Prozis Protein Cheesecake Premix, Speculoos - proteinowa mieszanka sernikowa, 20 porcji, 130kcal & 14g białka w kawałku
Sernik to deser stworzony dla osób na redukcji i aktywnych fizycznie - jest sycący, niskokaloryczny, łatwy do zrobienia i napakowany wartościowym białkiem. Do pełni szczęścia brakuje fit-sernikożercom tylko jednego: żeby był bez cukru i na zawołanie pod ręką - oba te zadania spełnia w 100% Prozis Protein Cheesecake Premix, Speculoos, czyli mieszanka do przygotowania smakowitego sernika proteinowego bez cukru o smaku belgijskich ciasteczek korzennych!
A co najważniejsze, nie musisz być boginią kuchni, żeby zmiksować sobie (albo komuś!) przepysznie kremowy, jedwabisty fit sernik!
Prozis Protein Cheesecake Premix to pyszny i wygodny sposób na dostarczanie białka. Poza walorami odżywczymi, ten białkowy premiks na sernik jest również bardzo łatwy w przygotowaniu, dzięki czemu możesz się nim delektować bez wysiłku i straty czasu. Ponieważ jest niskokaloryczny, nie musisz się martwić o kalorie. Zmiksuj swój dzień lub zaskocz swoją rodzinę i przyjaciół tym pysznym przysmakiem. Twoje desery już nigdy nie będą nudne!
Łatwe do przygotowania i cudownie pożywne - teraz możesz jeść sernik nie tylko na deser, ale też na śniadanie, kolację lub gdy tylko masz na to ochotę! Bo jeden kawałek sernika ma 14g białka i tylko 130kcal!
Sernik Prozis możesz przygotować na trzy różne sposoby. Jeden jest szybki i łatwy, inny zapewnia więcej białka i zwiększa spożycie składników odżywczych, a ostatni polecamy, gdy masz ochotę na coś ekstra i masz czas, aby pokucharzyć.
1. Szybki i łatwy sernik 'na już'
1. Ubij 36,5g lekkiego serka śmietankowego. Dodaj 2 miarki (20g) premiksu i 100ml odtłuszczonego mleka. Ubijaj przez około 5 minut do uzyskania kremowej, napowietrzonej konsystencji.
2. Umieść w silikonowej lub nieprzywierającej formie.
3. Piec w kąpieli wodnej, w piekarniku nagrzanym do 170°C, przez około 30 minut, do suchego patyczka.
4. Wyjmij i ostudź
2. Też łatwo, ale trochę dłużej, za to więcej białka
1. Ubij 73g lekkiego serka śmietankowego. Dodaj 4 miarki (40g) premiksu i 200ml odtłuszczonego mleka. Ubijaj przez około 5 minut do uzyskania kremowej, napowietrzonej konsystencji.
2. Umieść w silikonowej lub nieprzywierającej formie.
3. Piecz w kąpieli wodnej, w piekarniku nagrzanym do 180°C, przez około 30 minut, do suchego patyczka
4. Wyjmij i pozwól mu ostygnąć.
5. Wstaw na noc do lodówki.
3. Czas na rozkosz - cheat clean
1. Na spód wymieszaj 6g masła z 30 g mąki migdałowej lub pokruszonymi krakersami albo herbatnikami
2. Gdy uzyskasz jednolitą masę, przełóż ją do tortownicy, uprzednio natłuszczonej i wyłożonej pergaminem.
3. Dodać 120g wcześniej przygotowanej masy sernikowej i piecz w kąpieli wodnej, w piekarniku nagrzanym do 180°C, przez około 30 minut, do suchego patyczka
4. Wyjmij i pozwól mu ostygnąć.
5. Wstaw na noc do lodówki.
6. Dodaj swój ulubiony syrop zero, frużelinę lub polewę na wierzch.
Wartości Odżywcze
Prozis Protein Cheesecake Premix, Speculoos Flavor - mieszanka do przygotowania wysokobiałkowego sernika o smaku ciasteczek korzennych, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Białko przyczynia się do wzrostu i pomaga w utrzymaniu may mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Masa netto: 400g (do przygotowania 20 sugerowanych porcji sernika)
Składniki: kazeinian wapnia (mleko), (53%) (zawiera emulgator [lecytyny]), koncentrat białka serwatkowego (mleko) (15%), (contains emulsifier [lecytyny]), kakao częściowo odtłuszczone (kakao częściowo odtłuszczone, regulator kwasowości [węglan potasu]), białka jaj w proszku, śmietanka w proszku (mleko), odtłuszczone mleko w proszku, aromaty, żółtko jaja w proszku, stabilizator skrobia modyfikowana, proszek na bazie oleju kokosowego (mleko), substancja przeciwzbrylająca (fosforan wapnia (mleko)), substancje zagęzczające (substancja zagęszczająca karagen, substancja zagęszczająca guma karobowa), substancje słodzące (substancja słodząca sukraloza)
Alergeny: mleko, jaja; może zawierać soję lub gluten
Wartości odżywcze w 100g suchego proszku: wartość energetyczna 383,0kcal/1604,0kJ, tłuszcze 5,4g (w tym tłuszcze nasycone 4,2g), węglowodany 13,0g (w tym cukry 5,0g), białko 70,0g, sól 0,3g
Producent: wyprodukowano w UE dla Prozis, Onsalesit S.A., Hiszpania
Importer: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Przygotowanie: Aby przygotować 1 porcję, ubij 36,5g lekkiego serka śmietankowego. Dodaj 20g premiksu i 100 ml odtłuszczonego mleka i ubijaj przez 5 minut, aż uzyskasz kremową, napowietrzoną konsystencję. Wlej mieszankę do silikonowych lub nieprzywierających foremek. Piecz w kąpieli wodnej w temperaturze 170°C przez około 30 minut. Za pomocą wykałaczki sprawdź czy sernik jest gotowy – po wyjęciu patyczek będzie czysty. Przechowywać w lodówce przez noc, po całkowitym ostygnięciu zajmij w szczelnym pojemniku.