• Obecnie brak na stanie
Justine's Cookies Protein Cookie Peanut Butter Choc Chip
  • Justine's Cookies Protein Cookie Peanut Butter Choc Chip
  • Justine's Cookies Protein Cookie Peanut Butter Choc Chip
  • Justine's Cookies Protein Cookie Peanut Butter Choc Chip
  • Justine's Cookies Protein Cookie Peanut Butter Choc Chip
  • Justine's Cookies Protein Cookie Peanut Butter Choc Chip
  • Justine's Cookies Protein Cookie Peanut Butter Choc Chip
  • Justine's Cookies Protein Cookie Peanut Butter Choc Chip
  • Justine's Cookies Protein Cookie Peanut Butter Choc Chip
  • Justine's Cookies Protein Cookie Peanut Butter Choc Chip
Kod produktu: 9421905463874
Justine's Cookies

Justine's Cookies Peanut Butter Choc Chip - ciastko białkowe bez cukru i glutenu, Czekolada & Masło Orzechowe

Data ważności: 28.03.2024Obecnie brak na stanie

Bogate w białko, o ultra niskiej zawartości przyswajalnych węglowodanów (poniżej 2g cukru w ciachu), bez glutenu,  bez tłuszczy trans - tworzone w niewielkiej manufakturze w Nowej Zelandii doskonałe miękkie ciastka proteinowe zachwycają smakiem, konsystencją i proporcjami wartości odżywczych.

12,36 zł netto

12,98 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 60 g; 21.63zł/100g

Główny smak: Smak cookie dough – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak czekolada i masło orzechowe – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak masło orzechowe – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Justine's Cookies Protein Cookie Peanut Butter Choc Chip to coś pysznego fanów słodkości, którzy nawet na diecie nie chcą zapomnieć smaku ciastka z masłem orzechowym. Nie ma lepszego sposobu na zaspokojenie ochoty na słodkie wypieki niż solidne biszkoptowe ciacho z migdałami i masłem orzechowym dodatkowo naszpikowane kropelkami czekolady bez cukru - duże, wilgotne, sycące, aromatyczne ciastko doskonale zaspokoi ochotę na słodycze, a dzięki wysokiej zawartości białka na długo zaspokoi głód.

Na rynku pojawia się coraz więcej ciastek białkowych - ale te są na tyle szczególne, że postanowiliśmy ściągnąć je do Guiltfree aż z Nowej Zelandii. Z jednej strony są makra - ciastka mają ultra niską zawartość aktywnych węglowodanów, wysoką zawartość białka i solidną porcję błonnika. Z drugiej strony jest skład, a właściwie to, czego w nim brak - nie ma cukru, nie ma glutenu, nie ma konserwantów. A z trzeciej strony pozostaje to co najważniejsze - smak i konsystencja. Wystarczy jeden kęs i przepadniesz - mięciutkie, przepyszne ciastko z wyczuwalnym smakiem masła orzechowego i kawałkami czekolady po prostu rozpływa się w ustach, jeśli chodzi o smak to bliżej mu do babcinych wypieków, niż jakichkolwiek proteinowych słodyczy jakie znasz.

Najważniejsze informacje o kruchym ciachu z masłem orzechowym kropelkami czekolady Justine's Cookies:

  • wysoka zawartość białka - ponad 16g w ciastku
  • niespotykanie niska zawartość węglowodanów netto - mniej niż 2g
  • bez dodatku cukru
  • nowa formuła bez maltitolu i sukralozy, słodzone wyłącznie erytrolem!
  • bez tłuszczy trans
  • bez pszenicy, bez glutenu
  • bez konserwantów
  • bez drożdży

Wartości Odżywcze

Porcja 60g

Wartości odżywcze w:
Porcja 60g
100g
Kalorie
243.60
406.00
kJ
1,019.22
1,698.70
Tłuszcze, w tym
13.44
22.40
tłuszcze nasycone
5.28
8.80
Węglowodany, w tym
16.56
27.60
cukry
1.62
2.70
erytrol
6.78
11.30
Błonnik
7.08
11.80
Białko
17.76
29.60
Sól
0.50
0.83

Justine's Cookies Protein Cookie Peanut Butter Chocolate Chip - ciastko bez dodatku cukru z masłem orzechowym i kawałkami ciemnej czekolady, zawiera substancje słodzące;

Masa netto: 60g

Składniki: autorska mieszanka proteinowa Justine's protein blend (54%) (kazeinian wapnia (mleko) [z mleka, z emulgatorem w formie monoglicerydów kwasów tłuszczowych], masło orzechowe (orzechy ziemne) [20%] [w tym orzechy ziemne {91%}, sól, olej sojowy, emulgator {mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych}], jajka, migdały), regulator wilgotności (gliceryna roślinna), substancja wypełniająca (polidekstroza), substancje słodzące (substancja słodząca erytrol), olej roślinny (olej palmowy, olej kokosowy, woda, sól, emulgator [mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, emulgator lecytyna sojowa], przeciwutleniacz [koncentrat mieszanych tokoferoli], naturalny aromat maślany, kwas [regulator kwasowości kwas cytrynowy], barwnik [karoteny]), krople ciemnej czekolady bez dodatku cukru (6%) (substancje słodzące [substancja słodząca erytrol], tłuszcz roślinny [olej z olejowca gwinejskiego {zawiera emulgator tristearynian sorbitanu}], miazga kakaowa, izolat białka sojowego, emulgator [emulgator lecytyna sojowa], naturalny aromat waniliowy), emulgator (emulgator lecytyna sojowa), proszek do pieczenia (zawiera substancje spulchniające [pirofosforan sodu, wodorowęglan sodu]), sól morska.

Alergeny: mleko, soja, migdały, jaja, orzechy ziemne; możliwa obecność zbóż (glutenu) oraz orzechów, w tym orzechów ziemnych i laskowych

Nie zawiera dodatku cukru, zawiera cukry występujące naturalnie w składnikach. Ze względu na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 406,0kcal/1698,7kJ, tłuszcze 22,4g (w tym tłuszcze nasycone 8,8g), węglowodany 27,6g (w tym cukry 2,7g , erytrol 11,3g), błonnik 11,8g, białko 29,6g, sól 0,8g

Wartości odżywcze w 60g: wartość energetyczna 243,6kcal/1019,2kJ, tłuszcze 13,4g (w tym tłuszcze nasycone 5,2g), węglowodany 16,5g (w tym cukry 1,6g , erytrol 6,7g), błonnik 7,0g, białko 17,7g, sól 0,4g

Producent: wyprodukowano w Nowej Zelandii przez Justine’s Limited, Unit E, 2 Centennial Highway, Ngauranga, Wellington 6035

Importer: Walden Farms K.Warda-Poniecka, ul. Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska, www.guiltfree.pl

Data przydatności do spożycia: na opakowaniu

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu  w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Nie podawać zwierzętom.