• Promocja
  • -18,09%
  • Obecnie brak na stanie
Prozis Protein Pizza Dough, low carb pizza baking mix
  • Prozis Protein Pizza Dough, low carb pizza baking mix
  • Prozis Protein Pizza Dough, low carb pizza baking mix
  • Prozis Protein Pizza Dough, low carb pizza baking mix
  • Prozis Protein Pizza Dough, low carb pizza baking mix
  • Prozis Protein Pizza Dough, low carb pizza baking mix
  • Prozis Protein Pizza Dough, low carb pizza baking mix
Kod produktu: 6013711032011
Take-a-Whey

Take-a-Whey Low Carb High Protein Pizza Base - gotowy spód do pizzy low carb, bez zagniatania

Obecnie brak na stanie

Idealnie chrupki, złocisty, gotowy spód do wypieku pizzy niskowęglowodanowej - bez zagniatania, bez czekania, bez wyrastania, po prostu dodaj ulubione dodatki, wstaw do piekarnika na 15 minut - i gotowe!

1 kawałek pizzy (spód bez dodatków, 1/8) dostarcza zaledwie  39kcal!

26,20 zł

21,46 zł netto

21,46 PLN brutto Zniżka 18,09%
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 10.73zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Take-a-Whey Low Carb High Protein Pizza Base to idealnie chrupki, złocisty, gotowy spód do wypieku pizzy niskowęglowodanowej - bez zagniatania, bez czekania, bez wyrastania, po prostu dodaj ulubione dodatki, wstaw do piekarnika na 15 minut - i gotowe!

1 kawałek pizzy (spód bez dodatków, 1/8) dostarcza zaledwie  39kcal!

Pizza low carb na okrągło!

Uwielbiana za smak, krytykowana za (podobno) niekorzystny wpływ na zdrowie, ale niezaprzeczalnie popularna — pizza jest obecnie znanym na całym świecie daniem, które sprawia przyjemność i wywołuje wyrzuty sumienia. Czy jednak naprawdę zasługuje na opinię niezdrowego, śmieciowego jedzenia? W końcu wszystko zależy od tego, co na niej położymy, prawda? I od tego, czego użyjemy jako ciasta, oczywiście.

Na początek dobra rada dotycząca dodatków: ogranicz przetworzone mięsa i tłuszcze nasycone, zamiast tego dodając dużo warzyw i owoców. Mówiąc ściśle o wartości odżywczej, świeży ananas jest doskonałym wyborem ;)

Jeśli chodzi o spód, oto idealne rozwiązanie: Take-a-Whey Low Carb High Protein Pizza Base! Chociaż zawiera dużo mniej węglowodanów niż standardowe ciasto na pizzę, ma wszystkie pyszne właściwości, których oczekujesz od ciasta na pizzę. Dołóż dodatki, upiecz i... buon appetito!

Spód to fundament pizzy - zbuduj na nim swoją moc

  • Spód — oczywiście nic bez pokrycia! Twoje ciasto białkowe do pizzy jest doskonałą bazą do każdego rodzaju pizzy, na jaki tylko masz ochotę.
  • Sos — większość dostępnych w sklepach, gotowych sosów do pizzy zawiera całą masę cukru, co sprawia, że nie nadaje się dla osób dbających o formę, zamiast tego warto zrobić własny sos ze świeżych pomidorów lub koncentratu pomidorowego, możesz też przyrządzić pizza bianca, bez pomidorów, lub wersję kreatywną z pesto lub awokado,  albo użyj gotowego sosu Fakeaway Pizza Sauce!
  • Dodatki — Ponieważ białko jest już w spodzie, postaw na zielone warzywa, grzyby, owoce i zioła! Możesz użyć szynki czy pepperoni jeśli nie potrafisz się bez nich obejść. To Ty decydujesz.
  • Ser — Jeśli zależy Ci na pizzy dobrze zbilansowanej pod kątem wartości odżywczej, nie przesadzaj z serem! Postaw na pyszną, prawdziwą mozzarellę, która zawiera mniej węglowodanów niż większość serów, a jeśli Ci się uda taką znaleźć, wybierz tę o obniżonej zawartości tłuszczu, świetnym pomysłem będzie ser Piórko 9koniecznie tarty!), sos serowy a l serek topiony z KFD albo posypka serowa Lean Cheese Shakers. Nie przepadasz za nabiałem? W takim razie możesz zrobić swój własny ser roślinny na bazie orzechów nerkowca, migdałów, soi czy aquafaby.

Wartości Odżywcze

Porcja 25g

Wartości odżywcze w:
Porcja 25g
100g
Kalorie
38.50
154.00
kJ
161.32
645.26
Tłuszcze, w tym
0.38
1.50
tłuszcze nasycone
0.07
0.28
Węglowodany, w tym
4.58
18.30
cukry
0.07
0.28
Błonnik
1.70
6.80
Białko
3.25
13.00
Sól
0.15
0.60

Take-a-Whey Low Carb High Protein Pizza Base - gotowy nieskowęglowodanowy spód do pizzy

Masa netto: 200g

Składniki: woda, gluten pszenny, drożdże (mąka pszenna, woda), inulina, błonnik bambusowy, błonnik pszenny, białko serwatkowe (mleko), psyllium błonnik, błonnik owsiany, drożdże piwne, emulgator lecytyna sojowa, aromaty.

Alergeny: pszenica, soja, gluten, owies, mleko; może zawierać jajai ryby. 

Pakowano w atmosferze ochronnej.

Wartości odżywcze w 100g ciasta bez dodatków: wartość energetyczna 156,0kcal/653,6kJ, tłuszcze 1,5g (w tym tłuszcze nasycone 0,3g), węglowodany 18,0g (w tym cukry 0,3g), błonnik 7,0g, białko 13,0g, sól 0,6g

Producent:  wyprodukowano w UE dla Take-a-Whey Scotland

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. 

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180C.
  2. Posmaruj pizzę sosem i dodaj ulubione składniki do smaku.
  3. Umieść pizzę w piekarniku i piecz przez około 15 minut, aż brzegi będą złotobrązowe (zalecany czas może się różnić w zależności od rodzaju używanego sprzętu).