Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Franky's Bakery Candy Flavor Chocolate Split - sproszkowany aromat polewy czekoladowej
Sproszkowany aromat spożywczy chocolate split, czyli kremu czekoladowego ganache, słodzony erytrolem i stewią, wydajny i łatwy w dozowaniu - wystarczy dodać do potrawy 1 płaską łyżeczkę, żeby bez zbędnych kalorii zarówno posłodzić, jak i dodać aromatu. Dokonały do omletów, odżywek białkowych, owsianek. Aromat Franky's Bakery Candy Flavor Chocolate Split zawiera w sobie kawałki ciemnej czekolady, które pogłebiają intensywność i autentyczność aromatu.
Ganache to jeden z podstawowych kremów cukierniczych, kremowa masa będąca połączeniem kremu i polewy; ta francuska nazwa stosowana jest na krem do tortów stanowiący aksamitne połączanie najwyższej jakości czekolady i kremowej śmietanki, którą po lekkim podgrzaniu zalewa się czekoladę tak, by rozpuściła się w tej śmietankowej kąpieli. Warto dodać, że samo określenie ganache wcale nie jest bardzo wyrafinowane i nawiązuje do... głupoty ;) Historia tego pysznego kremu czekoladowego sięga podobno 1850 roku, kiedy to młody czeladnik kucharski w znanej paryskiej cukierni Siraudin wylał przez pomyłkę gorącą śmietankę na czekoladę - na co wściekł mistrz cukiernictwa rozgniewany tą sytuacją nazwał swojego ucznia głupcem, czyli właśnie ganache.
Aromaty Franky's Bakery Candy Flavor to wyjątkowo wydajne i aromatyczne produkty na bazie naturalnych składników takich jak stewia, erytrytol czy inulina. Cechują się świetną rozpuszczalnością, niską kalorycznością i wysoką zawartością błonnika
Franky’s Bakery to amerykańska firma z tradycjami, która istnieje na rynku już od 1954 roku. W ciągu tak długiej działalności dostarczyła swoim klientom wiele produktów, których zadaniem jest dostarczenie przyjemności i smakowych doznań wszystkim osobom, jakie cenią sobie zdrowy tryb życia.
Franky's Bakery Candy Flavor Chocolate Split - najważniejsze informacje:
- produkt zawiera naturalne składniki, w jego recepturze nie ma zbędnych kalorycznych wypełniaczy
- naturalny, intensywny aromat
- łatwe dozowanie pozwala na dobranie idealnej do potrzeb porcji
- optymalna, naturalna słodycz pochodząca ze stewii oraz erytrytolu
- niemal bez kalorii
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Franky's Bakery Candy Flavor Powdered Food Flavoring, Chocolate Split - sproszkowany aromat spożywczy polewy czekoladowej ganache, bez cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 200g
Składniki: Odtłuszczone kakao, inulina (błonnik z korzenia cykorii), aromaty, emulgator sól sodowa karboksymetylocelulozy, miazga kakaowa w kawałkach (2%), sól, substancja przeciwzbrylająca dwutlenek krzemu, aromat waniliowy, substancja przeciwzbrylająca fosforan trójwapniowy, substancje słodzące {sukraloza, erytrol i glikozydy stewiolowe}.
Alergeny: może zawierać soję, jaja i orzechy, w tym orzechy ziemne
Wartości odżywcze w porcji 5g (opakowanie zawiera 40 porcji): wartość energetyczna 39kJ / 9kcal, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 0,15g (w tym cukry 0g), błonnik 4,3g, białko 0g, sól 0mg
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 731kJ / 182kcal, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 3g (w tym cukry 0g), błonnik 85g, białko 0g, sól 30mg
Producent: wyprodukowano w UE dla Frankys Bakery LLC, 6538 COLLINS AV. #286, MIAMI BEACH FL 33141, Stany Zjednoczone
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Stosowanie: stosować do smaku wg uznania, sugerowane stężenie 5g produktu na 250ml potrawy.