Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Diabetic Kitchen Pancake & Waffle - mieszanka do przygotowania gofrów i naleśników bez cukru
Mieszanka do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowych, bezcukrowych, bogatych w błonnik, bezglutenowych pankejków lub gofrów. Nie zawiera ani cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików. Zawiera źródło naturalnego błonnika prebiotycznego.
Najważniejsze informacje o Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix
- niskowęglowodanowe
- odpowiednie dla diety ketogenicznej
- źródło błonnika
- BEZ cukru
- BEZ glutenu
- BEZ GMO
- BEZ sztucznych słodzików (sukralozy, acesufamu, aspartamu itd.)
- BEZ polioli
- BEZ wypełniaczy
- BEZ sztucznych aromatów
- BEZ soi
- łatwe i szybkie w przygotowaniu, wystarczy dodać masło, jajka i śmietankę
- odpowiednie dla diet: keto, diabetycznej, niskowęglowodanowej, LCHF
Wyobraź sobie stos złocistych naleśników oblanych syropem klonowym i posypanych cukrem pudrem.. Naleśniki to idealny początek leniwego weekendowego śniadania, ale większość naleśników, i tych domowych, i z gotowych mieszanek, jest napakowana cukrem i innymi niezbyt zdrowymi składnikami, które rujnują dni trzymania diety i systematycznego treningu - teraz możesz cieszyć się smakiem puchatych naleśników bez najmniejszego poczucia winy, do tego jedna porcja pokrywa ponad połowę dziennego zapotrzebowania na błonnik!
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych naleśników i gofrów, bez dodatku cukru, zawiera substancję słodzącą
Masa netto: 300g
Składniki: mielone nasiona słonecznika, błonnik z korzenia cykorii, bezglutenowa mąka owsiana, skrobia kukurydziana (błonnik pokarmowy), substancje spulchniające (pirofosforan sodu, wodorowęglan sodu, skrobia kukurydziana, fosforan monowapniowy), naturalne aromaty, sól morska, substancja słodząca (ekstrakt z owoców mnicha).
Wartości odżywcze w porcji suchego produktu (28g): wartość energetyczna 90kcal / 377kJ, tłuszcze 5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 6g (w tym cukry 0.99g), błonnik 10g, białko 3g, sól 1.05g
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 321kcal / 1347kJ, tłuszcze 17.9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 21.4g (w tym cukry 3.5g), błonnik 35.7g, białko 10.7g, sól 3.75g
Producent: Wyprodukowano dla Diabetic Kitchen, PO Box 1220, Melrose, FL 32666
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Sposób przygotowania (proporcje na 8 naleśników):
- Wsyp 112g mieszanki do miski i odstaw.
- Rozpuść 2 łyżki masła.
- W małej misce ubij 2 duże jajka widelcem, po czym dodaj 60g tłustej śmietany.
- Wymieszaj jajka ze śmietaną, a następnie dodaj roztopione masło.
- Przelej mokre składniki do suchej mieszanki, po czym dokładni zmiksuj.
- Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, a następnie smaż nakładając 2 łyżki masy na każdego naleśnika
Sposób przygotowania (proporcje na 8 serduszek gofrowych):
- Wsyp 112g mieszanki do miski i odstaw.
- Rozpuść 2 łyżki masła.
- W małej misce ubij 2 duże jajka widelcem, po czym dodaj 45g tłustej śmietany.
- Wymieszaj jajka ze śmietaną, a następnie dodaj roztopione masło.
- Przelej mokre składniki do suchej mieszanki, po czym dokładni zmiksuj.
- Rozgrzej mocno gofrownicę, a następnie smaż nakładając 2 łyżki masy na każde serduszko