• Obecnie brak na stanie
ProteinPlus all-natural lightly roasted Peanut Flour
  • ProteinPlus all-natural lightly roasted Peanut Flour
  • ProteinPlus all-natural lightly roasted Peanut Flour
  • ProteinPlus all-natural lightly roasted Peanut Flour
  • ProteinPlus all-natural lightly roasted Peanut Flour
  • ProteinPlus all-natural lightly roasted Peanut Flour
  • ProteinPlus all-natural lightly roasted Peanut Flour
Kod produktu: b1852349002111

Protein Plus Odtłuszczona mąka z prażonych orzechów ziemnych 53g białka

Obecnie brak na stanie

Odtłuszczona mąka z wolnoprażonych orzechów ziemnych zawiera tylko 12% tłuszczu znajdującego się w orzechach ziemnych. Dzięki temu, że mąka ProteinPlus powstaje z prażonych orzechów ma bardzo intensywny aromat i smak masła orzechowego. Żadna inna mąka nie jest tak bogata w białko - ta mąka orzechowa zawiera aż 53% białka.

34,61 zł netto

36,34 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 454 g; 8.00zł/100g

Główny smak: Smak orzech ziemny – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Mąka zapakowana próżniowo - z tego powodu opakowanie wydaje się na zdjęciach jakby "pogniecione".

Mąka z prażonych orzechów ziemnych Protein Plus to zdrowy, niskotłuszczowy i bogaty w białko dodatek do mnóstwa potraw.

Najważniejsze cechy mąki arachidowej Protein Plus:

  • zawiera 8 razy mniej tłuszczu niż orzechy ziemne, z których powstaje
  • zawiera 53% białka - więcej niż jakakolwiek inna mąka orzechowa
  • ma ponad 2 razy mniej kalorii niż masło orzechowe
  • zawiera tylko 13% węglowodanów - 4-5 razy mniej niż mąki zbożowe
  • dzięki temu, że postaje z prażonych orzechów, ma silniejszy smak i aromat niż inne maki orzechowe
  • zawiera aż 13% błonnika

Odtłuszczona mąka arachidowa jest dobrym źródłem witaminy E, kwasu foliowego, błonnika, niacyny, magnezu i fosforu. Mąka Protein Plus zawiera tylko 12% tłuszczu zawartego w świeżych orzechach ziemnych - dzięki temu mąka Protein Plus jest niezwykle aromatyczna, a przy tym niskokaloryczna i ultrabogata w białko - zawiera go aż 53% - czyli prawie 2,5 raza więcej niż masło orzechowe!

Zastosowanie mąki orzechowej Protein Plus:

  • świetna do jogurtów, koktajli i owsianek
  • idealnie zagęszcza zupy i sosy,
  • wzbogaca smak ciast, pieczywa i naleśników,
  • doskonale sprawdza się do panierowania ryb i mięs.

Stosując mąkę Protein Plus w przepisach, zastępuj nią 30% zwykłej mąki. Ponieważ mąka arachidowa jest bogata w błonnik i białko, które chłoną dużo płynów, dla uzyskania odpowiedniej wilgotności polecamy dodać do przepisu dodatkowe jajko.

 

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
108.90
363.00
kJ
456.29
1,520.97
Tłuszcze, w tym
3.99
13.30
tłuszcze nasycone
0.50
1.65
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
3.99
13.30
cukry
2.01
6.70
poliole
skrobie
Białko
15.96
53.20
Błonnik
3.99
13.30
Erytrytol
Sód
0.00
0.00
(ekwiwalent soli)
0.00
0.00
Uwagi

ProteinPlus all-natural lightly roasted Peanut Flour - odtłuszczona mąka z wolnoprażonych orzechów ziemnych

Masa netto: 454g 

Składniki: 100% wolnoprażone, odtłuszczone orzechy ziemne z upraw na terenie Georgii, USA.

Wartości odżywcze na 100g produktu: wartość energetyczna 363kcal/1520kJ, białko 53,2g, tłuszcze 13,32g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,65g), węglowodany 13,32g (w tym cukry  6,7g), błonnik 13,32g, sól 0g.

Alergeny: zawiera orzechy ziemne

Producent:  Wyprodukowano w USA przez ProteinPlus, 129 Kings Borough Road, Fitzgeralds, GA 31750, Stany Zjednoczone

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem. Dla przedłużenia trwałości ponad datę wskazaną na opakowaniu po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu.