• Obecnie brak na stanie
PhD Diet Whey Double Chocolate Brownie protein bar with L-carnitine
  • PhD Diet Whey Double Chocolate Brownie protein bar with L-carnitine
  • PhD Diet Whey Double Chocolate Brownie protein bar with L-carnitine
  • PhD Diet Whey Double Chocolate Brownie protein bar with L-carnitine
  • PhD Diet Whey Double Chocolate Brownie protein bar with L-carnitine
  • PhD Diet Whey Double Chocolate Brownie protein bar with L-carnitine
  • PhD Diet Whey Double Chocolate Brownie protein bar with L-carnitine
Kod produktu: 5060119292326_brownie
PhD

PhD Diet Whey Double Chocolate Brownie - baton 21g białka z L-karnityną

Obecnie brak na stanie

Baton białkowy o wysokiej zawartości białka (20g białka w 199kcal) i niskiej zawartości cukru (1,6g), z dodatkiem L-karnityny, stanowi źródło wapnia i cynku. Batony PhD Diet Whey są  szczególnie odpowiednie dla osób będących na diecie redukcyjnej.

** DATA WAŻNOŚCI 2023-02-08 **

8,11 zł netto

9,98 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 65 g; 15.35zł/100g

Główny smak: Smak brownie – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak czekolada mleczna – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Nowy smak wzbogaconych w L-karnitynę batonów PhD: solidny baton wysokobiałkowy o smaku czekoladowego ciasta w polewie o głębokim smaku ciemnej czekolady dostarcza aż 20g białka w mniej niż 200kcal i ma tylko 1,8g cukru.

Batony PhD Diet Whey to pyszna przekąska białkowa, po którą możesz sięgać w ciągu dnia - otoczony grubą warstwą polewy z mlecznej czekolady, wypełniony masa o smaku czekoladowego ciastka baton dostarcza aż 20g najwyższej jakości białka, a przy tym niemal nie zawiera cukru. To odpowiedni sposób na urozmaicenie diety redukcyjnej, ukierunkowanej na szybą utratę zbędnych kilogramów.

Zawarta w batonach PhD Diet Whey L-karnityna to naturalna substancja pochodzenia aminokwasowego, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania mięśnia sercowego i mięśni szkieletowych, a także innych tkanek i organów. L-karnityna reguluje przemianę kwasów tłuszczowych, ułatwiając ich spalanie.  L-karnityna może być syntetyzowana w wątrobie i nerkach z lizyny i metioniny, w obecności witaminy C, B6, PP oraz żelaza. Podawanie L-karnityny przynosi określone korzyści przy zwiększonym wysiłku fizycznym, szczególnie przy treningu aerobowym - zwiększa wytrzymałość i odporność na przeciążenia i zmęczenie. Badania wykazały, że bez karnityny organizm nie mógłby korzystać z tłuszczu jako źródła energii, to dlatego ma tak istotne znaczenie w diecie odchudzającej. L-karnityna tworzy kompleksy z kwasami tłuszczowymi, które wprowadza do mitochondriów, gdzie następuje wytworzenie cząsteczek ATP. Utrzymując wysoki poziom L-karnityny w organizmie zwiększa się udział tłuszczów w procesach energetycznych, oszczędzając jednocześnie cenny glikogen i aminokwasy. Wzmaga się zdolność mięśni do dłuższej i efektywnej pracy, zwiększa wydolność organizmu i odporność na zmęczenie. Zwiększenie spalania tłuszczu, oszczędzenie spalania budulców mięśniowych oraz zwiększenie wytrzymałości mięśnie wspiera zarówno odchudzanie, jak i rozbudowę tkanki mięśniowej.

Najważniejsze informacje o PhD Diet Whey Double Chocolate Brownie:

  • 158mg wapnia
  • 2,3mg cynku
  • aż 255mg L-karnityny
  • ulepszona formuła, jeszcze lepszy smak
  • białko wysokiej jakości, aż 20g białka w mniej niż 200kcal
  • mniej niż 2g cukru w jednym batonie

Wartości Odżywcze

Porcja 65g

Wartości odżywcze w:
Porcja 65g
100g
Kalorie
199.00
306.15
kJ
833.81
1,282.78
Tłuszcze, w tym
5.10
7.85
tłuszcze nasycone
3.50
5.38
Węglowodany, w tym
20.00
30.77
cukry
1.60
2.46
Białko
20.00
30.77
Sól
0.38
0.58

PhD Diet Whey Double Chocolate Brownie - baton 21g białka z L-karnityną o smaku czekoladowego ciasta brownie w polewie z ciemnej czekolady, z substancjami słodzącymi

Masa netto: 64g

Składniki: Białka mleka, polewa z mlecznej czekolady (14%) {substancja słodząca: izomalt, sukraloza; olej palmowy z i nasion palmowca, serwatka w proszku (mleko), odtłuszczone kakao w proszku, fortyfikowana mąka pszenna ( mąka pszenna, węglan wapnia, żelazo, niacyna, tiamina), emulgator (lecytyna sojowa, E476), aromaty}, regulator wilgotności (glicerol), karmel (10,5%) {regulator wilgotności (glicerol), maltodekstryny, oligofruktoza, woda, środek wypełniający (sproszkowany maltitol), olej kokosowy, środek zagęszczający (woskowa skrobia kukurydziana),odtłuszczone mleko w proszku, kakao w proszku, środek żelujący (pektyny, laktan wapnia, guma ksantanowa), emulgator (lecytyna sojowa), aromaty, sól}, hydrolizowany kolagen, białkowe chrupki (białka soi, kakao w proszku, skrobia tapioki), fruktooligosacharydy, środek wypełniający (polidekstroza), inulina, substancja słodząca: maltitol, sukraloza; odtłuszczone kakao w proszku, olej rzepakowy, aromaty, L-karnityna, sól, antyoksydanty (naturalna mieszanka tokoferoli), tlenek cynku.

Zawiera substancje słodzące - nadmierne spożycie może powodować efekt przeczyszczający. Nie zawiera dodatku cukru, zawiera cukier występujący naturalnie w składnikach w ilości 0,6g/100g produktu.

Alergeny: mleko, soja. Uwaga! Może zawierać jaja, gluten, orzechy, w tym orzechy ziemne.

Wartości odżywcze w 1  batonie (65g): wartość energetyczna 199kcal / 836kJ, tłuszcze 5,1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5g), węglowodany 20,0g (w tym cukry 1,6g, poliole 15,0g), błonnik 9,6g, białko 20,0g, sól 0,38g.

Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 307kcal / 1286kJ, tłuszcze 7,8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,4g), węglowodany 31,0g (w tym cukry 2,5g, poliole 24,0g), błonnik 15g, białko 31g, sól 0,58g.

Producent:  wyprodukowano w Wielkiej Brytanii dla PhD Nutrition Ltd.

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu

Zalecane dawkowanie: 1-2 batony dziennie pomiędzy posiłkami