Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Quevos Keto Friendly Egg White Crisps, Cheddar - chipsy z białka jaj z siemieniem lnianym
Najlepsze keto czipery na świecie!
Quevos Keto Friendly Egg White Chips Cheddar to keto chipsy o smaku ostrego, wyrazistego dojrzewającego cheddara, przepełnione intensywnym smakiem i bardzo chrupiące, smakują jak topowy junk food, ale maja makro najlepszego omleta z białek jaj - to nie przypadek, bo ich bazę stanowią nie ziemniaki, a właśnie białko jaja, zaś źródłem tłuszczu jest nie olej rzepakowy czy słonecznikowy, a olej kkosowy i siemię lniane. Każdy 'zły' składnik chipsów został zamieniony tak, żeby powstała chrupiąca przekąska, która odżywiając ciało wartościowym paliwem, jednocześnie realizuje chipsowe zachcianki - ale bez zbędnych węgli, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i tłuszczy trans.
Na pewno choć raz w życiu stanąłeś przed dylematem: niezdrowa przekąska, na którą masz straszną ochotę czy fit zamiennik, który jest mdły i mało apetyczny, no ale jednak zdrowy? Na Twojej twarzy pojawia się uśmiech, gdy myślisz „Chipsy ziemniaczane, ohh, tak chrupiące i aromatyczne”! Jednak po chwili dociera do Ciebie głos rozsądku, mówiący „Ale jakże one niezdrowe”!
Quevos postanowiło stworzyć produkt, który zaspokoi ochotę na smakowitą przekąskę i jednocześnie nie wpłynie negatywnie na Twój organizm. Tak oto powstał innowacyjny artykuł znany jako Keto Friendly Egg White Crisps Cheddar, czyli chrupki z białka jaj o smaku sera cheddar! Idealny smakołyk, niewnoszący do Twojego organizmu zbędnych węglowodanów, zaspokajający potrzebę słonej chrupkości!
Sekretem jest jajko - czyli czym jest albumina?
Białko jaja czyli albumina jaj to absolutnie doskonałe białko, charakteryzuje się idealnymi proporcjami aminokwasów i doskonałą wchłanialnością. Albumina jest zaliczana do białek zwierzęcychi jest ceniona ze względu na wzorcową wartość biologiczną BV równą 100, co wynika przede wszystkim z pełnego profilu aminokwasowego, obejmującego wszystkie niezbędne aminokwasy oraz dużej ilości występującej naturalnie w białku kurzym glutaminy. Albumina jaj trawiona jest znacznie szybciej niż kazeina, lecz ma wolniejszy czas wchłaniania niż odżywki oparte o białko serwatkowe, stanowiąc idealne uzupełnienie tych dwóch rodzajów odżywek białkowych.
Białkowe chipsy jajeczne Quevos to keto-musthave. ą doskonale doprawione, idealnie kruche, mają fantastyczną konsystencję, która zaspokaja ochotę na coś kruchego, coś słonego, coś dobrego, która dobrze jest znana weteranom low carb.
Najważniejsze informacje o chipsach Quevos Keto Egg White Chips:
- niskowęglowodanowe
- odpowiednie dla diety ketogenicznej
- źródło białka, błonnika i wartościowych tłuszczy
- bez soi
- bez glutenu
- bez oleju rzepakowego / palmowego/ słonecznikowego - źródłem tłuszczy są siemię lniane i olej kokosowy
- podstawowym składnikiem jest albumina białek jaj, uzupełniające źródło białka stanowi izolat białek mleka
- zróżnicowane źródła błonnika rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego: tapioka, nasiona chia, psyllium i siemię lniane
Proteinowe chipsy jajeczne Quevos to 3g błonnika, 8g białka i zdrowe tłuszcze, a każde opakowanie to zaledwie 4g węglowodanów. Ponadto chrupki nie zawierają dodatku cukru! Dzięki temu chipsy z białka jaja stanowią wyśmienitą przekąskę dla diabetyków, gdyż nie podnoszą drastycznie poziomu cukru we krwi. Jednocześnie są idealnym wyborem dla osób przestrzegających diety ketogenicznej, gdyż zawartość węglowodanów w produkcie jest niewielka. Na diecie niskowęglowodanowej Keto Friendly Egg White Crisps również będą stanowiły doskonały, bogaty w składniki odżywcze, przysmak.
Produkt od Quevos zawiera jedynie naturalne aromaty i naturalne ekstrakty roślinne o właściwościach konserwujących - zero tzw. chemi! Bez dodatku sztucznych barwników! To doskonały wybór, aby zaspokoić głód! Co więcej, Keto Friendly Egg White Crisps to przekąska bezzbożowa i bezglutenowa! Nawet na diecie bezglutenowej, z nietolerancją białka pszenicy czy alergiami, możesz cieszyć się wyśmienitymi, chrupiącymi chipsami! Pełnowartościowe składniki-pyszny smakołyk. Czego chcieć więcej?
A ten smak! Chrupki o smaku sera cheddar zapewniają wyjątkowe doznania. Odważny, niecodzienny, lecz aromatyczny posmak roztapiającego się sera cheddar wzbogaci Twoje kubki smakowe. Oddaj się chwili błogiego zapomnienia z pysznym chipsami z białek jaj o smaku sera cheddar! Zapomnij o diecie, wyrzutach sumienia, kaloriach. Keto Friendly Egg White Crisps, Cheddar to dobry wybór, na zdrowie!
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Quevos Keto Friendly Egg White Chips, Cheddar - chipsy na bazie białka jaj o smaku serowym
Masa netto: 28g
Składniki: białko jaja w proszku, izolat białka mleka, wyokooleisty olej słonecznikowy, fruktooligosacharydy (błonnik), mieszanka przypraw (modyfikowana skrobia z tapioki, tapioca solids, sól, aromat naturalny, nutritional yeast, ekstrakt drożdży, kwas mlekowy), olej kokosowy, mąka cassava, siemię lniane, ekstrakt ryżu, emulgator lecytyna słonecznikowa, nasiona psyllium, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, olej rzepakowy, przeciwutleniacz ekstrakt rozmarynu, witamina C (przeciwutleniacz kwas askorbinowy).
Alergeny: zawiera jaja kurze, mleko oraz jego pochodne, kokos, drożdże; może zawierać soję, sezam i orzechy, w tym orzechy ziemne
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 428,5kcal/1795,7kJ, tłuszcze 25,0g (w tym tłuszcze nasycone 3,5g), węglowodany 14,2g (w tym cukry 3,5g), błonnik 17,8g, białko 28,5g, sól 2,0g
Wartości odżywcze w 28g: wartość energetyczna 120,0kcal/502,8kJ, tłuszcze 7,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 4,0g (w tym cukry 1,0g), błonnik 5,0g, białko 8,0g, sól 0,5g
Producent: Wyprodukowano w USA dla Walrus Snack Brands Inc.
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Podana na opakowaniu data najlepiej spożyć przed jest zapisana w formacie USA, tj. MM/DD/RR