• Obecnie brak na stanie
Cookier Puder - pure powdered erythritol 0,5kg
  • Cookier Puder - pure powdered erythritol 0,5kg
  • Cookier Puder - pure powdered erythritol 0,5kg
  • Cookier Puder - pure powdered erythritol 0,5kg
  • Cookier Puder - pure powdered erythritol 0,5kg
  • Cookier Puder - pure powdered erythritol 0,5kg
  • Cookier Puder - pure powdered erythritol 0,5kg
Kod produktu: 5903678026134
Fit Food

Cookier Puder zero kalorii - 100% erytrol w pudrze

Obecnie brak na stanie

Cookier Puder to odpowiednik cukru pudru bez kalorii, czysty erytrol w formie pudru, idealny do wypieków, bezy, biszkoptów

12,79 zł netto

15,73 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 400 g; 3.93zł/100g

  

Cookier Puder czyli bezkaloryczny odpowiednik cukru pudru, okrągłe zero kalorii i perfekcyjne wypieki.

Erytrol stał się najpopularniejszym zamiennikiem cukru, dawno zepchnął na margines ksylitol - nic dziwnego, bo erytrol jest słodki, naturalny, bezpieczny, ma 70% słodyczy cukru i jest zupełnie bez kalorii! 

Cookier Puder smakuje i wygląda jak cukier puder i możesz nim zastąpić cukier we wszystkich swoich wypiekach i deserach. Cookier Puder to idealny substytut cukru pudru bez kalorii, bo jest słodki i pyszny - w przeciwieństwie do słodzików takich jak stewia nie zostawia gorzkiego posmaku, jest też łatwy w stosowaniu, bo używasz go po prostu tyle co cukru! Ma naturalnie słodki smak, nie zmienia smaku potraw, jest odporny na działanie wysokich temperatur.

Cookier Puder to 100% czysty erytrytol, nie zawiera żadnych wypełniaczy, żadnych sztucznych składników, żadnych konserwantów ani sztucznych aromatów, a mimo to ma zero kalorii, indeks glikemiczny IG=0 i nie wywołuje skoków poziomu glukozy czy insuliny.

Stosowanie erytrolu w dietetycznych przepisach bywa nieco kłopotliwe - erytrol po podgrzaniu ma tendencję do wyciągania wody z pozostałych składników, w efekcie wypieki podchodzą wodą, często zdarza się zakalec. Użycie erytrolu w pudrze ułatwia pieczenie bez cukru, bo drobne, pyliste cząsteczki erytrolu tworzą trwalszą strukturę z cząsteczkami jajek (nazwa chemiczna tych cząsteczek w białkach to surfaktanty), bardziej odporną na działanie wysokiej temperatury. Pamiętaj, żeby erytrol dodawać do ubitej z jajek lub białek piany stopniowo, trwałość i stabilność struktury przedłuży dodanie do białek szczypty soli i odrobiny kwasu, np w formie soku z cytryny albo winianu potasu (to równie słynny co tajemniczy cream of tartar), a jeśli wciąż się obawiasz, że nie wszystko pójdzie zgodnie z planem, możesz oddać do masy małą łyżeczkę skrobi albo maki ziemniaczanej, która dodatkowo wyciągnie z ciasta ewentualny nadmiar wody sprawiając, że się równo upiecze, beza nie opadnie ani nie podejdzie kałużą wody.

Jeśli szukasz sposobu na upieczenie idealnej bezy bez cukru, skorzystaj z naszego poradnika i uniknij naszych błędów ;) 

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
0.00
0.00
kJ
0.00
0.00
Tłuszcze, w tym
0.00
0.00
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
30.00
100.00
cukry
0.00
0.00
erytrol
30.00
100.00
Błonnik
0.00
0.00
Białko
0.00
0.00
Sól
0.00
0.00

Cookier Puder erytrol w pudrze, słodzik stołowy 100% erytrolu

Masa netto: 0,4kg 

Składniki: erytrol 100%

Spożycie erytrolu w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający

Kraj pochodzenia: Chiny, zapakowano w Polsce

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 0 kJ / 0kcal, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 100g (w tym cukry 0g, erytrol 100g), białko 0g, sól 0g

Producent: wyprodukowano w Chinach dla Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.