• Obecnie brak na stanie
Dardenne Pink chocolate blanc aux fraises
  • Dardenne Pink chocolate blanc aux fraises
  • Dardenne Pink chocolate blanc aux fraises
  • Dardenne Pink chocolate blanc aux fraises
  • Dardenne Pink chocolate blanc aux fraises
  • Dardenne Pink chocolate blanc aux fraises
  • Dardenne Pink chocolate blanc aux fraises
Kod produktu: 3258590002905
Dardenne

Dardenne Pink Chocolate Blanc aux Fraises & l'Agave - biała czekolada z truskawkami bez cukru

Data ważności: 03.12.2023Obecnie brak na stanie

Fenomenalnie prosta czekolada z truskawkami. Aksamitna, śmietankowa biała czekolada bez soi, bez glutenu, oczywiście bez oleju palmowego, bez cukru i bez słodzików - słodycz pochodzi wyłącznie z mleka i proszku z meksykańskiej agawy, dzięki czemu czekolada ma potwierdzony badaniami niski indeks glikemiczny.

16,25 zł netto

19,99 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 70 g; 28.56zł/100g

Główny smak: Smak biała czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak truskawka – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Dardenne Pink Chocolate Blanc aux Fraises at a l'Agave to niespotykana czekolada pod każdym względem. Aksamitna, śmietankowa biała czekolada bez soi, bez glutenu, oczywiście bez oleju palmowego, bez cukru i bez słodzików - słodycz pochodzi wyłącznie z mleka i proszku z meksykańskiej agawy, dzięki czemu czekolada ma potwierdzony badaniami niski indeks glikemiczny. Jedynym dodatkiem smakowym w czekoladzie są truskawki (zero aromatów), a jednym barwnikiem proszek z suszonego buraka.

Dardenne Pink Chocolate Blanc aux Fraises at a l'Agavto nie jest zwykła biała czekolada bez dodatku cukru. To historia miłości do zdrowia i czekolady opowiedziana aksamitną kremową tabliczką.

Ile ingrediencji wystarczy, by wyprodukować tabliczkę pełną przyjemności? Trzy! Niewiarygodne? Nie dziwimy się, że masz podejrzenia. Podczas gdy standardowe czekolady mają często kilka linijek składników, my proponujemy coś zupełnie odmiennego! Ta francuska czekolada zawiera tylko trzy składniki oraz dodatkowo truskawki i buraczka (dla rumieńców).

Jak zrobić dobrą białą czekoladę?

  1. Znajdź wysokiej jakości masło kakaowe z ekologicznej uprawy. Cocoa butter to podstawa czekolady i jedyny rodzaj tłuszczu, jaki powinien się w niej znaleźć. Pochodzi wprost z kakaowca, z tego samego, co ziarna kakao. Więc można by rzec, że bez tego z produkcją czekolady ani rusz!
  2. Wlej pełnotłuste mleko, które pochodzi od szczęśliwych krów. Wiadomo przecież, że tylko takie krowy mogą dać smaczne i wartościowe mleko.
  3. Dodaj zdrowe, wartościowe źródło słodyczy - nie cukier, nie słodziki. Oczywiście, że można zrobić czekoladę niesłodzoną, ale to tak jakby sprzeczne z ideą słodyczy :) Czekolada to słodycz, a słodycz musi być słodki. My proponujemy syrop z agawy, który ma pyszny smak i niski indeks glikemiczny. To naprawdę wszechstronna roślinna, co szczególnie widać w sztuce kulinarnej. Można ją zapiekać lub suszyć i mielić na mąkę. Można z niej wyprodukować alkohol – pulque, tequila i mezcal. Jadalne są też pędy kwiatostanowe, a ponadto można wycisnąć z niej smakowity słodki syrop. Syrop z agawy to prawdziwe meksykańskie słodkie złoto!

A teraz zostaje tylko wgryźć się w kremową, gładką, niskosłodzoną białą czekoladę, której kremową słodycz przełamują kwaskowate truskawki. Taka tabliczka ma niski indeks glikemiczny, więc jest idealna dla sportowców, osób kontrolujących spożycie cukru, i oczywiście dla dzieci :)

Dlaczego warto skusić się na Dardenne Pink Chocolate Blanc aux Fraises at a l'Agave? Bo pochodzi od producenta, który kieruje się szczególną dbałością o środowisko i dobrostan pracowników. Francuska fabryka położona u stóp Pirenejów ma liczne certyfikaty, które dowodzą ich uczciwości, m.in. World Fairtrade Organization (sprawiedliwy handel), ECOCERT (produkcja ekologiczna) czy AFDIAG (produkt bezglutenowy). Warto wspierać świadomych producentów!

Wartości Odżywcze

Porcja 35g

Wartości odżywcze w:
Porcja 35g
100g
Kalorie
225.05
643.00
kJ
942.55
2,693.00
Tłuszcze, w tym
18.55
53.00
tłuszcze nasycone
11.55
33.00
Węglowodany, w tym
12.95
37.00
cukry
11.90
34.00
Białko
2.31
6.60
Sól
0.04
0.10

Dardenne Pink Chocolate Blanc aux Fraises at a l'Agave - biała czekolada bez dodatku cukru słodzona syropem z agawy z dodatkiem truskawek

Masa netto: 70g

Składniki: masło kakaowe, mleko pełne, proszek z agawy (24%), truskawki 4%, suszony burak jako barwnik

Alergeny: mleko, może zawierać sezam i orzechy ziemne

Zawartość kakao w czekoladzie (tłuszcz kakaowy) min 43%, zawartość mleka min 29%

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 643,0kcal/2693,0kJ, tłuszcze 53,0g (w tym tłuszcze nasycone 33,0g), węglowodany 37,0g (w tym cukry 34,0g), białko 6,6g, sól 0,1g

Wartości odżywcze w 35g: wartość energetyczna 225,0kcal/942,5kJ, tłuszcze 18,5g (w tym tłuszcze nasycone 11,5g), węglowodany 12,9g (w tym cukry 11,9g), białko 2,3g, sól 0,0g

Producent: wyprodukowano we Francji dla Dardenne D125 Salles et Prativel, 31110 Luchon, Francja

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka

Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.