Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Phd Smart Plant Peanut Butter Jelly - wegański baton proteinowy bez cukru, Ciemna Czekolada, Masło Orzechowe & Truskawki
Phd Smart Plant Peanut Butter Jelly to wegański baton białkowy wykorzystujący grę słodko kwaśnych kontrastów, na który składają się zwarta sycąca masa o słodkim smaku karmelu i masła orzechowego przełamana truskawkowoą, owocową kwaskowatością, oblana półsłodką ciemną czekoladą.
Smart Bar™ Plant to zero kompromisów:
- mało cukru
- świetny smak
- wyłącznie roślinne źródła białka
- 100% wegański, naturalny skład
- zero glutenu
- wysoka zawartość białka - aż 20g w batonie, czyli tyle, ile zawiera przeciętny nie-wegański baton proteinowy
- słodzony ksylitolem i stewią
PhD to jedna z pierwszych marek głównego nurtu żywności funkcjonalnej, która dostrzegła potrzeby weganie osób na diecie roślinnej - do tej pory wegańskie batony spotykane były głównie pod szyldem specjalistycznych, niszowych 'zielonych' marek, tym cenniejszy jest więc fakt, że tym razem baton oparty w 100% o roślinne źródła białka to formuła opracowana przez jedną z najpopularniejszych marek w Wielkiej Brytanii.
Dostarczając, w zależności od smaku, od 20g do aż 23g białka w batonie PhD Smart Bar™ ma o połowę więcej białka niż przecięte wegańskie batony białkowe, i o 10% więcej białka niż PhD Smart z białkiem mlecznym. Jednocześnie baton charakteryzuje się umiarkowaną zawartością tłuszczu i bardzo niską zawartością cukru (na poziomie 2g), co przekłada się na niską kaloryczność i bardzo dobrą proporcję białka do całkowitej kaloryczności batona.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
PhD Smart Plant Peanut Butter Jelly - wegański baton proteinowy w polewie z ciemnej czekolady z masą karmelową o smaku owocowym, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 64g
Składniki: mieszanka białkowa (izolat białka sojowego, izolat białka grochu, białko z pestek dyni), polewa z ciemnej czekolady z substancją słodzącą (miazga kakaowa, substancje słodzące (substancja słodząca ksylitol], masło kakaowe, emulgator (emulgator lecytyna słonecznikowa]), substancje słodzące (substancja słodząca maltitol), proteinowe chrupki sojowe (izolat białka sojowego, skrobia z tapioki, ekstrakt słodowy (jęczmień) (gluten], sól), masa karmelowa (substancje słodzące (substancja słodząca maltitol], regulator wilgotności (regulator wilgotności gliceryna roślinna], olej kokosowy, woda, emulgator (emulgator lecytyna słonecznikowa], substancja zagęszczająca (substancja zagęszczająca guma akacjowa], proszek z buraka, aromat naturalny, regulator kwasowości (regulator kwasowości kwas cytrynowy], sól himalajska), pasta z orzechów ziemnych, regulator wilgotności (regulator wilgotności gliceryna roślinna), olej kokosowy, emulgator (emulgator lecytyna słonecznikowa), aromat naturalny, ekstrakt zielonej herbaty, sól himalajska, substancje słodzące (substancja słodząca glikozydy stewiolowe), ..
Alergeny: zawiera soję, orzechy, jęczmień (gluten). Może zawierać gluten, mleko, jaja.
Wartości odżywcze w 1 batonie (64g): wartość energetyczna 257,0kcal/1076,8kJ, tłuszcze 13,0g (w tym tłuszcze nasycone 7,0g), węglowodany 21,0g (w tym cukry 0,5g), błonnik 17,0g, białko 20,0g, sól 0,2g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 401,5kcal/1682,5kJ, tłuszcze 20,3g (w tym tłuszcze nasycone 10,9g), węglowodany 32,8g (w tym cukry 0,7g), błonnik 26,5g, białko 31,2g, sól 0,3g
Producent: Wyprodukowano dla PhD Nutrition
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowsk