OhYeah! Chocolate & Caramel - baton proteinowy 85g, Czekolada & Karmel
Legendarne batony OhYeah sportowcy uwielbiają przede wszystkim za ich doskonały, bezkompromisowy smak. Dodatkowo doskonale skomponowany skład pysznych batonów proteinowych o smaku czekoladowo-karmelowym dzięki wysokiej zawartości wysokoprzyswajalnego białka (aż 30g!) wspiera uzyskanie i utrzymanie szczupłej, umięśnionej sylwetki.
OhYeah! Chocolate & Caramel jest oblany grubą warstwą doskonałej jakości czekolady a jego wnętrze to chrupiące kawałki w słodkiej masie karmelowej.
OhYeah! jest bogaty w zróżnicowane źródła wysokoprzyswajalnego białka w formie mieszanki proteinowej opatentowanej przez OhYeah.
Wartościowe składniki batonów OhYeah! to między innymi:
- Mikrofiltrowany Izolat Białka Serwatki - czas wchłaniania rzędu kilku minut, najwyższa wartość biologiczna BV=159, idealny kiedy potrzebujesz natychmiastowej dostawy aminokwasów. Sposób w jaki otrzymywany jest ten koncentrat (wymiana jonowa) gwarantuje minimalną zawartość innych makroskładników - tłuszczy i węglowodanów.
- Kazeinian Wapnia - charakteryzuje się najbardziej równomiernym uwalnianiem aminokwasów do krwioobiegu spośród wszystkich źródeł białka, tym samym najlepiej sprawdza się podczas długich przerw pomiędzy posiłkami.
- Hydrolizat Żelatyny - jest typowym białkiem tkanki łącznej występującym powszechnie w organizmach zwierząt i ludzi. Kolagen to jedno z najważniejszych białek naszego organizmu.
- Izolat Białka Sojowego - dodany w celu uzupełnienia profilu aminokwasowego całej mieszanki białek.
- Izolat & Koncentrat Białek Mleka - wszystko to co najlepsze w mleku bez zbędnej laktozy, cholesterolu i nasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera sprzężony kwas linolenowy (CLA, związek pomocny w ograniczaniu ilości tłuszczu magazynowanego przez organizm w postaci tkanki tłuszczowej), peptydy glutaminy (istotny aminokwas) oraz laktoferynę (najlepiej przyswajalne żelazo, o silnych właściwościach bakteriobójczych).
Wartości Odżywcze
OhYeah Chocolate & Caramel - Wysokoproteinowy baton o smaku czekoladowo-karmelowym, zawiera cukier i substancje słodzące
Masa netto: 85g
Składniki: Chrupki sojowe, opatentowana mieszanka proteinowa {izolat białka serwatkowego (z mleka), izolat białka sojowego, izolat białek mleka, koncentrat białek mleka, kazeinian wapnia, hydrolizat żelatyny}, polewa czekoladowa {likier czekoladowy, substancja słodząca maltitol, masło kakaowe, kazeinian sodu, tłuszcz mleczny, emulgator lecytyna sojowa, substancja słodząca sukraloza, wanilina, wanilia, sól}, masa karmelowa {cukier, syrop kukurydziany, odtłuszczone mleko w proszku, substancja słodząca syrop maltitolowy, masło kakaowe, skrobia kukurydziana, substancja słodząca sukraloza, emulgator lecytyna sojowa, naturalny aromat karmelowy i inne aromaty}, orzechy ziemne, gliceryna, mąka z orzechów ziemnych, frakcjonowany olej z nasion palmowych, emulgator lecytyna sojowa, naturalny aromat czekoladowy i inne aromaty, sól, substancja słodząca sukraloza, masło migdałowe, substancja konserwująca sorbinian potasu.
Zawiera maltitol - nadmierne spożycie może powodować efekt przeczyszczający.
Alergeny: migdały, orzechy ziemne, mleko i soję. W zakładzie przetwarzane są inne orzechy i gluten.
Wartości odżywcze na 1 baton: 380kcal / 1615 kJ, 19g tłuszcze (w tym 7g tłuszcze nasycone 0g tłuszcze trans, 3,5g tłuszcze wielonienasycone, 7g tłuszcze jednonienasycone), 27 węglowodanów (w tym 8g cukru, 15g alkohole wielowodorotlenowe), 26g białka, 4g błonnika, 130mg sodu (ekwiwalent 325mg soli).
Wartości odżywcze na 100g: 447kcal / 1900 kJ, 22,34g tłuszcze (w tym 8,2g tłuszcze nasycone 0g tłuszcze trans, 4,1g tłuszcze wielonienasycone, 8,2g tłuszcze jednonienasycone), 31,8 węglowodanów (w tym 9,4g cukru, 17,6g alkohole wielowodorotlenowe), 30,5g białka, 4,7g błonnika, 152mg sodu (ekwiwalent 382mg soli).
Producent: Wyprodukowano w USA dla Integrated Sports Science
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze poniżej 20°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu