• Obecnie brak na stanie
La Tortilla Low Carb Whole Wheat Tortillas, Original 10 tortillas
  • La Tortilla Low Carb Whole Wheat Tortillas, Original 10 tortillas
  • La Tortilla Low Carb Whole Wheat Tortillas, Original 10 tortillas
  • La Tortilla Low Carb Whole Wheat Tortillas, Original 10 tortillas
  • La Tortilla Low Carb Whole Wheat Tortillas, Original 10 tortillas
  • La Tortilla Low Carb Whole Wheat Tortillas, Original 10 tortillas
  • La Tortilla Low Carb Whole Wheat Tortillas, Original 10 tortillas
Kod produktu: 078858020181

La Tortilla Factory Low Carb Whole Wheat Tortillas 50kcal - tortille niskowęglowodanowe 10szt

Obecnie brak na stanie

Niskowęglowodanowe, niskokaloryczne, bogate w błonnik, miękkie i elastyczne tortille są idealne jako spód do pizzy niskowęglowodanowej albo składnik klasycznego taco.

Bez GMO, odpowiednie dla wegetarian.

26,10 zł netto

27,41 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 368.5 g; 7.44zł/100g

  

La Tortilla Low Carb Whole Wheat  to niskowęglowodanowe, niskokaloryczne tortille z pełnego ziarna - świetna baza do zdrowych, dobrze zbilansowanych posiłków, które przy niskiej kaloryczności na długo zaspokajają głód.

Wykorzystanie tortilli jako gotowych spodów do pizzy low carb to idealny sposób na szybkie przygotowanie dietetycznej pizzy o minimalnej zawartości węglowodanów, tortille świetnie sprawdzają się jako lunchowy wrap - zawiń w nie kurczaka, awokado i ulubione warzywa i zdrowy lunch gotowy!

Każda tortilla La Tortilla Factory to aż 8g błonnika, zaledwie 3g węglowodanaów netto i tylko 50kcal!

Najważniejsze informacje o niskowęgglowodanowych tortillach La Tortilla Factory WHole Wheat

  • doskonałe do meksykańskich taco, rolowanych sandwichy czy jako wrap (np. w połączeniu z pieczonym kurczakiem, awokado i warzywami)
  • bogate w błonnik - 8g błonnika w jednym placku
  • niskowęglowodanowe - tylko 3g węglowodanów netto w 1 tortilli
  • niskokaloryczne - 1 tortilla ma tylko 50kcal
  • sycące
  • odpowiednie dla wegetarian
  • miękkie i elastyczne, łatwo zawinąć w nie farsz

Wartości Odżywcze

Porcja 36g

Wartości odżywcze w:
Porcja 36g
100g
Kalorie
50.00
138.89
kJ
209.50
581.94
Tłuszcze, w tym
2.00
5.56
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
3.00
8.33
cukry
0.00
0.00
Błonnik
8.00
22.22
Białko
5.00
13.89
Sól
0.50
1.39

La Tortilla Factory Low Carb Whole Wheat Tortillas - niskowęglowodanowe pełnoziarniste tortille o wysokiej zawartości błonnika

Masa netto: 368,5g (10 tortilli o masie 36g i średnicy ok 18cm)

Składniki: woda, błonnik owsiany, pełnoziarnista mąka pszenna, mąka sojowa, gluten pszenny, wyciskany olej rzepakowy, substancja spulchniająca proszek do pieczenia ba aluminium (regulator kwasowości pirofosforan sodu, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, skrobia kukurydziana, fosforan monowapniowy), sól morska, substancja zagęszczająca guma guar, regulator kwasowości kwas cytrynowy, drożdże, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, przeciwutleniacz (kwas sorbowy, stabilizator propionian wapnia).

Alergeny: gluten, pszenica, owies, jęczmień, może zawierać soję

Wartości odżywcze w 1 tortilli (opakowanie zawiera 10 tortilli): wartość energetyczna 50,0kcal/209,5kJ, tłuszcze 2,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 3,0g (w tym cukry 0,0g), błonnik 8,0g, białko 5,0g, sól 0,5g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 138,8kcal/581,9kJ, tłuszcze 5,5g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 8,3g (w tym cukry 0,0g), błonnik 22,2g, białko 13,8g, sól 1,3g

Producent: wyprodukowano w USA przez La Tortilla Factory, Santa Rosa, California

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce lub zamrażalniku. W zamrażalniku można przechowywać przez okres do 3 miesięcy. Przed otwarciem produktu nie jest konieczne trzymanie go w lodówce, jednak ma to znaczący wpływ na przedłużenie trwałości i świeżości produktu, dlatego rekomendujemy trzymanie tortilli w lodówce. Po każdym otwarciu opakowania starannie zamknij je tak by było szczelne, w przeciwnym wypadku tortille obeschną i stwardnieją. Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 5 dni.