• Obecnie brak na stanie
Functional Food Pizza Low Carb, ready to use low carb pizza base
  • Functional Food Pizza Low Carb, ready to use low carb pizza base
  • Functional Food Pizza Low Carb, ready to use low carb pizza base
  • Functional Food Pizza Low Carb, ready to use low carb pizza base
  • Functional Food Pizza Low Carb, ready to use low carb pizza base
  • Functional Food Pizza Low Carb, ready to use low carb pizza base
  • Functional Food Pizza Low Carb, ready to use low carb pizza base
Kod produktu: 8054134890879
Functional Foods

Functional Food Pizza Low Carb - gotowy spód do pizzy low carb, bez zagniatania

Data ważności: 01.11.2023Obecnie brak na stanie

Idealnie chrupki, złocisty, gotowy spód do wypieku pizzy niskowęglowodanowej - bez zagniatania, bez czekania, bez wyrastania, po prostu dodaj ulubione dodatki, wstaw do piekarnika na 15 minut - i gotowe!

1 kawałek pizzy (spód bez dodatków, 1/4) dostarcza zaledwie  96kcal, prawie 10g białka i tylko 8g węglowodanów!

21,70 zł netto

21,70 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 10.85zł/100g

  

Functional Food Pizza Low Carb Senza Lattosio bezlaktozowa, niskowęglowodanowa, wysokobiałkowa i wysokobłonnikowa pizza. To wstępnie przygotowany i podpieczony, wykonany z najlepszych składników, spód do pizzy lub focacci. Dodaj swoje ulubione dodatki i wymarzony posiłek gotowy!

Włosi jedzenie pizzy mają zapisane w genach. Wydaje nam się jednak, że nie tylko Włosi… Jeżeli jesteś jedną z tych osób, która nie wyobraża sobie życia bez pizzy, bycie na diecie musi być dla Ciebie udręką. A raczej było. Bo od dziś już nie musi takie być! Dzięki Functional Food możesz dbać o linię, jednocześnie smakując Twoje ulubione danie. Przedstawiamy Functional Food Pizza Low Carb Senza Lattosio, czyli niskowęglowodanową pizzę bez laktozy!

Spód do pizzy od Functional Food zawiera ułamek kalorii tradycyjnej pizzy. Ponadto nie zawiera dodatku cukru, a węglowodany stanowią jedynie niewielki procent tradycyjnie kojarzonego z węglowodanami wypieku. Pizza low carb zawiera 70% mniej węglowodanów niż zwykłe, standardowe spody do pizzy i aż o 300% więcej białka! Dodatkowo produkt charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym. Wymienione cechy sprawiają, że baza do pizzy idealnie nada się jako podstawa posiłku dla diabetyków.

Niskowęglowodanowa podstawa do pizzy stanowi bogate źródło białka, co sprawia, że jest idealną bazą posiłku dla sportowca! Spód od Functional Food zawiera 300% więcej protein niż standardowe ciasta do pizzy! Dodatkowo produkt jest wolny od chemicznych dodatków i konserwantów. Pyszna i zdrowa pizza, czego chcieć więcej?

Ciasto na pizzę lub focaccie od Functional Food daje szerokie pole do manewru również osobom o specyficznych potrzebach żywieniowych. Pizza low carb nie zawiera laktozy, dzięki czemu idealnie nada się jako posiłek osób będących na diecie bezlaktozowej. Ponadto baza sprawdzi się również jako smakołyk dla wegetarian i wegan!

Spód to fundament pizzy - zbuduj na nim swoją moc

  • Spód — oczywiście nic bez pokrycia! Twoje ciasto białkowe do pizzy jest doskonałą bazą do każdego rodzaju pizzy, na jaki tylko masz ochotę.
  • Sos — większość dostępnych w sklepach, gotowych sosów do pizzy zawiera całą masę cukru, co sprawia, że nie nadaje się dla osób dbających o formę, zamiast tego warto zrobić własny sos ze świeżych pomidorów lub koncentratu pomidorowego, możesz też przyrządzić pizza bianca, bez pomidorów, lub wersję kreatywną z pesto lub awokado,  albo użyj gotowego sosu pomidorowego bez cukru
  • Dodatki — Ponieważ białko jest już w spodzie, postaw na zielone warzywa, grzyby, owoce i zioła! Możesz użyć szynki czy pepperoni jeśli nie potrafisz się bez nich obejść. To Ty decydujesz.
  • Ser — Jeśli zależy Ci na pizzy dobrze zbilansowanej pod kątem wartości odżywczej, nie przesadzaj z serem! Postaw na pyszną, prawdziwą mozzarellę, która zawiera mniej węglowodanów niż większość serów, a jeśli Ci się uda taką znaleźć, wybierz tę o obniżonej zawartości tłuszczu, świetnym pomysłem będzie ser Piórko (koniecznie tarty!), sos serowy a l serek topiony z KFD albo posypka serowa Lean Cheese Shakers. Nie przepadasz za nabiałem? W takim razie możesz zrobić swój własny ser roślinny na bazie orzechów nerkowca, migdałów, soi czy aquafaby.

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
95.50
191.00
kJ
400.50
801.00
Tłuszcze, w tym
0.95
1.90
tłuszcze nasycone
0.20
0.40
Węglowodany, w tym
7.90
15.80
cukry
0.60
1.20
Błonnik
6.70
13.40
Białko
9.65
19.30
Sól
0.85
1.70

Functional Food Pizza Low Carb - gotowy nieskowęglowodanowy spód do pizzy

Masa netto: 200g

Składniki: woda, mieszanka mąk (gluten pszenny, błonnik pszenny, błonnik bambusowy, błonnik owsiany, inulina, białko ryżowe, łuska nasion babki płesznik, drożdże glutazymowe), drożdże piwne (woda), mąka pszenna typu 00, sól, oliwa extra virgin, drożdże piwne, mieszanka chlebowa (mąka pszenna typu 00, ocet winny w proszku), substancja konserwująca sorbinian potasu, emulgator lecytyna sojowa.

Alergeny: pszenica, soja, gluten, owies; może zawierać jaja i ryby. 

Pakowano w atmosferze ochronnej.

Wartości odżywcze w 100g ciasta bez dodatków: wartość energetyczna 191,0kcal/801,0kJ, tłuszcze 1,9g (w tym tłuszcze nasycone 0,4g), węglowodany 15,8g (w tym cukry 1,2g), błonnik 13,4g, białko 19,3g, sól 1,7g

Producent:  wyprodukowano w UE dla All Supplements srls unip, Via Pittore 117, San Giorgio a Cremano NA 80046

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. 

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200C.
  2. Posmaruj pizzę sosem i dodaj ulubione składniki do smaku.
  3. Umieść pizzę w piekarniku i piecz przez około 5 minut, aż brzegi będą złotobrązowe (zalecany czas może się różnić w zależności od rodzaju używanego sprzętu).