• Promocja
  • -14,92%
Torras Dark Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras Dark Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras Dark Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras Dark Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras Dark Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras Dark Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras Dark Chocolate, no added sugar block 200g
Kod produktu: 8410342008053
Torras

Torras Chocolate Negro Fondant - fondant cukierniczy ciemnej czekolady 52% kakao bez cukru

Data ważności: 09.07.2024Dostępny w magazynie

Fondant cukierniczy wegańskiej ciemnej czekolady 52% kakao bez dodatku cukru, idealny do wypieków niskowęglowodanowych i dla cukrzyków.

Produkt o szczegółowej specyfikacji rodzajowej, przeznaczony do zastosowań profesjonalnych.

(...)

18,97 zł

13,12 zł netto

16,14 PLN brutto Zniżka 14,92%
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 8.07zł/100g

Główny smak: Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Torras Chocolate Negro Fondant  to fondant cukierniczy wegańskiej ciemnej czekolady 52% przeznaczony dla profesjonalnych cukierników, o poniższej specyfikacji:

  • zawartość masy kakaowej 52%
  • zawartość masy tłuszczowej (tłuszcz kakaowy) 29%
  • stopień upłynnienia 3/5
  • temperatura temperowania 30°C-32°C
  • temperatura fuzji 38-41°C
  • twardnienie 26-27°C
  • optymalne zastosowania: zdobienia, wypełnienia forem pralinowych, nadzienia, polewy

Wskazówka: w celu roztopienia czekolady w kuchence mikrofalowe ustaw urządzenie na moc max 500W i podgrzewaj etapami trwającymi maksymalnie 90 sekund, mieszając masę czekoladową po każdym podgrzaniu do momentu osiągnięcia jednolitej konsystencji. Sugerowana liczba podgrzań: 2-3 razy. Pamiętaj, że czekolada bezcukrowa na bazie maltitolu ma niższa temperaturę spalenia niż czekolada z cukrem lub czysta miazga kakaowa!

Najważniejsze informacje o Torras Chocolate Negro Fondant :

  • bez dodatku cukru
  • słodzone tylko maltitolem
  • odpowiednie dla diety niskowęglowodanowej
  • wegańskie - bez mleka, bez laktozy
  • bez oleju palmowego, na bazie miazgi kakaowej i masła kakaowego
  • krótki, przejrzysty, prosty skład

Wartości Odżywcze

Porcja 40g

Wartości odżywcze w:
Porcja 40g
100g
Kalorie
188.80
472.00
kJ
790.47
1,976.17
Tłuszcze, w tym
13.60
34.00
tłuszcze nasycone
8.40
21.00
Węglowodany, w tym
19.60
49.00
cukry
0.20
0.50
poliole
18.00
45.00
Białko
2.40
6.00
Błonnik
3.60
9.00
Sól
0.03
0.08

Torras Chocolate Negro Fondant - kuwertura ciemnej czekolady bez cukru 52% kakao, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 0,2kg

Składniki: substancja słodząca maltitol, miazga kakaowa, masło kakaowe, inulina z cykorii, kakao częściowo odtłuszczone, emulgator lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy.

Masa kakaowa min 52%

Produkt bezglutenowy, odpowiedni dla wegan. Z uwagi na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.

Alergeny: może zawierać inne orzechy i mleko

Produkt odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej. 

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 472,0kcal/1976,1kJ, tłuszcze 34,0g (w tym tłuszcze nasycone 21,0g), węglowodany 49,0g (w tym cukry 0,5g , poliole 45,0g), białko 6,0g, błonnik 9,0g, sól 0,0g

Producent: wyprodukowano w Hiszpanii przez Chocolates Torras S.A., Ctra, Girona-Banyoles km15, 17844 Cornella de Terri

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem