Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Phd Smart Plant Vanilla Fudge - wegański baton proteinowy bez cukru, Mleczna Czekolada, Karmel & Krówka
Phd Smart Bar™ Plant Vanilla Fudge to wegański baton białkowy wykorzystujący połączenie różnych odcieni słodyczy, na który składają się zwarta sycąca masa o słodkim smaku karemelowo-kajmakowo-toffee otoczona słodyczą wegańskiej mlecznej czekolady.
Smart Bar™ Plant to zero kompromisów:
- mało cukru
- świetny smak
- wyłącznie roślinne źródła białka
- 100% wegański, naturalny skład
- zero glutenu
- wysoka zawartość białka - aż 20g w batonie, czyli tyle, ile zawiera przeciętny nie-wegański baton proteinowy
- ksylitolem i stewią
PhD to jedna z pierwszych marek głównego nurtu żywności funkcjonalnej, która dostrzegła potrzeby weganie osób na diecie roślinnej - do tej pory wegańskie batony spotykane były głównie pod szyldem specjalistycznych, niszowych 'zielonych' marek, tym cenniejszy jest więc fakt, że tym razem baton oparty w 100% o roślinne źródła białka to formuła opracowana przez jedną z najpopularniejszych marek w Wielkiej Brytanii.
Dostarczając, w zależności od smaku, od 20g do aż 23g białka w batonie PhD Smart Bar™ ma o połowę więcej białka niż przecięte wegańskie batony białkowe, i o 10% więcej białka niż PhD Smart z białkiem mlecznym. Jednocześnie baton charakteryzuje się umiarkowaną zawartością tłuszczu i bardzo niską zawartością cukru (na poziomie 2g), co przekłada się na niską kaloryczność i bardzo dobrą proporcję białka do całkowitej kaloryczności batona.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
PhD Smart Plant Vanilla Fudge - wegański baton proteinowy w polewie z wegańskiego odpowiednika mlecznej czekolady z masą karmelową o smaku krówkowym, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 64g
Składniki: mieszanka białkowa (izolat białka sojowego, izolat białka grochu, białko z pestek dyni), wegańska polewa z alternatywy mlecznej czekolady (25%) (masło kakaowe, mąka sojowa, substancja słodząca ksylitol, miazga kakaowa, emulgator (emulgator lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy], substancje słodzące (substancja słodząca maltitol]), proteinowe chrupki sojowe (izolat białka sojowego, skrobia z tapioki, ekstrakt słodowy (jęczmień) (gluten], sól), masa karmelowa (substancje słodzące (substancja słodząca maltitol], regulator wilgotności (gliceryna], olej kokosowy, woda, emulgator (emulgator lecytyna słonecznikowa], substancja zagęszczająca (substancja zagęszczająca guma akacjowa], regulator kwasowości (regulator kwasowości kwas cytrynowy], sól himalajska), , pasta z orzechów ziemnych, regulator wilgotności (gliceryna), olej kokosowy, emulgator (emulgator lecytyna słonecznikowa), aromat naturalny, ekstrakt zielonej herbaty, sól himalajska, substancje słodzące (substancja słodząca glikozydy stewiolowe).
Alergeny: zawiera soję, orzechy ziemne, jęczmień (gluten). Może zawierać gluten, mleko, jaja.
Wartości odżywcze w 1 batonie (64g): wartość energetyczna 265,0kcal/1110,3kJ, tłuszcze 14,0g (w tym tłuszcze nasycone 7,0g), węglowodany 18,0g (w tym cukry 0,7g), błonnik 14,0g, białko 20,0g, sól 0,1g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 414,0kcal/1734,9kJ, tłuszcze 21,8g (w tym tłuszcze nasycone 10,9g), węglowodany 28,1g (w tym cukry 1,0g), błonnik 21,8g, białko 31,2g, sól 0,1g
Producent: Wyprodukowano dla PhD Nutrition
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska