• Obecnie brak na stanie
Efavit partially defatted almond flour 33g protein
  • Efavit partially defatted almond flour 33g protein
  • Ciemna czekolada do picia Bournville 40kcal (saszetka)
  • Ciemna czekolada do picia Bournville 40kcal (saszetka)
  • Efavit partially defatted almond flour 33g protein
  • Ciemna czekolada do picia Bournville 40kcal (saszetka)
  • Ciemna czekolada do picia Bournville 40kcal (saszetka)
  • Efavit partially defatted almond flour 33g protein
  • Ciemna czekolada do picia Bournville 40kcal (saszetka)
  • Ciemna czekolada do picia Bournville 40kcal (saszetka)
Kod produktu: b15906286515168
Efavit

Efavit odtłuszczona mąka migdałowa 33g białko / 13g węglowodany

Obecnie brak na stanie

Nowa ulepszona mąka migdałowa ma 2 razy więcej białka i o połowę mniej węglowodanów. W porównaniu do mąki pszennej ma ponad 5 razy mniej węglowodanów i ponad 3 razy więcej białka! Dodatkowo odtłuszczona mąka migdałowa ma niemal 2 razy mniej kalorii niż zwykła mąka migdałowa.

Doskonale nadaje się dla sportowców i osób przestrzegających diety niskowęglowodanowej.

18,71 zł netto

18,71 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 7.48zł/100g

Główny smak: Smak migdały – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Bezglutenowe mąki Efavit powstają w wyniku odciągania metodą zimnego tłoczenia oleju z surowca podstawowego - nasion. Dzięki temu wartościowe składniki pozostają w stanie nienaruszonym, zawartość błonnika pozostaje niezmieniona, a zawartość tłuszczu roślinnego w gotowych mąkach waha się pomiędzy 10%, a 25%. Mąka migdałowa Efavit ma niemal dwukrotnie mniej kalorii niż zwykła, nieodtłuszczona mąka migdałowa.

Taka mąka znakomicie nadaje się do pieczenia ciast, chlebów, pizzy, gofrów czy omletów. Można dosypywać ją do płatków śniadaniowych, miksować z napojami mlecznymi i owocowymi smoothie, posypywać kanapki - w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki zbożowej, mąka z nasion może być jedzona na surowo, więc pole jej zastosowań jest nawet szersze niż mąki pszennej czy żytniej. Zblendowanie kilku łyżek mąki migdałowej z wodą i syropem z agawy da w efekcie mleko migdałowe. Kiedy zmieszasz ją ze świeżo wyciskanym sokiem, napojem kakao lub mlekiem orzechowym stworzysz napój wyjątkowyo bogaty w substancje odżywcze.

Mąka migdałowa jest bogatym źródłem witaminy E, B1, B2, PP, potasu, cynku i magnezu. Regularne spożywanie migdałów zapobiega miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się.

W porównaniu do mąki pszennej mąka migdałowa ma:

  • ponad 5 razy mniej węglowodanów,
  • ponad 3 razy więcej białka

Ze względu na swoje cenne składniki powinna znaleźć się w menu każdego dbającego a swoje zdrowie i zrównoważone odżywianie, a dodatkowo jej właściwości sprawiają, że doskonale nadaje się dla sportowców, osób trenujących czy przestrzegających diety wysokobiałkowej/niskowęglowodanowej.

Wartości Odżywcze

Porcja 100g

Wartości odżywcze w:
Porcja 100g
100g
Kalorie
364.00
364.00
kJ
1,547.00
1,547.00
Tłuszcze, w tym
20.00
20.00
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
13.00
13.00
cukry
poliole
skrobie
Białko
33.00
33.00
Błonnik
Erytrytol
Sód
(ekwiwalent soli)
Uwagi

Efavit odtłuszczona mąka z migdałów

Masa netto 250g

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze w 100g: 364kcal, 33g białka, 13g węglowodany, 20g tłuszcze.

Producent:  TOMVITAL Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Tomasz Łukaszewicz ul. Zamojska 14, 61-339 Poznań

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.