• Obecnie brak na stanie
Rule1 R1 Whey Cakes Classic Buttermilk
  • Rule1 R1 Whey Cakes Classic Buttermilk
  • Rule1 R1 Whey Cakes Classic Buttermilk
  • Rule1 R1 Whey Cakes Classic Buttermilk
  • Rule1 R1 Whey Cakes Classic Buttermilk
  • Rule1 R1 Whey Cakes Classic Buttermilk
  • Rule1 R1 Whey Cakes Classic Buttermilk
Kod produktu: 837234108994

Rule1 R1 Whey Cakes Classic Buttermilk - mix do bezglutenowych naleśników i gofrów z WPI

Obecnie brak na stanie

Kompletna (wymaga dodania jedynie wody) mieszanka do przygotowania  puchatych bezglutenowych proteinowych naleśników maślankowych na bazie czystego izolatu białka WPI i bezglutenowej mąki owsianej, słodzona stewią.

79,44 zł netto

79,44 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 360 g; 22.07zł/100g

Główny smak: Smak biszkopt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak maślanka – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak owies – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Rule1 R1 Performance Pantry Whey Cakes, Classic Buttermilk – mix do amerykańskich pancake’ów z izolatem białka serwatkowego WPI z dodatkiem bezglutenowej mąki owsianej, masła i maślanki.

Rule1 R1 Whey Cakes Classic Buttermilk to gotowa bezglutenowa mieszanka do przygotowania w ekspresowym tempie klasycznych amerykańskich naleśników o smaku maślanki bez zbędnego robienia bałaganu w kuchni! Wystarczy wymieszać z wodą, a potem już tylko usmażyć. Wysoka zawartość białka, mała ilość tłuszczu, zero konserwantów i pełnoziarnista mąką dają nam idealną propozycję na każdy posiłek.

Rule1 R1 Whey Cakes Classic Buttermilk – najlepsze rozwiązanie na pyszne naleśniki lub gofry. Mieszanka składa się z czystego izolatu serwatki, białka jaj i pełnoziarnistej mąki owsianej. Obniżona zawartość cukru, zero glutenu, zero tłuszczów trans, brak konserwantów i sztucznych aromatów. Propozycja idealna.

W skrócie Rule1 R1 Whey Cakes Classic Buttermilk to

  • rewelacyjne źródło izolatu serwatki oraz białka jaja, które są nam potrzebne do budowy i regeneracji mięśni
  • zawiera naturalnie występujące BCAA*
  • szybki posiłek o zwiększonej zawartości białka , aż 13 g w 1 porcji!
  • bez dodatku cukru - słodzone stewią
  • zero glutenu - na bazie bezglutenowej mąki owsianej
  • zero konserwantów,
  • bez sztucznych barwników
  • bez syntetycznych aromatów
  • ekspresowy i łatwy w przygotowaniu posiłek tylko z dodatkiem wody

*W przeciwieństwie do białka pszenicy, serwatka i jajko są bezglutenowe, wysoce strawne i dostarczają wyjątkowych ilości wszystkich dziewięciu EAA, w tym BCAA: leucyny, izoleucyny i waliny.

Przygotowanie naleśników lub gofrów będzie teraz dziecinnie proste i wyjdzie za każdym razem! Do łyżki stołowej naszej mieszanki (30g) należy dodać 60 g wody, dokładnie wymieszać i gotowe! Rozgrzaną patelnią posmarować delikatnie masłem/olejem/olejem kokosowym i nakładając łyżką porcje ciasta smażyć do uzyskania złotego koloru, przekręcić i ponowić etap smażenia. Nasze amerykańskie naleśniki w domowym zaciszu są gotowe! Teraz wystarczy skomponować je z odpowiednimi dodatkami i możemy poczuć się jak w restauracji. Klasyczny syrop klonowy, a może dżem własnej roboty lub zwyczajnie oprószone pudrem lub kakao, z dodatkiem owoców lub bez. Możesz je łączyć z wszystkimi ulubionymi składnikami, zawsze będą rewelacyjne!

A może jednak gofry?

Nasze przygotowane ciasto do naleśników nałóż do rozgrzanej i posmarowanej delikatnie tłuszczem gofrownicy. Smak wakacji bez wychodzenia z domu i o każdej porze!

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
110.00
366.67
kJ
460.90
1,536.33
Tłuszcze, w tym
2.00
6.67
tłuszcze nasycone
1.00
3.33
Węglowodany, w tym
9.00
30.00
cukry
1.00
3.33
Błonnik
1.00
3.33
Białko
13.00
43.33
Sól
0.63
2.08

Rule1 R1 Performance Pantry Whey Cakes Classic Buttermilk Whey Isolate Pancake & Waffle Mix - mieszanka do przygotowania proteinowych naleśników o smaku maślankowym, substancjami słodzącymi

Masa netto: 360g

Składniki: izolat białka serwatkowego (mleko), pełnoziarnista bezglutenowa mąka owsiana, mieszanka masła (masło (mleko), beztłuszczowe mleko w proszku, kazeinian sodu (mleko), sól), naturalny aromat, białko jaja kurzego, środek spulchniający (proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana, wodorowęglan sodu, siarczan glinianu sodu, fosforan), soda oczyszczona), sól, emulgator lecytyna sojowa, substancja słodząca ekstrakt z liści stewii (glikozydy stewiolowe)

Alergeny: mleko, jajka, soja

Wartości odżywcze w 100g suchego proszku: wartość energetyczna 366,6kcal/1536,3kJ, tłuszcze 6,6g (w tym tłuszcze nasycone 3,3g), węglowodany 30,0g (w tym cukry 3,3g), błonnik 3,3g, białko 43,3g, sól 2,0g

Wartości odżywcze w 1 porcji (30g produktu, po dodaniu wody do przygotowania 1 sugerowanej porcji naleśników), 12 sugerowanych porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 110,0kcal/460,9kJ, tłuszcze 2,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 9,0g (w tym cukry 1,0g), błonnik 1,0g, białko 13,0g, sól 0,6g

Warunki Przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed wilgocią, światłem i gorącem. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Producent: wyprodukowano w USA przez Nutrivo LLC dla Rule One Proteins LLC

Podmiot odpowiedzialny za informacje na temat żywności: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska

PRZYGOTOWANIE NALEŚNIKÓW/GOFRÓW: 

1. Rozgrzej patelnię na średniej mocy lub nagrzej gofrownicę/naleśnikarkę do temperatury 180C. Odpowiednio nagrzana powierzchnia to taka, że której kropla woda znika wyparowując natychmiast po pryśnięciu.

2. Zmieszaj 1 porcję produktu z 60ml wody, zamieszaj krótko widelcem lub trzepaczką, nie mieszaj zbyt długo, ciasto powinno być grudkowate a nie idealnie gładkie. Nie blenduj! Odstaw na 2 minuty do zgęstnienia.

3. Wylewaj ciasto porcjami na patelnię natłuszczoną sprayem do smażenia. Z 1 porcji przygotujesz 1 dużego naleśnika typu crepes, lub 2-3 mniejsze naleśniki typu pancake. Smaż około 1-2 minuty z każdej strony, na złoto - przewracaj na drugą stronę gdy na powierzchni smażonego naleśnika zaczną się pojawiać bąbelki