Torras White Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras White Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras White Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras White Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras White Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras White Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras White Chocolate, no added sugar block 200g
Kod produktu: 8410342002181
Torras

Torras Chocolata Blanca Fondant - biała czekolada bez dodatku cukru, blok cukierniczy 200g

Data ważności: 16.09.2025Dostępny w magazynie

Blok kuwerturowy białej czekolady bez dodatku cukru, idealne do wypieków niskowęglowodanowych i dla cukrzyków.

Produkt o szczegółowej specyfikacji rodzajowej, przeznaczony do zastosowań profesjonalnych.

15,42 zł netto

18,97 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 9.48zł/100g

Główny smak: Smak biała czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Torras Chocolata Blanca Fondant   to blok kuwerturowy białej czekolady bez dodatku cukru przeznaczony dla profesjonalnych cukierników, o poniższej specyfikacji:

  • zawartość masy kakaowej 27%
  • zawartość masy tłuszczowej 32%
  • stopień upłynnienia 3/5
  • temperatura temperowania 30°C-32°C
  • temperatura fuzji 45-50°C
  • twardnienie 28-29°C
  • optymalne zastosowania: zdobienia, wypełnienia forem pralinowych, nadzienia
  • w celu przygotowania polewy na bazie tych kropli zwiększ płynność masy dodając w kąpieli 2% oleju słonecznikowego lub masła kakaowego; nie dodawaj wody ani preparatów na jej bazie, np. mleka

Wskazówka: w celu roztopienia czekolady w kuchence mikrofalowe ustaw urządzenie na moc max 500W i podgrzewaj etapami trwającymi maksymalnie 90 sekund, mieszając masę czekoladową po każdym podgrzaniu do momentu osiągnięcia jednolitej konsystencji. Sugerowana liczba podgrzań: 2-3 razy. Pamiętaj, że czekolada bezcukrowa na bazie maltitolu ma niższa temperaturę spalenia niż czekolada z cukrem lub czysta miazga kakaowa!

Najważniejsze informacje o Torras Chocolata Blanca Fondant:

  • bez dodatku cukru
  • słodzone tylko maltitolem
  • odpowiednie dla diety niskowęglowodanowej
  • bez oleju palmowego, na bazie miazgi kakaowej i masła kakaowego
  • krótki, przejrzysty, prosty skład

Wartości Odżywcze

Porcja 40g

Wartości odżywcze w:
Porcja 40g
100g
Kalorie
187.20
468.00
kJ
783.77
1,959.42
Tłuszcze, w tym
12.80
32.00
tłuszcze nasycone
7.60
19.00
Węglowodany, w tym
23.20
58.00
cukry
3.20
8.00
poliole
20.00
50.00
Białko
2.00
5.00
Błonnik
1.60
4.00
Sól
0.08
0.20

Torras Chocolata Blanca Fondant - kuwertura białej czekolady bez dodatku cukru 27% kakao, zawierają substancje słodzące

Masa netto: 0,2kg

Składniki: substancja słodząca maltitol, masło kakaowe, mleko pełne w proszku (19%), inulina z cykorii, emulgator lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy.

Masa kakaowa (masło kakaowe) min 27%

Produkt bezglutenowy. Z uwagi na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.

Alergeny: mleko; może zawierać inne orzechy i mleko

Produkt odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej. 

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 468,0kcal/1959,4kJ, tłuszcze 32,0g (w tym tłuszcze nasycone 19,0g), węglowodany 58,0g (w tym cukry 8,0g , poliole 50,0g), białko 5,0g, błonnik 4,0g, sól 0,2g

Producent: wyprodukowano w Hiszpanii przez Chocolates Torras S.A., Ctra, Girona-Banyoles km15, 17844 Cornella de Terri

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem