez glutenu
  • bez GMO
  • bez sztucznych słodzików
  • bez polioli
  • bez wypełniaczy
  • bez sztucznych aromatów
  • bez soi
  • łatwe i szybkie w przygotowaniu, nie wymagają miksera, wystarczy dodać masło, jajka i jogurt
  • odpowiednie dla diet: keto, diabetycznej, niskowęglowodanowej, LCHF

Diabetic Kitchen Cinnamon Donut Mix zawiera 2 źródła naturalnie prebiotycznego błonnika - to dzięki nim możesz cieszyć się miękkimi wypiekami o strukturze mącznej nawet na diecie keto. To dzięki nim jeden donut pokrywa około 1/3 twojego dziennego zapotrzebowania na błonnik. Błonnik prebiotyczny sprzyja rozwojowi dobrej flory bakteryjnej w dolnym odcinku układu pokarmowego i przyczynia się do normalizacji reakcji insulinowej na posiłki węglowodanowe.

Donuty przygotujesz w 15 minut - tylko tyle czasu potrzebujesz aby cieszyć się smakiem przepysznych, mięciutkich cynamonowych oponek bez najmniejszych wyrzutów sumienia.

Wartości Odżywcze

Porcja 16g

Wartości odżywcze w:
Porcja 16g
100g
Kalorie
50.00
312.50
kJ
209.50
1,309.38
Tłuszcze, w tym
3.00
18.75
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
6.00
37.50
cukry
0.00
0.00
Błonnik
8.00
50.00
Białko
1.00
6.25
Sól
0.31
1.94

Diabetic Kitchen Cinnamon Donut Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych cynamonowych donutów z wysoką zawartością błonnika, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 235g

Składniki: zmielone nasiona słonecznika, błonnik, oporna skrobia kukurydziana (błonnik pokarmowy), błonnik owsiany, mąka owsiana bezglutenowa, substancje spulchniające (pirofosforan sodu, wodorowęglan sodu, skrobia kukurydziana, fosforan monowapniowy), cynamon, substancja zagęszczająca (guma guar), naturalny aromat, sól morska, ekstrakt z owoców mnicha, substancja słodząca glikozydy stewiolowe.

Wartości odżywcze w mieszance do przygotowania 1 donuta (16g, 12 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 50kcal / 209kJ, tłuszcze 3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 6g (w tym cukry 0g), błonnik 8g, białko 1g, sól 0.31g

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 312kcal / 1309kJ, tłuszcze 18.8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 37.5g (w tym cukry 0g), błonnik 50g, białko 6.25g, sól 1.93g

Producent:  Wyprodukowano dla Diabetic Kitchen, PO Box 1220, Melrose, FL 32666

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Sposób użycia (proporcje na 16 donutów)

1. Przygotuj 3 duże jajka, 55g miękkiego ale ostudzonego masła, 55ml śmietany kremówki

3. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni C

4. W dużej misce połącz mokre składniki z suchymi

5. Spryskaj blachę do donutów sprayem do pieczenia

6. Nałóż ok 2 łyżek ciasta do każdego wgłębienia w formie, wyrównaj delikatnie powierzchnię ciasta

7. Piecz 15 minut na złoto, odczekaj 3 minuty przed wyjęciem donutów z foremki

8. Przed podaniem ostudź na kratce, po całkowitym wystudzeniu możesz dodać ulubione dodatki - polać polewą, posypać erytrolem

9. Przechowywanie donutów - pierwszego dnia przechowuj wypieki owinięte bawełnianą ściereczką, w kolejnych dniach przechowuj w lodówce w szczelnie zamykanym plastikowym pojemniku (zmiękną)