Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Dardenne Blanc a l'Agave - biała czekolada bez cukru, soi i słodzików z agawą
Dardenne Blanc a l'Agave to niespotykana czekolada pod każdym względem. Ma tylko trzy składniki. TRZY! Aksamitna, śmietankowa biała czekolada bez soi, bez glutenu, oczywiście bez oleju palmowego, bez cukru i bez słodzików - słodycz pochodzi wyłącznie z mleka i proszku z meksykańskiej agawy, dzięki czemu czekolada ma potwierdzony badaniami niski indeks glikemiczny.
Dardenne Blanc a l'Agave to nie jest zwykła biała czekolada bez dodatku cukru. To historia miłości do zdrowia i czekolady opowiedziana aksamitną kremową tabliczką.
Ile ingrediencji wystarczy, by wyprodukować tabliczkę pełną przyjemności? Trzy! Niewiarygodne? Nie dziwimy się, że masz podejrzenia. Podczas gdy standardowe czekolady mają często kilka linijek składników, my proponujemy coś zupełnie odmiennego!
Jak zrobić dobrą białą czekoladę?
- Znajdź wysokiej jakości masło kakaowe z ekologicznej uprawy. Cocoa butter to podstawa czekolady i jedyny rodzaj tłuszczu, jaki powinien się w niej znaleźć. Pochodzi wprost z kakaowca, z tego samego, co ziarna kakao. Więc można by rzec, że bez tego z produkcją czekolady ani rusz!
- Wlej pełnotłuste mleko, które pochodzi od szczęśliwych krów. Wiadomo przecież, że tylko takie krowy mogą dać smaczne i wartościowe mleko.
- Dodaj zdrowe, wartościowe źródło słodyczy - nie cukier, nie słodziki. Oczywiście, że można zrobić czekoladę niesłodzoną, ale to tak jakby sprzeczne z ideą słodyczy :) Czekolada to słodycz, a słodycz musi być słodki. My proponujemy syrop z agawy, który ma pyszny smak i niski indeks glikemiczny. To naprawdę wszechstronna roślinna, co szczególnie widać w sztuce kulinarnej. Można ją zapiekać lub suszyć i mielić na mąkę. Można z niej wyprodukować alkohol – pulque, tequila i mezcal. Jadalne są też pędy kwiatostanowe, a ponadto można wycisnąć z niej smakowity słodki syrop. Syrop z agawy to prawdziwe meksykańskie słodkie złoto!
A teraz zostaje tylko wgryźć się w kremową, gładką, niskosłodzoną białą czekoladę. Taka tabliczka ma niski indeks glikemiczny, więc jest idealna dla sportowców, osób kontrolujących spożycie cukru, i oczywiście dla dzieci :)
Dlaczego warto skusić się na Dardenne Blanc a l'Agave? Bo pochodzi od producenta, który kieruje się szczególną dbałością o środowisko i dobrostan pracowników. Francuska fabryka położona u stóp Pirenejów ma liczne certyfikaty, które dowodzą ich uczciwości, m.in. World Fairtrade Organization (sprawiedliwy handel), ECOCERT (produkcja ekologiczna) czy AFDIAG (produkt bezglutenowy). Warto wspierać świadomych producentów!
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Dardenne Blanc a l'Agave - biała czekolada bez dodatku cukru słodzona syropem z agawy
Masa netto: 100g
Składniki: masło kakaowe, mleko pełne, proszek z agawy (25%).
Alergeny: mleko
Zawartość kakao (tłuszcz kakaowy) min 45%, zawartość mleka min 30%
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 648,0kcal/2713,0kJ, tłuszcze 53,0g (w tym tłuszcze nasycone 33,0g), węglowodany 37,0g (w tym cukry 34,0g), białko 6,9g, sól 0,1g
Wartości odżywcze w 35g: wartość energetyczna 226,8kcal/949,5kJ, tłuszcze 18,5g (w tym tłuszcze nasycone 11,5g), węglowodany 12,9g (w tym cukry 11,9g), białko 2,4g, sól 0,0g
Producent: wyprodukowano we Francji dla Dardenne D125 Salles et Prativel, 31110 Luchon, Francja
Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.