Diet-Food Diet Pasta Pasta Fettuccine
  • Diet-Food Diet Pasta Pasta Fettuccine
  • Diet-Food Diet Pasta Pasta Fettuccine
  • Diet-Food Diet Pasta Pasta Fettuccine
  • Diet-Food Diet Pasta Pasta Fettuccine
  • Diet-Food Diet Pasta Pasta Fettuccine
  • Diet-Food Diet Pasta Pasta Fettuccine
Kod produktu: a35901549275063
Diet Food

Diet Food Makaron Konjac Shirataki Fettuccine 200g

Data ważności: 17.09.2025Dostępny w magazynie

Makaron shirataki z rozpuszczalnego błonnika Glukomannan konnyak to całkowicie naturalny, bezglutenowy makaron konjac jest najmniej kalorycznym makaronem, zawiera tylko 6kcal w 100g a dzięki wysokiej zawartości błonnika daje bardzo duże uczucie sytości. Jeden z najchętniej wybieranych kształtów to makaron konjac fettuccine.

7,60 zł netto

7,60 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 3.80zł/100g

  

Zastępując zwykły makaron lub ryż makaronem shirataki w jednym daniu oszczędzasz około 300kcal - to idealny sposób na ograniczenie kalorii, a dodatkowo bogaty w błonnik makaron shirataki na długo zaspokaja uczucie sytości - błonnik pęcznieje w żołądku i dzięki temu ogranicza apetyt. Taka oszczędność kalorii może przełożyć się na utratę wagi około 0,5kg na tydzień (w zależności od masy ciała i ilości spożywanych kalorii) bez dokonywania jakichkolwiek innych zmian w diecie.

Makaron konjak można łączyć z dowolnymi sosami, pasuje zarówno do ciepłych jak i zimnych dań. 

Najważniejsze informacje o makaronie konjac fettuccine (shirataki):

  • 100% naturalny produkt pochodzenia roślinnego
  • bezglutenowy
  • bogaty w rozpuszczalny błonnik
  • bez cukru, skrobii, białka, glutenu
  • niemal bez kalorii
  • makaron Diet-Food posiada certyfikat JAS (Japanesse Agricultural Standard)
  • bezzapachowy, bezsmakowy makaron łatwo wchłania smak i aromat potraw, do których się go dodaje
  • łatwy i szybki w przygotowaniu, nie wymaga obróbki termicznej a jedynie podgrzania
  • odpowiedni dla wegan, diabetyków, osób z alergiami pokarmowymi (gluten, soja)

Makaron Konjac Diet Food jest bogatym źródłem rozpuszczalnego błonnika. Zastąpienie tylko jednego posiłku dziennie posiłkiem z shirataki skutkuje znaczącym zwiększeniem ilości dziennie spożywanego błonnika (aż 12g w porcji 250g) i ma ogromny wpływ na obniżenie przyjmowanych dziennie kalorii - jedno i drugie doskonale wpływa na obniżenie wagi. 

Makaron znajduje się w opakowaniu wypełnionym półprzezroczystym płynem będącym roztworem wodorotlenku wapnia - nie jest to konserwant lecz stabilizator, dzięki któremu makaron zachowuje swój kształt. Po otwarciu opakowania można poczuć charakterystyczny zapach skrobi, ten zapach znika całkowicie po przelaniu makaronu bieżącą wodą przed przygotowaniem.

Sposób użycia makaronu konjac fettuccine (shirataki):

  • osączyć makaron konjak
  • przelać makaron zimną wodą, zalać zimną wodą 
  • dodaj do sosu, mięsa czy innego dania (stosuj wszędzie tam, gdziezwykle stosujesz 'normalny' makaron) pod sam koniec gotowania, tak, aby makaron miał pożądaną przez Ciebie temperaturę - nie trzeba go gotować

Wartości Odżywcze

Porcja 200g

Wartości odżywcze w:
Porcja 200g
100g
Kalorie
16.00
8.00
kJ
66.00
33.00
Tłuszcze, w tym
0.20
0.10
tłuszcze nasycone
0.20
0.10
Węglowodany, w tym
2.20
1.10
cukry
0.40
0.20
Błonnik
3.60
1.80
Białko
0.60
0.30
Sól
0.02
0.01

Diet-Food Diet Pasta Makaron Konjac Fettuccine

Masa: 340g; masa netto po odcedzeniu zalewy 200g 

Skład: woda, mąka z korzenia konjak, regulator kwasowości: wodorotlenek wapnia.

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze na 100g: 27 kj / 6,4 kcal, 0g tłuszcze, 0,5g węglowodany (w tym 0g cukry), 0gbiałka, 4,5g błonnika, 0g sodu, 40mg wapnia

Producent: wyprodukowano w Chinach dla PPHU MIPAMA E.Z. Szafarz sp.j.

Przechowywanie: Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, spożyć w ciągu 3 dni.