Select a category

Select manufacturer

Specials

Special Ciemna czekolada do picia Bournville 40kcal (saszetka)

Defatted almond flour from blanched almonds

Afruse

b15905279367005

New product

Defatted almond flour from blanched almonds from Spanish Catalonia is characterized by an extremely high content of protein and fiber and reduced to a minimum content of carbohydrates and fat (only 8%). It contains 2 times less fat than other non-fat almond flours and is therefore the least calorific almond flour available on the market.

More details

19,83 pln

-14.3217%

16,99 pln

Product unavailable

Notify me

Weight net. 250g.; 6,80 pln/100g.

By buying this product you can collect up to 3 loyalty points. Your cart will total 3 loyalty points that can be converted into a voucher of 0,36 pln.


Main flavor:

Our low-fat almond flour is produced in a traditional Spanish manufacture of almond oil in the process of cold pressing using a hydraulic press.

Thanks to the classical method of cold pressing, valuable ingredients remain intact, and the fat content is minimized to only 8%. Afruse almond flour has the highest protein content and, at the same time, the lowest calorie content. Thanks to the fact that it is made of blanched almonds, it is extremely delicate and aromatic.

Almond flour is a rich source of vitamin E, B1, B2, PP, potassium, zinc and magnesium. Regular consumption of almonds prevents atherosclerosis, heart attack, cancer, stroke, premature aging.

Compared to wheat flour, non-fat almond flour has:

  •      over 5 times less carbohydrates,
  •      almost 4 times more protein
Porcja 50 g W 100 g
Energy value
kcal 141.50  kcal 283.00  kcal
Energy value 601.40 1,202.80
Fats, 4.20 8.40
Saturated fats 1.50 3.00
Trans fats
Monounsaturated fats
Polyunsaturated fats
Carbohydrates, 6.50 13.00
sugars 2.00 4.00
polyols
starches
Protein 19.50 39.00
Fiber 8.50 17.00
Erythritol
Sodium
Salt equivalent
Grade 

Guiltfree - odpowiedź do komentarza p. Justyny

Przeczytałam Pani rozżalony i sfrustrowany komentarz na temat kulinarnych porażek z mąką migdałową - to nie jest wina mąki. Kupiła Pani mąkę odtłuszczoną, która w żadnym razie nie jest zastępnikiem mąki pszennej w gofrach lub naleśnikach bez zastosowania odpowiednich dodatków, przede wszystkim zagęstnika. Mąka migdałowa jest bezglutenowa, a gluten jest lepiszczem - jeśli używa się w ciastach wymagających elastyczności mąk bezglutenowych, konieczne jest zastosowanie dodatkowego składnika, który je zwiąże, jest nim najczęściej guma ksantanowa, ale sprawdza się też np. kisiel z siemienia lnianego. Z samej mąki migdałowej, jajek i proszku do pieczenia wyjdą gofry jeśli użyje się mąki pełnotłustej - odtłuszczona kusi niskimi kaloriami, ale jest produktem innego rodzaju.
Jeśli nie ma Pani serce do dalszych testów z samą mąką migdałową, proszę spróbować łączyć ją 1:1 z mąką pszenną lub inną glutenową.

Natomiast z mąki migdałowej bez dodatku glutenu mogłabym Pani polecić np. te dwa przepisy, szczególnie na placek z borówkami (owoce oczywiście można zmienić)
https://www.guiltfree.pl/blog/2018/12/25/bezglutenowe-keto-ciasto-borowkami-najlepsza-polewa-bez-cukru/
https://www.guiltfree.pl/blog/2017/01/14/placek-z-maki-migdalowej-z-kremem-sernikowym-truskawkami-i-kruszonka-latwy-przepis-na-ciasto-bez-cukru/

Może zdjęcia nie są najpiękniejsze na świecie, ale przepisy są w 100% przetestowane, naszego autorstwa, z wykorzystaniem dokładnie tej mąki. Gdyby miała Pani pytania dotyczące konkretnych przepisów z mąką migdałową (niekoniecznie naszych) proszę pisać, postaram się pomóc i podpowiedzieć jak można wykorzystać tę mąkę, mam na koncie nie jeden sukces i nie jedną porażkę w kuchennych eksperymentach.

Grade 

Tragedia. Nie polecam.

Szczerze? Jestem bardzo głęboko zawiedziona tym produktem. Myślałam, że to będzie najlepsza mąka, ale jak się myliłam.. Próbowałam zrobić naleśniki z tą oto mąką. Przyklejały się do patelni, paliły się, rozpadały, KRUSZYŁY. Istna katastrofa. Byłam tym bardzo rozczarowana, ale postanowiłam dać jej ostatnią szansę. I okazała się jeszcze gorsza. Zamierzałam zrobić gofry - zamierzałam, bo gdy tylko otworzyłam gofrownicę, moim oczom ukazał się widok.. właściwie niczego. Spalenizny. Wszystko się wypaliło, nawet gofrów nie było. Już nie wspominając, że ciasto dosłownie wypływało z tej gofrownicy i bulgotało. Żałuję, że wydałam na to pieniądze. Pozostanę chyba przy zwykłej mące. Nie wiem tylko, co zrobić z resztą mąki, która mi została. W każdym razie - jeśli myślisz nad kupieniem tego produktu, a chcesz wykorzystywać je do tworzenia omletów, naleśników, gofrów, placków itd. itp. - po prostu sobie odpuść. Nie trać pieniędzy i nerwów.

Grade 

Bardzo dobra mąka migdałowa

Szczególnie polecam ją osobom, które są na diecie bezglutenowej lub niskowęglowodanowej w celu utraty wagi. Ta mąka jest odtłuszczona przez co jest niskokaloryczna i niskowęglowodanowa zarazem. Ta mąka migdałowa jest bardzo drobna o konsystencji pudru, świetna do wypieków bez glutenu. Ja stosuję do omletów i ciast

Write your review!

Write a review
Chewsy Lemon sugar free chewing gum with xylitol

Chewsy Lemon sugar free chewing gum with xylitol

Desgrasada Harina de Almendras Blanqueadas - Defatted almond flour from blanched almonds



Net weight: 250kg

The product is suitable for vegans and vegetarians.

Gluten-free product.

May contain traces of other nuts

Nutritional values per 100g of the product: 283kcal / 1184kJ, 8.4g fat (including 3g saturated fat), 13g carbohydrates (including 4g sugars), 39g protein, 17g fiber.

Producer: produced in Spain by Afruse S.L., Terragona, Spain for Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Storage: store in a dry place, protected from light.

Featured Products

We recommend