• Obecnie brak na stanie
Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix
  • Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix
  • Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix
  • Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix
  • Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix
  • Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix
  • Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix
  • Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix
  • Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix
  • Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix
  • Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix
  • Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix
  • Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix
Kod produktu: a2859430005242
Diabetic Kitchen

Diabetic Kitchen Pancake & Waffle - mieszanka do przygotowania gofrów i naleśników bez cukru

Obecnie brak na stanie

Mieszanka do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowych, bezcukrowych, bogatych w błonnik, bezglutenowych pankejków lub gofrów. Nie zawiera ani cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików. Zawiera źródło naturalnego błonnika prebiotycznego.

66,74 zł netto

66,74 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 300 g; 22.25zł/100g

Główny smak: Smak biszkopt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak gofry – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Mieszanka do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowych, bezcukrowych, bogatych w błonnik, bezglutenowych pankejków lub gofrów. Nie zawiera ani cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików. Zawiera źródło naturalnego błonnika prebiotycznego.

Najważniejsze informacje o Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix

  • niskowęglowodanowe
  • odpowiednie dla diety ketogenicznej
  • źródło błonnika
  • BEZ cukru
  • BEZ glutenu
  • BEZ GMO
  • BEZ sztucznych słodzików (sukralozy, acesufamu, aspartamu itd.)
  • BEZ polioli
  • BEZ wypełniaczy
  • BEZ sztucznych aromatów
  • BEZ soi
  • łatwe i szybkie w przygotowaniu, wystarczy dodać masło, jajka i śmietankę
  • odpowiednie dla diet: keto, diabetycznej, niskowęglowodanowej, LCHF

Wyobraź sobie stos złocistych naleśników oblanych syropem klonowym i posypanych cukrem pudrem.. Naleśniki to idealny początek leniwego weekendowego śniadania, ale większość naleśników, i tych domowych, i z gotowych mieszanek, jest napakowana cukrem i innymi niezbyt zdrowymi składnikami, które rujnują dni trzymania diety i systematycznego treningu - teraz możesz cieszyć się smakiem puchatych naleśników bez najmniejszego poczucia winy, do tego jedna porcja pokrywa ponad połowę dziennego zapotrzebowania na błonnik!

Wartości Odżywcze

Porcja 28g

Wartości odżywcze w:
Porcja 28g
100g
Kalorie
90.00
321.43
kJ
377.10
1,346.79
Tłuszcze, w tym
4.50
16.07
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
6.00
21.43
cukry
0.99
3.54
Błonnik
10.00
35.71
Białko
3.00
10.71
Sól
1.05
3.75

Diabetic Kitchen Pancake & Waffle Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych naleśników i gofrów, bez dodatku cukru, zawiera substancję słodzącą

Masa netto: 300g

Składniki: mielone nasiona słonecznika, błonnik z korzenia cykorii, bezglutenowa mąka owsiana, skrobia kukurydziana (błonnik pokarmowy), substancje spulchniające (pirofosforan sodu, wodorowęglan sodu, skrobia kukurydziana, fosforan monowapniowy), naturalne aromaty, sól morska, substancja słodząca (ekstrakt z owoców mnicha).

Wartości odżywcze w porcji suchego produktu (28g): wartość energetyczna 90kcal / 377kJ, tłuszcze 5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 6g (w tym cukry 0.99g), błonnik 10g, białko 3g, sól 1.05g

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 321kcal / 1347kJ, tłuszcze 17.9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 21.4g (w tym cukry 3.5g), błonnik 35.7g, białko 10.7g, sól 3.75g

Producent:  Wyprodukowano dla Diabetic Kitchen, PO Box 1220, Melrose, FL 32666

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Sposób przygotowania (proporcje na 8 naleśników):

  1. Wsyp 112g mieszanki do miski i odstaw.
  2. Rozpuść 2 łyżki masła.
  3. W małej misce ubij 2 duże jajka widelcem, po czym dodaj 60g tłustej śmietany.
  4. Wymieszaj jajka ze śmietaną, a następnie dodaj roztopione masło.
  5. Przelej mokre składniki do suchej mieszanki, po czym dokładni zmiksuj.
  6. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, a następnie smaż nakładając 2 łyżki masy na każdego naleśnika

Sposób przygotowania (proporcje na 8 serduszek gofrowych):

  1. Wsyp 112g mieszanki do miski i odstaw.
  2. Rozpuść 2 łyżki masła.
  3. W małej misce ubij 2 duże jajka widelcem, po czym dodaj 45g tłustej śmietany.
  4. Wymieszaj jajka ze śmietaną, a następnie dodaj roztopione masło.
  5. Przelej mokre składniki do suchej mieszanki, po czym dokładni zmiksuj.
  6. Rozgrzej mocno gofrownicę, a następnie smaż nakładając 2 łyżki masy na każde serduszko