Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Reflex Nutrition Digezyme Digestive Enzyme Blend
Jeśli uwielbiasz chipsy i inne słone przekąski, ale unikasz ich ze względu na dietę niskowęglowodanową - pork crunch, znane też jako pork scratchings to ciekawa alternatywa szczególnie dla osób na białkowo-tłuszczowych dietach typu keto - aromatyczne, chrupiące skwarko-chrupki składają się w połowie z białka i w nieco mniej niż 1/3 z tłuszczu, pozostały ułamek to symboliczna ilość węglowodanów i błonnika.
Przygotowywane wg tradycyjnej receptury z mięsa wieprzowego chrupki pork crunch są bardzo aromatyczne i trafiają w gusty wielbicieli swojskich klimatów takich jak wędzone kiełbasy, grilowane mięso czy smalec. Wytopiony tłuszcz zawarty w mięsie gwarantuje przyjemną chrupkość. Ciekawym pomysłem na wykorzystanie pork crunch jest dodanie ich zamiast grzanek do sałatki lub zupy!
W porównaniu do ziemniaczanych chipsów o smaku bekonowym* Pork Crackles
- o 37% mniej tłuszczy nasyconych
- 15 razy mniej węglowodanów,
- ponad 11 razy więcej białka
* Pork Crackles w porównaniu do chipsów bekonowych Peppies Bahlsen, wartości w 100g