Pip & Nut Almond Cherry Bakewell - masło migdałowe z wiśniami i kokosem
Doves Farm Gluten & Wheat Free White Self-Raising Flour Blend to idealna mieszanka bazujca na naturalnych skadnikach, aby kady kto nie toleruje glutenu, bd chce go wyeliminowa z diety mg si cieszy w domu swoimi wypiekami nie tracc czasu na poszukiwania mki idealnej. Oto ona. Idealnie wsppracujca, tak by nasze ciasto zachowao odpowiedni elastyczno i kleisto.
Doves Farm Gluten & Wheat Free White Self-Raising Flour Blend 1kg zacznijmy od tego, jakie waciwoci ma nasza mieszanka.Po pierwsze, najwaniejsze, jest w peni bezglutenowa, bez pszenicy. Po drugie zawiera skadniki, ktre sprawiaj, e wyrasta - nie wtmaga dodawania proszku do pieczenia. Po trzecie skada si naturalnych skadnikw.
Mka ryowa, ziemniaczana, tapioka, kukurydziana, gryczana. Dlaczego a tyle rnego rodzaju mk skada si na kompozycj idealn?
W uproszczeniu, mka pszenna w duej mierze opiera si na pracy jej biaek, czyli glutenu. Poprzez wyrabianie i dodanie pynu tworzy siatk glutenow.
W naszej mieszance nie mamy glutenu. Musimy wic go czym zastpi, aby struktura surowego ciasta zostaa zachowana i miao ono podobne waciwoci.
- Mka ryowa powstaje ze zmielonego ryu oczyszczonego biaego lub nieoczyszczonego brzowego. Jest jedn znajpopularniejszych mk bezglutenowych. Samodzielnie w produktach niestety daje nam wraenie sypkoci i kruchoci.
- Mka ziemniaczana jest uzyskiwana z bulw pdowych ziemniakw. Na co dzie uywamy jej m. in. do zagszczania, w naszej mieszance zagwarantuje nam kleisto.
- Tapioka jest mk uzyskiwan z manioku, roliny z Poudniowej Ameryki. Czsto spotykamy j w postaci drobnych lub wikszych kuleczek. Chonie du ilo wody, ma waciwoci elujce i zagszczajce.
- Mka kukurydziana otrzymywana jest z przemiau ziaren kukurydzy. Ma charakterystyczny ty kolor i delikatnie sodki posmak. Zawiera duo bonnika. Popularna w kuchni regionu Ameryki Poudniowej.
- Mka gryczana powstaje z zmielenia kaszy gryczanej, niepalonej. Zawiera w sobie ogrom niezbdnych dla nas pierwiastkw. M.in. cynk, mied, mangan, selen, potas, sd, wap czy magnez. Dodatkowa zawiera witaminy z grupy B i E.
Jak widzisz, Doves Farm Gluten & Wheat Free White Self-Raising Flour Blend, zostaa skomponowana tak, bymy mogli cieszy si zawsze udanymi wypiekami w naszych domach, nie bdc zmuszonym do uywania niekorzystanej dla nas mki pszennej. W tym wszystkim zadbalimy, by mix poza waciwociami zwykej mki, mia te te odywcze i smakowe.
Zostao wic zastanowi si, czy przygod zaczniemy od kruchych ciasteczek, czy domowej pizzy?
Wartości Odżywcze
Pip & Nut Cherry Bakewell Almond Butter - gładko mielone masło migdałowe z kokosem, syropem agawy i wiśniami, bez dodatku cukru
Masa netto: 170g
Składniki: Prażone wysokooleiste migdały (59%), kokos, syrop z agawy, suszone wiśnie (5%), naturalny ekstrakt migdałowy, sól morska.
Alergeny: migdały; może zawierać inne orzechy, w tym orzechy ziemne
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 2445kJ / 584kcal, tłuszcze 47,6g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15,7g, węglowodany 22,3g, w tym cukry 16,1g, błonnik 4,5g, białko 17,9g, sól 0,34g
Producent: Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii dla Pip & Nut, The Nest, 118 Commercial St., London E16NF, United Kingdom
Dystrybutor: Guiltfree.pl K. Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem. Mieszać przed każdym użyciem.