Legendary Foods Tasty Pastry Red Velvet - nadziewane ciacho na ciepło bez cukru, jak Pop Tarts
Jeśli znasz Pop Tarts i lubisz śniadania na słodko, zakochasz się w innowacyjnym ciachu Legendary Foods Tasty Pastry - to zamknięta w kruchym, lukrowanym ciastku bez cukru poezja smaku. Słodka, pyszna i sycąca, o niskiej zawartości węglowodanów netto, bez cukru, wzbogacona białkiem i dużo mniej kaloryczna niż oryginalne Kellogg Pop Tarts!
Legendary Foods Tasty Pastry Cake Style to nowa linia ciastek Legendary:
- są o 1/3 większe niż wcześniejsze smaki,
- są dwa razy grubsze są wypełnione większą ilością kremowej masy
- a przy tym mają aż 20g białka i zaledwie 170kcal!
Legendary Foods Tasty Pastry Cake Style Red Velvet to oczywiście wariacja na temat legendarnego (sic!) amerykańskiego ciasta w charakterystycznym czerwonym kolorze, to połączenie smaku wilgotnego ciasta czekoladowego i słodkiego śmietankowego kremu.
Pop Tarts to znane każdemu dzieciakowi w USA i jedzone codziennie w co drugim domu w Ameryce opiekane w tosterze nadziewane, lukrowane ciastka śniadaniowe: diabelsko pyszne, cudownie sycące i niestety o marnym składzie i kiepskich wartościach odżywczych, Pop Tarts to obok cukrowych płatków do mleka synonim śniadaniowego junk food.
Legendary Foods Tasty Pastry- najważniejsze informacje:
- niska zawartość węglowodanów netto
- bez cukru
- słodzone erytrolem, stewią i sukralozą
- bez glutenu
- smakują jak oryginalne Pop Tarts!
Legendary Foods Tasty Pastry Cake Style w porównaniu do Kellog's Pop Tarts:
- 23% mniej kcal
- 10 razy mniej węglowodanów netto!
- 17 razy mniej cukru
- 10 razy więcej białka
Wartości Odżywcze
Legendary Foods Tasty Pastry Cake Style Red Velvet Cake - ciastko do zapiekania w tosterze z nadzieniem o smaku ciasta czekoladowego z kremem śmietankowym, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 61g
Składniki: mieszanka białkowa (kazeina micelarna (mleko), kazeinian wapnia (mleko), peptydy kolagenowe, izolat białka serwatkowego (mleko)), substancja słodząca erytrol, wyokooleisty olej słonecznikowy, woda, alluloza, gliceryna, kakao, rozpuszczalny błonnik kukurydziany, polidekstroza, barwnik z ekstraktów warzywnych, aromat naturalny, emulgator lecytyna słonecznikowa, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, ekstrakt wanilii, substancja spulchniająca soda oczyszczona, olej z olejowca gwinejskiego, regulator kwasowości kwas cytrynowy, kwas: kwas jabłkowy, sól morska, błonnik (celuloza), skrobia ryżowa, maltodekstryna, substancja słodząca sukraloza, barwnik E129, wosk carnauba, subtancja zagęszczająca guma arabska. E129 może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci
Alergeny: zawiera mleko i jego pochodne; może zawierać orzechy, w tym orzechy ziemne, jaja, soję i pszenicę
Wartości odżywcze w 1 ciastku: wartość energetyczna 170,0kcal/885,4kJ, tłuszcze 7,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,5g), węglowodany 20,0g (w tym cukry 0,9g , erytrol 10,0g), błonnik 4,0g, białko 20,0g, sól 0,8g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 278,6kcal/1451,5kJ, tłuszcze 11,4g (w tym tłuszcze nasycone 2,4g), węglowodany 32,7g (w tym cukry 1,4g , erytrol 16,3g), błonnik 6,5g, białko 32,7g, sól 1,3g
Producent: Wyprodukowano w USA dla Legendary Foods LLC, Pasadena, California, Stany Zjednoczone
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu. Ciastko najlepiej smakuje podgrzane w tosterze lub opieczone krótko w piekarniku, ciastko należy podgrzewać po wyjęciu z foliowego opakowania. Uwaga! Po podgrzanie zarówno lukier, jak i nadzienie ciastka są bardzo gorące, jedz ostrożnie!