• Obecnie brak na stanie
Plus Nutrition Bite Protein Cheesecake
  • Plus Nutrition Bite Protein Cheesecake
  • Plus Nutrition Bite Protein Cheesecake
  • Plus Nutrition Bite Protein Cheesecake
  • Plus Nutrition Bite Protein Cheesecake
  • Plus Nutrition Bite Protein Cheesecake
  • Plus Nutrition Bite Protein Cheesecake
Kod produktu: 6430056590875
Puls Nutrition

Puls Nutrition Bite Protein Cheesecake - lekki baton proteinowy 111kcal & 11g białka

Obecnie brak na stanie

Lekki, piankowy, niskokaloryczny baton proteinowy w polewie z mlecznej czekolady w typie ptasiego mleczka - cienkiej, za to kruchej i bardzo słodko-mlecznej. Pyszniasty batonik fińskiej marki dostarcza aż 11g białka w zaledwie 110kcal!

4,17 zł netto

5,13 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 35 g; 14.66zł/100g

Główny smak: Smak sernik – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak czekolada mleczna – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Puls Nutrition Bite Protein Cheescakee - proteinowy następca Milky Way'a w wersji sernikowej (swoją drogą, jak to możliwe, że jeszcze nie powstał limitowany Milky Way Cheesecake?!), połączenie waniliowo-sernikowej pianki i cienkiej warstwy super mlecznej polewy czekoladowej.

Solidne 11g białka w zaledwie 111kcal - batony Puls Nutrition są nieco mniejsze niż przeciętne batony białkowe, ale zachowują te same optymalne proporcje składników odżywczych, dzięki czemu są idealną propozycją na nieco mniejszy głód albo sposobem na zaspokojenie ochoty na słodycze przy minimalnej ilości kalorii.

Dużo białka, mało cukru, mało kcal - to baton idealny jako przekąska okołotreningowa, która pomoże Ci zbudować i utrzymać masę mięśniową, ale także jako ratunkowy słodycz, kiedy czujesz, że MUSISZ zjeść coś słodkiego, choć dzienny bilans kcal mówi, że to słaby pomysł.

PULS BITE Protein Bar Cheesecake to bezcukrowy batonik o smaku sernika. Pełen witamin i protein!

Sernik ma wiele twarzy. Pewnie więcej niż bohater popularnej swego czasu powieści i nakręconego na jej podstawie filmu. Jest też pewnie bardziej dostępny i mniej bezwstydny. No i ma wielowiekową tradycję.

Pierwsze serniki zwane plakous były wypiekane już w starożytnej Grecji. Gdy Rzymianie przejęli panowanie nad światem, przejęli też wiele rzeczy od podbitych ludów. Jednym z nich było właśnie serowe ciasto, które zwali placenta. Choć tworzenie tego typu deserów ma długą historię, to serniki przypominające te współczesne zrodziły się gdzieś w XVIII w. Teraz możemy wybierać i przebierać. Są serniki na zimno, gotowane i pieczone. Są wyroby keto i tradycyjne. Są też już kultowe ciasta serowe, jak np. sernik nowojorski mega spopularyzowany przez amerykański serial „Przyjaciele” czy luksusowy sernik wiedeński bez spodu. No i są też słodkie wyroby serowe ściśle związane z regionem, np. rosyjska pascha przygotowywana z okazji Wielkanocy lub sernik baskijski, który rzekomo jest najbardziej kremowy spośród wszystkich serników na świecie. Są też twory kontrowersyjne, jak roślinne imitacje (nerniki, tofurniki) czy serniki z rodzynkami.

Każdy pewnie może znaleźć swój ulubiony sernik – oferta jest bogata. Można go upiec samemu, choć zajmuje to sporo czasu i wymaga nieco praktyki oraz szczypty kulinarnego talentu. Można też sernik sobie kupić, ale koszty są nieco wysokie, a kawałek tylko jeden. To nie to samo, co cała blacha czekająca w kuchni. :) Jeśli wciąż się zastanawiasz, czy lepiej go upiec czy łatwiej go kupić, to mamy sprytną odpowiedź. Zanim się zdecydujesz, to w międzyczasie możesz przegryźć PULS BITE Protein Bar Cheesecake. Ten wysokobiałkowy batonik smakuje zupełnie jak wymarzony serniczek i spełnia poniższe normy:

  1. dostępny od zaraz,
  2. easy-to-go,
  3. obłędnie pyszny.

Najważniejsze informacje o batonikach Puls Nutrition

  • maksymalna zawartość białka przy minimalnej kaloryczności
  • bez dodatku cukru
  • smak i konsystencja Milky Waya
  • znakomita, pękająca pod zębami super mleczna czekolada
  • niszowa fińska produkcja znad drugiej strony Bałtyku

A najlepsze jest to, że nie tracisz czasu na pieczenie czy chodzenie po sklepach. Klikasz zamówienie online i cały karton jest u Ciebie w mgnieniu oka. PULS BITE Protein Bar Cheesecake wyróżnia się tym, że nie zawiera cukru, a mieści w sobie aż 9 witamin i sporo błonnika. A do tego 35-gramowy baton zawiera 32% białka! Ta niezwykła niskokaloryczna przekąska to jedna z wspomnianych twarzy sernika. Skusisz się? :)

Wartości Odżywcze

Porcja 35g

Wartości odżywcze w:
Porcja 35g
100g
Kalorie
115.15
329.00
kJ
481.60
1,376.00
Tłuszcze, w tym
3.85
11.00
tłuszcze nasycone
1.61
4.60
Węglowodany, w tym
10.50
30.00
cukry
1.30
3.70
poliole
8.75
25.00
Białko
11.20
32.00
Błonnik
4.20
12.00
Sól
0.26
0.74

Puls Nutrition Bite Protein Cheesecake - wzbogacony witaminami proteinowy baton o smaku sernikowym w polewie z mlecznej czekolady, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 35g

Składniki: białko mleka, substancja wypełniająca (polidekstroza), polewa z mlecznej czekolady (substancja słodząca [maltitol], masło kakaowe, pełne mleko w proszku, masa kakaowa, emulgator [lecytyna sojowa], aromat), stabilizator (syrop sorbitolowy), hydrolizowany gluten pszenny, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), olej słonecznikowy, aromat, miazga kakaowa, substancja słodząca maltitol, sól, emulgator (lecytyna sojowa), witaminy (C, E, B2, B6, B1, B12, B7, B3, B5), substancja słodząca (sukraloza), barwnik (beta -karoten).

Z uwagi na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający

Alergeny: zawiera mleko, soję i gluten; może zawierać gluten, jaja, orzechy.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 329,0kcal/1376,0kJ, tłuszcze 11,0g (w tym tłuszcze nasycone 4,6g), węglowodany 30,0g (w tym cukry 3,7g , poliole 25,0g), białko 32,0g, błonnik 12,0g, sól 0,7g

Wartości odżywcze w 1 batonie: wartość energetyczna 115,1kcal/481,6kJ, tłuszcze 3,8g (w tym tłuszcze nasycone 1,6g), węglowodany 10,5g (w tym cukry 1,2g , poliole 8,7g), białko 11,2g, błonnik 4,2g, sól 0,2g

Producent: wyprodukowano w Unii Europejskiej dla Puls Nutrition, Finlandia

Dystrybutor: Walden Farms K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie:  przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25C.