• Tylko online
Vitadulce Sugar-Free Chocolate Topping
  • Vitadulce Sugar-Free Chocolate Topping
  • Vitadulce Sugar-Free Chocolate Topping
  • Vitadulce Sugar-Free Chocolate Topping
  • Vitadulce Sugar-Free Chocolate Topping
  • Vitadulce Sugar-Free Chocolate Topping
  • Vitadulce Sugar-Free Chocolate Topping
  • Vitadulce Sugar-Free Chocolate Topping
  • Vitadulce Sugar-Free Chocolate Topping
  • Vitadulce Sugar-Free Chocolate Topping
Kod produktu: 8413412209978
VitaDulce

VitaDulce Chocolate Topping - bardzo gęsta polewa czekoladowa zero cukru

Data ważności: 31.07.2025Ostatnie sztuki w magazynie

Wyjątkowa polewa bez ani grama cukru, bez węglowodanów, jedyne kalorie pochodzą z błonnika. Słodka, ultra gęsta, o intensywnie czekoladowym smaku.

36,45 zł netto

39,37 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 400 g; 9.84zł/100g

Główny smak: Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Vitadulce Sirope de Chocolate to hiszpańska innowacja, niewiarygodnie gęsta polewa o smaku czekoladowym bez ani grama cukru i węglowodanów. Rewelacyjny dodatek do omletów, naleśników, deserów, jako krem do fit ciast, serników i lodów proteinowych.

Receptura większości syropów bez cukru przebiega według znanego schematu:

syrop = woda + aromat + guma ksantanowa + słodzik

Polewy VitaDulce Topping są całkowicie inne - wyjątkowe i nieporównywalne z żadnym innym syropem bez cukru. Przede wszystkim to nie jest sos, ani syrop - jedyne właściwe określenie to polewa, bo konsystencja jest tak gęsta, że może być trudno wydobyć ją z butelki!

Polewa VitaDulce jest wyjątkowa także pod innym względem - nie ma w niej ani grama tłuszczu, ani grama węglowodanów, ani grama cukru. Totalne zero. Jedyne kalorie zawarte w tym obłędnie słodkim morzu pyszności pochodzą z błonnika i to on odpowiada za niesamowitą gęstość tego genialnie pysznego sosu.

Źródłem błonnika w sosach VitaDulce jest polidekstroza, rodzaj rozpuszczalnej w wodzie frakcji błonnika pokarmowego, która nie podlega trawieniu w górnej części przewodu pokarmowego. Nadająca gęstość produktom polidekstroza ma mniej kalorii niż zwykły cukier (1 kcal / gram w porównaniu do 4 kcal / gram w normalnie trawionych węglowodanach). Polidekstroza charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym (GI = 4-7) i nie ma istotnego wpływu na podniesienie poziomu glukozy i insuliny we krwi, dlatego jest wykorzystywana w produktach dla diabetyków.

Chemicznie rzecz biorąc polidekstroza jest polimerem D-glukozy, sorbitolu i kwasu cytrynowego; niemająca smaku ani zapachu polidekstroza jest stosowana w słodkich, deserowych produktach mlecznych, przede wszystkim dietetycznych i niskokalorycznych, zastępując w nich węglowodany (przede wszystkim jako alternatywa dla cukrów i skrobi) oraz tłuszcze. Polidekstroza jest składnikiem wegańskim i bezglutenowym pozyskiwanym najczęściej ze skrobi kukurydzianej, w przeciwieństwie do polioli takich jak maltitol czy erytrol podlega karmelizacji w wyniku tzw. reakcje Maillarda.  

Wartości Odżywcze

Porcja 10g

Wartości odżywcze w:
Porcja 10g
100g
Kalorie
15.60
156.00
kJ
62.50
625.00
Tłuszcze, w tym
0.00
0.00
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
0.11
1.10
cukry
0.00
0.00
Błonnik
7.10
71.00
Białko
0.10
1.00
Sól
0.01
0.10

Vitadulce Sirope de Chocolate - polewa bez cukru o smaku czekoladowym z substancjami słodzącymi

Masa netto: 400g

Składniki: polidekstroza, woda, kakao odtłuszczone, aromaty, barwnik karmel amoniakalny, substancja konserwująca sorbinian potasu, substancje słodzące sukraloza i glikozydy stewiolowe, regulator kwasowości kwas cytrynowy.

Spożycie w nadmiernych ilościach (powyżej 50g jednorazowo lub 100g dziennie) może powodować efekt przeczyszczający.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 625kJ / 156kcal, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone nasycone 0g), węglowodany 1,1g (w tym cukry 0g), błonnik 71g, białko 1g, sól 0,1g

Producent: Wyprodukowano w Hiszpanii przez Ilercavonia S.L. P.l., Poligono Industrial La Devesa s/n Flix (Tarragona), 43750

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu miesiąca.