*DEFECT* Komet, sugar free and sweeteners free Chocolate pudding
  • *DEFECT* Komet, sugar free and sweeteners free Chocolate pudding
  • *DEFECT* Komet, sugar free and sweeteners free Chocolate pudding
  • *DEFECT* Komet, sugar free and sweeteners free Chocolate pudding
  • *DEFECT* Komet, sugar free and sweeteners free Chocolate pudding
  • *DEFECT* Komet, sugar free and sweeteners free Chocolate pudding
  • *DEFECT* Komet, sugar free and sweeteners free Chocolate pudding
Kod produktu: 8594006661942
Amylon

Amylon budyń ryżowy z dynią o smaku bananowym, bezglutenowy bio, bez cukru i słodzików

Data ważności: 11.07.2025Dostępny w magazynie

Wegański, certyfikowany bezglutenowy budyń bez dodatku cukru i bez słodzików na bazie skrobi ryżowej z dodatkiem liofilizowanych warzyw/owoców.

4,10 zł netto

4,10 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 40 g; 10.25zł/100g

Główny smak: Smak banan – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak pumpkin pie – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Wegański, certyfikowany bezglutenowy budyń ryżowy Amylon bez dodatku cukru i bez słodzików na bazie skrobi ryżowej z dodatkiem liofilizowanych warzyw/owoców. Źródłem smaku w budyniu jest liofilizowana dynia i naturalny aromat bananowy - budyń nie zawiera barwników ani syntetycznych aromatów. 

Chcesz przygotować budyń bez cukru, ale zależy Ci na tym, żeby nie było w nim sztucznych słodzików? Czeska marka Amylon wychodzi naprzeciw osobom przywiązującym wagę do rodzaju substancji słodzących i przestrzegających z wyboru lub wskazań zdrowotnych diety bezglutenowej i/lub wegańskiej - wybierając budyń ryżowy AMylon możesz cieszyć się lekkim owocowym deserem bez cukru i posłodzić go tym słodzikiem, do którego masz największe zaufanie - np. erytrolem, ksylitolem albo stewią.

Budyń ryżowy Amylon jest odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu, w tym także z celiakią. Budyń w wersji wegańskiej można przygotować na bazie napoju roślinnego zamiast mleka.

Wartości Odżywcze

Porcja 560g

Wartości odżywcze w:
Porcja 560g
100g
Kalorie
369.60
66.00
kJ
1,548.62
276.54
Tłuszcze, w tym
7.84
1.40
tłuszcze nasycone
5.04
0.90
Węglowodany, w tym
78.40
14.00
cukry
24.75
4.42
Białko
16.80
3.00
Sól
0.50
0.09

Amylon S dýní a příchutí banánu, rýžový pudink bez přidaného cukru a bez obsahu lepku - bezglutenowy budyń dyniowo-bananowy i cynamonem bez dodatku cukru, bez substancji słodzących

Masa netto: 40g (opakowanie wystarcza do przygotowania 4 sugerowanych porcji, każda o masie 140g)

Składnikiskrobia ryżowa* (95,6%), suszona dynia* (3,6%), aromat naturalny

(*certyfikowany składnik ekologiczny)

Producent podaje na opakowaniu wartości odżywcze po przygotowaniu budyniu z cukrem - poniżej podajemy wartości odżywcze w wersji przygotowanej bez dodatku cukru, z użyciem zamiast niego erytrolu:

Wartości odżywcze w 100g suchego proszku: wartość energetyczna 345,0kcal/1445,5kJ, tłuszcze 0,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,1g), węglowodany 86,0g (w tym cukry 2,0g), białko 0,7g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 40g suchego produktu (zawartość opakowania): wartość energetyczna 138,0kcal/578,2kJ, tłuszcze 0,3g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 34,4g (w tym cukry 0,8g), białko 0,3g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 100g gotowego deseru przygotowanego z 500ml mleka 1,5% i 20g erytrolu [producent podaje na opakowaniu wartości odżywcze uwzględniające przygotowanie budyniu z dodatkiem cukru]: wartość energetyczna 66,0kcal/276,5kJ, tłuszcze 1,4g (w tym tłuszcze nasycone 0,9g), węglowodany 14,0g (w tym cukry 4,4g), białko 3,0g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w całym gotowym budyniu przygotowanym z 500ml mleka 1,5% i 20g erytrolu: wartość energetyczna 369,6kcal/1548,6kJ, tłuszcze 7,8g (w tym tłuszcze nasycone 5,0g), węglowodany 78,4g (w tym cukry 24,7g), białko 16,8g, sól 0,5g

Producent:  wyprodukowano w Czechach przez Amylon A.S., Svermova 117, 580 36 Havlickuv Brod

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

InstrukcjaZ ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania.

Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.

Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.