Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
VitaDulce White Chocolate - ultra gęsta polewa bez cukru o smaku białej czekolady
Vitadulce Sirope de Chocolate Blanco to hiszpańska innowacja, niewiarygodnie gęsta polewa o smaku białej czekolady bez ani grama cukru i węglowodanów. Rewelacyjny dodatek do omletów, naleśników, deserów, jako krem do fit ciast, serników i lodów proteinowych - perfekcyjna alternatywa dla roztopionej białej czekolady i słodkiego mleka skondesowanego w puszce
Receptura większości syropów bez cukru przebiega według znanego schematu:
syrop = woda + aromat + guma ksantanowa + słodzik
Polewy VitaDulce Topping są całkowicie inne - wyjątkowe i nieporównywalne z żadnym innym syropem bez cukru. Przede wszystkim to nie jest sos, ani syrop - jedyne właściwe określenie to polewa, bo konsystencja jest tak gęsta, że może być trudno wydobyć ją z butelki!
Polewa VitaDulce jest wyjątkowa także pod innym względem - nie ma w niej ani grama tłuszczu, ani grama węglowodanów, ani grama cukru. Totalne zero. Jedyne kalorie zawarte w tym obłędnie słodkim morzu pyszności pochodzą z błonnika i to on odpowiada za niesamowitą gęstość tego genialnie pysznego sosu.
Źródłem błonnika w sosach VitaDulce jest polidekstroza, rodzaj rozpuszczalnej w wodzie frakcji błonnika pokarmowego, która nie podlega trawieniu w górnej części przewodu pokarmowego. Nadająca gęstość produktom polidekstroza ma mniej kalorii niż zwykły cukier (1 kcal / gram w porównaniu do 4 kcal / gram w normalnie trawionych węglowodanach). Polidekstroza charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym (GI = 4-7) i nie ma istotnego wpływu na podniesienie poziomu glukozy i insuliny we krwi, dlatego jest wykorzystywana w produktach dla diabetyków.
Chemicznie rzecz biorąc polidekstroza jest polimerem D-glukozy, sorbitolu i kwasu cytrynowego; niemająca smaku ani zapachu polidekstroza jest stosowana w słodkich, deserowych produktach mlecznych, przede wszystkim dietetycznych i niskokalorycznych, zastępując w nich węglowodany (przede wszystkim jako alternatywa dla cukrów i skrobi) oraz tłuszcze. Polidekstroza jest składnikiem wegańskim i bezglutenowym pozyskiwanym najczęściej ze skrobi kukurydzianej, w przeciwieństwie do polioli takich jak maltitol czy erytrol podlega karmelizacji w wyniku tzw. reakcje Maillarda.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Vitadulce Sirope de Chocolate Blanco - polewa bez cukru o smaku białej czekolady z substancjami słodzącymi
Masa netto: 400g
Składniki: polidekstroza, woda, aromat, barwnik biel tytanowa i betakaroten, sól, substancja konserwująca sorbinian potasu, substancje słodzące sukraloza i glikozydy stewiolowe, regulator kwasowości kwas cytrynowy.
Spożycie w nadmiernych ilościach (powyżej 50g jednorazowo lub 100g dziennie) może powodować efekt przeczyszczający.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 593kJ / 148kcal, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone nasycone 0g), węglowodany 0g (w tym cukry 0g), błonnik 74g, białko 0g, sól 0,25g
Producent: Wyprodukowano w Hiszpanii przez Ilercavonia S.L. P.l., Poligono Industrial La Devesa s/n Flix (Tarragona), 43750
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu miesiąca.