Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Shape Republic High Protein Cookie Dough Double Chocolate Chip - proteinowa masa ciastowa bez cukru
Shape Republic High Protein Cookie Dough Double Chocolate Chip - gdyby tego nie było, należałoby to wymyślić, bo to absurdalnie pyszna rzecz. Słodkie olśnienie, spełnienie dziecięcych marzeń. Proteinowe, bezcukrowe cookie dough!
Wszystko fajnie, tylko...
Cookie dough - właściwie co to za smak?
W Polsce nie mamy kultury cookie dough - komuś nie zaznajomionemu z amerykańską kuchnią i jej słodyczami trudno wytłumaczyć czym jest cookie dough nie wywołując zdziwienia na jego twarzy. Bo cookie dough, określenie tłumaczone często na język polski jako ciasteczko, w rzeczywistości oznacza... surowe ciasto :) Tak, tą kremową masę, którą mama i babcia ucierała w twoim dzieciństwie mikserem w misce pozwalając ci czasem (a może nie??) wyjadać ją palcem prosto z miski, albo przynajmniej wylizać widełki od miksera. To właśnie jest cookie dough - tłuste masło, fura słodkiego cukru, utarte z żółtkami i masłem na kremową masę. Morze pyszności - i wyrzutów sumienia.
Mama i babcia zawsze powtarzały: „Nie wylizuj miski po cieście, bo rozboli brzuch!”. Każdy pewnie miał taki epizod, gdy podczas pomocy przy miksowaniu składników na kruche ciasto zdarzyło się niekontrolowanie włożyć palec do naczynia, by spróbować tego aksamitnego maślano-cukrowego kremu, z którego później wyzłacają się rumiane kruche ciasteczka. I podczas, gdy rodzicielska teoria pod tytułem „Nie jedz pestek, bo Ci arbuz w brzuchu wyrośnie” nie ma potwierdzenia naukowego, to po zjedzeniu surowego ciasta ryzyko rewolucji żołądkowych było i jest. Ale to nie ten przypadek, uspokajamy ;)
Z uwagi na to, że taka masa na ciasto kusiła ludzi od wieków to i wieki temu w starożytnej Persji swobodnie rozwijało się cukiernictwo. Wypiekanie ciastek stopniowo rozpowszechniało się na świecie i pewnym zwyczajem było odrywanie niewielkich kawałków surowego ciasta, by przekonać się, czy masa jest wystarczająco słodka. Jednak zawsze istniało niebezpieczeństwo zatrucia z uwagi na nieprzetworzone jajka i mąkę.
Dopiero po roku 2000 naszej ery stworzono coś takiego jak cookie dough, czyli „ciasto na ciastka” lub „ciasto przed pieczeniem”, które można wcinać na surowo.
Tradycyjne amerykańskie jadalne na surowo składa się z masła, cukru i podpieczonej mąki oraz wybranych dodatków. To amerykański przysmak, który z dziwactwa urósł do kultowego smaku, nie ma marki batonów czy lodów, która w swojej ofercie nie miałaby smaku cookie dough, z ciekawostki zrobił się z tego trend deserowy, powstały firmy specjalizujące się w produkcji tylko tego typu przekąsek. Świat stanął na głowie, ale w końcu można podjadać ciasto bez obaw!
Shape Republic High Protein Cookie Dough Double Chocolate Chip to prawdopodobnie pierwsza na świecie proteinowa masa ciastowa do bezkarnego wyjadania łyżeczką surowego ciasta prosto z miski - bez dodatku cukru, pełna białka, z kropelkami rozpływającej się w ustach mlecznej i ciemnej czekolady, słodzona ksylitolem. Bo od masy ciasteczkowej lepsza jest tylko... masa ciasteczkowa z czekoladą. To chyba oczywiste, prawda? Dlatego w tym kubeczku znajdziesz kropelki mlecznej i ciemnej czekolady.
Najważniejsze informacje o Shape Republic High Protein Cookie Dough
- słodki smakołyk z dzieciństwa w bezgrzesznej formie
- bez oleju palmowego
- błyskawiczny w przygotowaniu - po prostu zalej wodą lub mlekiem
- z pysznymi kawałkami truskawek i kawałkami białej czekolady
- wysoka zawartość białka: 25% białka z koncentratu białek mleka
- bez dodatku cukru: słodzony przyjaznym dla zębów ksylitolem
- wyjątkowa i pyszna forma na dostarczenie dodatkowej porcji białka
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Shape Republic High Protein Cookie Dough Double Chocolate Chip - mieszanka instant do przygotowania proteinowego deseru o smaku masy ciastowej z kawałkami czekolady, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 150g
Składniki: koncentrat białek mleka, substancja słodząca ksylitol, podprażona mąka pszenna, krople ciemnej czekolady bez dodatku cukru (4%) {substancja słodząca maltitol, miazga kakaowa, emulgator lecytyna sojowa, kakao częściowo odtłuszczone}, krople mlecznej czekolady bez dodatku cukru (4%) {substancja słodząca maltitol, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy}, mąka orkiszowa (gluten), mączka z batatów, sól jodowana (sól, jodek potasu), aromat, substancja przeciwzbrylająca fosforan trójwapniowy.
Z uwagi na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający
Alergeny: pszenica, gluten, mleko, soja; może zawierać sezam, jaja, soję, orzechy pestki i łupiny lub ich fragmenty.
Wartości odżywcze w 100g gotowego deseru (zawartość opakowania + 120ml wody): wartość energetyczna 123,7kcal/517,9kJ, tłuszcze 1,2g (w tym tłuszcze nasycone 0,7g), węglowodany 22,0g (w tym cukry 0,8g , poliole 12,4g), białko 10,8g, błonnik 0,6g, sól 0,1g
Wartości odżywcze w 100g suchej masy: wartość energetyczna 334,0kcal/1398,3kJ, tłuszcze 3,3g (w tym tłuszcze nasycone 1,9g), węglowodany 59,4g (w tym cukry 2,4g , poliole 33,6g), białko 29,3g, błonnik 1,7g, sól 0,3g
Producent: wyprodukowano w USA dla Upside Down Bakery LLC
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przygotowanie: Zalej zawartość opakowania 12 łyżkami wody lub mleka (możesz użyć także napoju roślinnego) i dokładnie wymieszaj. Gotowe! Zawartość wystarcza do przygotowania 3-4 porcji, zjedz deser w ciągu 3-4 dni od przygotowania i w tym czasie przechowuj go w lodówce w zamkniętym opakowaniu.