Lonjevity Ultra-Fine FiberFlour 1KG - keto mąka błonnikowa 15g węglowodanów
Lonjevity Ultra-Fine FiberFlour - wersja Fine ma mniej kalorii i tłuszczu oraz więcej błonnika niż wersja regularna.
Lonjevity FiberFlour to innowacyjna alternatywa dla mąki kokosowej i migdałowej dla osób na diecie ketogenicznej, przez wieleosób uważana jest za najlepszą mąkę nieskowęglowoddanową, dającą wypieki (ciasta, ale głównie pieczywo) najbardziej zbliżone konsystencją do prawdziwego węglowodanowego chleba czy bułeek.
Wskazówki dotyczące korzystania z keto mąki Lonjevity:
- Zastąp dowolną mąkę węglowodanową (pszenną, owsianą itd.) mąką Lonjevity w proporcji 1:1
- Mniejsze wypieki (małe c=bochenki, bułeczki) wypiekają się lepiej niż duże
Podstawowy przepis na keto-chleb na bazie mąki Lonjveity Fiber Flour:
- Zmieszaj 400g mąki Lonjevity, 15g świeżych drożdży, 300g ciepłej wody i 7g soli.
- Zagniataj ciasto 5-10 minut aż stanie się elastyczne i będdzie odchodzić od dłonni
- Podziel na części formując pożądany kształt (bułeczki, bochenki) i zostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 1h-2h przykryte czystą ściereczką.
- Piecz bezpośrednio po wyrośnięciu
Najważniejsze informacje o Lonjevity FiberFlour:
- substytut mąki 1:1
- niskowęglowodanowa - ma o 80% mniej węglowodanów niż tradycyjna mąka
- wysoka zawartość błonnika - 4 ray więcej niż w zwykłej mące (z tego powodu wymaga zwiększenia ilości wody lub mokrych składników w przepisie o ok. 20%)
- smak i konsystencja zwykłej mąki
- idealna do pieczenia niskowęglowodanowych ciast i pieczywa, chleba, placków, pizzy
- odpowiednia dla diet niskowęglowodanowych, diabetycznej, ketogenicznej
Lonjevity FiberFlour to wysokobłonnikowy, niskowęglowodanowy substytut mąki zawierający aż 9 różnych źródeł rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego błonnika, w tym otrąb owsianych, siemienia lnianego.
Dzięki zrewolucjonizowaniu proporcji pomiędzy błonnikiem i prostymi węglowodanami Lonjevity FiberFlour może być stosowana do zastąpienia całej lub części mąki w tradycyjnych przepisach na pieczywo, herbatniki, ciasta, babeczki itp. - zmiana mąki na Lonjevity FiberFlour wystarczy, aby węglowodanowe, cukrowo-skrobiowe bomby zamienić w równie pyszne wypieki, które wywołują jedynie minimalny wzrost poziomu cukru we krwi po posiłkach. Zastąpienie zwykłej mąki FiberFlour to również łatwy i przyjemny sposób na osiągnięcie zalecanego dziennego spożycia błonnika bez spożywania dodatkowych węglowodanów, co jest ważne w kontrolowaniu cukrzycy i podczas procesu odchudzania lub utrzymania wagi. Często zbyt trudno jest zrezygnować z jedzenia, które kochamy - ale zamiast z niego rezygnować, można zmienić profil makroodżywczy ulubionych potraw zwiększając w nich zawartość błonnika i minimalizując zawartość węglowodanów prostych tak, by w efekcie wyeliminować skoki glukozy i insuliny.
Wartości Odżywcze
Lonjevity Foods Ultra-Fine FiberFlour - niskowęglowodanowy drobnopylisty substytut mąki o wysokiej zawartości błonnika
Masa netto: 1KG
Składniki: oporna skrobia pszeniczna, gluten pszenny, mąka pszenna, błonnik owsiany, oporne polidekstryny, inulina, substancja zagęszczająca (guma guar), hydroksypropylometyloceluloza (prebiotyk), słód jęczmienny, przeciwutleniacz witamina C (jako kwas askorbinowy).
Alergeny: zawiera gluten (owies, pszenica, jęczmień); może zawierać soję, mleko, jaja.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 257,0kcal/1076,8kJ, tłuszcze 1,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,9g), węglowodany 15,0g (w tym cukry 1,0g), błonnik 53,0g, białko 21,0g, sól 0,0g
Wartości odżywcze w 30g: wartość energetyczna 77,1kcal/323,0kJ, tłuszcze 0,3g (w tym tłuszcze nasycone 0,2g), węglowodany 4,5g (w tym cukry 0,3g), błonnik 15,9g, białko 6,3g, sól 0,0g
Producent: Wyprodukowano w USA dla Lonjevity FUNCTIONAL FOODS LTD., 33 St. Julians Friars, Shrewsbury, United Kingdom, SY1 1XL
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska