Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Mąki proteinowe i bezglutenowe 

Najczęściej kupowane w tej kategorii Zobacz wszystkie

  • 44,00 pln W magazynie

    Filipińska mąka kokosowa BIO Tropicai to bogactwo błonnika - aż 40,2% a do tego 18% białka. To najwyższa zawartość błonnika jaka znajduje się w jakiejkolwiek mące. Mąka Tropicai ma najlepsze z wszystkich mąk kokosowych parametry makro - najwięcej białka i błonnika przy najmniejszej zawartości tłuszczu i najniższej kaloryczności.

    44,00 pln
    W magazynie
  • 26,28 pln W magazynie

    Niskowęglowodanowa mąka Bob's Red Mill jest najpopularniejszą w USA mąką low-carb. Doskonale sprawdza się jako baza do chleba, naleśników, ciast lub pizzy. Dzięki optymalnie skomponowanym składnikom z pełnoziarnistych zbóż mąka Bob's Red Mill jest bardzo bogata w białko (40%) i błonnik (ponad 16%), przygotowane z niej potrawy nie różnią się smakiem od...

    26,28 pln
    W magazynie
  • 69,59 pln W magazynie

    Niskowęglowodanowy Carbquik to innowacyjna alternatywa dla tradycyjnej mąki zbożowej. 100g Carbquik zawiera zalewdwie 6g węglowodanów. Mąka Carbquik jest oparta na optentowanej pszenicy - w przeciwieństwie do mieszanek sojowych i orzechowych jest więc niskotłuszczowa i niskokaloryczna. Kompletna mieszanka do wypieków słodkich i wytrawnych, panierowania...

    69,59 pln
    W magazynie
  • 6,54 pln W magazynie

    Naturalnie bezglutenowa, niskowęglowodanowa, bogata w białko mąka z nasion konopi indyjskich. Mąka konopna ma lekko orzechowy smak, doskonale sprawdza się jako baza do wypieków, dodatek do owsianek, jogurtów i koktajli.

    6,54 pln
    W magazynie
  • 6,96 pln W magazynie

    Naturalna, odtłuszczona, bezglutenowa mąka wiesiołkowa bez konserwantów i aromatów to źródło naturalnych witamin, minerałów, antyoksydantów i błonnika. Bogata w białko (29g), uboga w proste węglowodany, niskotłuszczowa, doskonale nadaje się do wypieków bezglutenowych.

    6,96 pln
    W magazynie
  • 6,72 pln W magazynie

    W porównaniu do mąki pszennej mąka dyniowa ma niemal 8 razy mniej węglowodanów i prawie 4 razy więcej białka! Znakomicie nadaje się do ciast, chlebów, pizzy czy omletów. Powinna znaleźć się w menu każdego dbającego a zdrowie i dobre odżywianie, a dodatkowo jej właściwości sprawiają, że doskonale nadaje się dla sportowców i osób przestrzegających diety...

    6,72 pln
    W magazynie
  • 5,54 pln W magazynie

    W porównaniu do mąki pszennej mąka kokosowa ma ponad 5 (!) razy mniej węglowodanów. Pozwala na redukcję substancji słodzących, dodatkowo kombinacja wartości błonnika z węglowodanami zawartymi w mące kokosowej wykazuje minimalny wpływ na poziom cukru w organizmie.  Doskonale nadaje się dla sportowców i osób przestrzegających diety niskowęglowodanowej.

    5,54 pln
    W magazynie
  • 5,38 pln W magazynie

    Grubomielona mąka idealna do ciastek i omletów. W porównaniu do mąki pszennej mąka kokosowa ma ponad 5 razy mniej węglowodanów. Pozwala na redukcję substancji słodzących, dodatkowo kombinacja wartości błonnika z węglowodanami zawartymi w mące kokosowej wykazuje minimalny wpływ na poziom cukru w organizmie

    5,38 pln
    W magazynie
  • 10,76 pln W magazynie

    Bardzo aromatyczna, intensywnie kokosowa w smaku odtłuszczonam ąka kokosowa. W porównaniu do mąki pszennej mąka kokosowa ma ponad 5 (!) razy mniej węglowodanów. Pozwala na redukcję substancji słodzących, dodatkowo kombinacja wartości błonnika z węglowodanami zawartymi w mące kokosowej wykazuje minimalny wpływ na poziom cukru w organizmie. 

    10,76 pln
    W magazynie
  • 8,07 pln W magazynie

    Bogata w białko odtłuszczona mąka makowa to unikalny smak maku w mniej kalorycznej wersji. Mak to bogate źródło witamin A, D, E i C., mak zawiera także dużo żelaza, miedzi, manganu, magnezu, fosforu i cynku.

    8,07 pln
    W magazynie
  • 13,98 pln W magazynie

    Nowa ulepszona mąka migdałowa ma 2 razy więcej białka i o połowę mniej węglowodanów. W porównaniu do mąki pszennej ma ponad 5 razy mniej węglowodanów i ponad 3 razy więcej białka! Dodatkowo odtłuszczona mąka migdałowa ma niemal 2 razy mniej kalorii niż zwykła mąka migdałowa. Doskonale nadaje się dla sportowców i osób przestrzegających diety...

    13,98 pln
    W magazynie
  • 6,54 pln W magazynie

    Doskonały składnik dietetycznych deserów, shakeów i jogurtów, baza do przygotowania odtłuszczonej chałwy. Niskotłuszczowa mąka sezamowa ma delikatny, orzechowy smak, jest niezwyklebogata w białko (36%) i błonnik (25%), a dzięki wysokiemu stopniowi odtłuszczenia na zimno ma dwa razy mniej kalorii niż sezam.

    6,54 pln
    W magazynie
  • 6,54 pln W magazynie

    W porównaniu do mąki pszennej mąka słonecznikowa ma prawie 3 x mniej węglowodanów i 4 x więcej białka! Znakomicie nadaje się do ciast, chlebów, pizzy czy omletów. Powinna znaleźć się w menu każdego dbającego a zdrowie i dobre odżywianie, a dodatkowo jej właściwości sprawiają, że doskonale nadaje się dla sportowców i osób przestrzegających diety...

    6,54 pln
    W magazynie
  • 11,87 pln W magazynie

    Mąka z orzechów włoskich to idealne źródła białka roślinnego i błonnika. Zachowując bogaty smak orzechów włoskich, pochodząca z nich odtłuszczona mąka ma aż niemal 2 razy mniej kalorii niż całe orzechy. Mąka z orzechów włoskich stanowi doskonałą bazę do niskowęglowodanowych ciast, szejków, naleśników i deserów, może być też stosowana do panierowania.

    11,87 pln
    W magazynie
  • 8,07 pln W magazynie

    Mąka z orzechów ziemnych to idealne źródła białka. W porównaniu do mąki pszennej ma ponad 2 razy mniej węglowodanów i ponad 3 razy więcej białka! Dodatkowo odtłuszczona mąka fistaszkowa ma niemal o połowę mniej kalorii niż zwykła mąka z orzechów ziemnych. Doskonale nadaje się dla sportowców i osób przestrzegających diety niskowęglowodanowej.

    8,07 pln
    W magazynie
  • 47,08 pln W magazynie

    Fiberfin to tzw. superskrobia [ang. superstarch] czyli skrobia odporna na trawienie. Smakuje i wygląda jak biała mąka, ale ma od niej o połowę miej kalorii, 70 razy więcej błonnika i minimalne IG. Doskonały składnik domowego chleba i ciast, który obniża ich kaloryczność oraz zmniejsza ładunek glikemiczny gotowego wypieku.

    47,08 pln
    W magazynie
  • 14,73 pln W magazynie

    Mąka migdałowa bio z upraw ekologicznych. Nieodtłuszczana, niebielona. Doskonała jako baza bezglutenowych wypieków, ciats i chlebów, jako dodatek do naleśników, gofrów czy deserów a takż ejako bezglutenowy zagęstnik lub bezglutenowa panierka.

    14,73 pln
    W magazynie
  • 34,11 pln W magazynie

    Mąka migdałowa bio z upraw ekologicznych. Nieodtłuszczana, niebielona. Doskonała jako baza bezglutenowych wypieków, ciats i chlebów, jako dodatek do naleśników, gofrów czy deserów a takż ejako bezglutenowy zagęstnik lub bezglutenowa panierka.

    34,11 pln
    W magazynie
  • 26,81 pln 28,91 pln -7.2639% W magazynie
    Promocja

    Organiczna mąka kokosowa Groovy Food jest bardzo mocno odtłuszczona - zawiera zaledwie 12% tłuszczu, a dodatkowo 18% białka i ponad 42% błonnika. Idealna mąka do bezglutenowych wypieków paleo i low-carb: niskokaloryczna, niskowęglowodanowa, wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa.

    26,81 pln 28,91 pln -7.2639%
    Reduced price!
    W magazynie
  • 47,29 pln 50,25 pln -5.8905% W magazynie
    Promocja

    Duże opakowanie 1KG. Odtłuszczona mąka migdałowa z blanszowanych migdałów z hiszpańskiej Katalonii charakteryzuje się niezwykle wysoką zawartością białka i błonnika i zredukowaną do minimum zawartością węglowodanów i tłuszczu (tylko 8%). Zawiera 2 razy mniej tłuszczu niż inne odtłuszczone mąki migdałowe i dzięki temu jest najmniej kaloryczną mąką...

    47,29 pln 50,25 pln -5.8905%
    Reduced price!
    W magazynie
  • 14,93 pln W magazynie

    Odtłuszczona mąka migdałowa z blanszowanych migdałów z hiszpańskiej Katalonii charakteryzuje się niezwykle wysoką zawartością białka i błonnika i zredukowaną do minimum zawartością węglowodanów i tłuszczu (tylko 8%). Zawiera 2 razy mniej tłuszczu niż inne odtłuszczone mąki migdałowe i dzięki temu jest najmniej kaloryczną mąką migdałową dostępną na rynku. 

    14,93 pln
    W magazynie
  • 39,59 pln W magazynie

    Organiczna japońska skrobia kuzu to doskonały zagęstnik pochodzenia roślinnego odpowiedni dla wegan, osób na diecie bezglutenowej lub diecie paleo. Niewielka ilość doskonale zagęszcza desery, sosy i zupy nie zmieniając smaku potraw i nie  matowiąc wyglądu płynów.

    39,59 pln
    W magazynie
  • 27,09 pln W magazynie

    Najmniej kaloryczna mąka niskowęglowodanowa, zawiera aż 40% białka, 36% błonnika i tylko 4% węglowodanów. W porownaniu do mąk orzechowych ma bardzo niską zawartość tłuszczu (poniżej 7g/100g). Mąka Lopino jest certyfikowanym produktem bezglutenowym i wolnym od GMO. Idealna do pieczenia chleba, ciast, makaronów i omletów.

    27,09 pln
    W magazynie
  • 9,67 pln W magazynie

    Bardzo niskokaloryczna mąka o ultra niskiej zawartości węglowodanów - maka lniana ma tylko 3% węglowodanów! Składa się w przeważającej części z białka (40%) i błonnika (36%), co czyni ją jedną z najzdrowszych alternatyw dla mąki pszennej.

    9,67 pln
    W magazynie
  • 28,20 pln W magazynie

    Uniwersalna mąka bezglutenowa bez 8 najczęstszych alergenów: bez pszenicy, bez mleka, bez jaj, bez soi, bez drożdży, odpowiednia dla wegan, bez aromatów i barwników.

    28,20 pln
    W magazynie
  • 39,74 pln 49,80 pln -20.2008% W magazynie
    Wyprzedaż

    Odtłuszczona mąka z orzechów makadamia doskonała do wypieków low carb - zawiera zaledwie tylko 15% węglowodanów, a przy tym prawie tyle samo błonnika i aż 28g białka. Aromatyczna mąka idealna do bezglutenowych wypieków paleo i dla diabetyków: niskokaloryczna, niskowęglowodanowa, wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa. DATA WAŻNOŚCI 31. GRUDNIA 2017

    39,74 pln 49,80 pln -20.2008%
    W magazynie
  • 28,88 pln W magazynie
    Nowość

    Mąka z orzecha włoskiego to odpowiednie dla diet typu kaeto i paleo źródła białka i błonnika. Pochodząca z orzechów włoskich wysoko odtłuszczona mąka zachowuje aromat, ale ma aż o 1/3 mniej kalorii niż całe orzechy. Mąka z orzechów włoskich stanowi doskonałą bazę do bezglutenowych paleo ciast (na kruchy spód), może być też stosowana do panierowania, jako...

    28,88 pln
    W magazynie
  • 26,85 pln W magazynie

    Niskotłuszczowa mąka sezamowa ma delikatny, orzechowy smak i lekką, gładką strukturę doskonałą do wypieków. Zawiera aż 46g białka i zaledwie 6g węglowodanów! Wysoki stopień odtłuszczenia sprawia, że mąka sezamowa Sukrin ma niemal 2 razy mniej kalorii niż zwykła mąka sezamowa.

    26,85 pln
    W magazynie
  • 44,25 pln W magazynie

    400g Organiczna niskotłuszczowa mąka migdałowa to zdrowa alternatywa dla tradycyjnej mąki o wyjątkowo wysokiej zawartości białka i minimalnej ilości węglowodanów - zawiera 15 razy mniej węglowodanów niż tradycyjna mąka! Wysoki stopień odtłuszczenia sprawia, że mąka migdałowa Sukrin ma mniej kalorii niż mąka pszenna i niemal 2 razy mniej kalorii niż zwykła...

    44,25 pln
    W magazynie
  • 28,91 pln W magazynie
    Nowość

    Organiczna mąka kokosowa Sukrin bardzo mocno odtłuszczona - zawiera zaledwie 14% tłuszczu, a dodatkowo 19% białka i aż 40% błonnika. Idealna mąka do bezglutenowych wypieków. Odpowiednia dla osób na diecie paleo.

    28,91 pln
    W magazynie
  • 29,99 pln W magazynie

    Filipińska mąka kokosowa BIO Tropicai to bogactwo błonnika - aż 38,5% a do tego 19% białka. To najwyższa zawartość błonnika jaka znajduje się w jakiejkolwiek mące. Mąka Tropicai ma najlepsze z wszystkich mąk kokosowych parametry makro - najwięcej białka i błonnika przy najmniejszej zawartości tłuszczu i najniższej kaloryczności.

    29,99 pln
    W magazynie
  • 23,92 pln 29,90 pln -20% Oczekiwanie na dostawę
    Promocja

    Niskowęglowodanowa, bezglutenowa mąka Bob's Red Mill jest najpopularniejszą w USA mąką low-carb. Doskonale sprawdza się jako baza do chleba, naleśników, ciast lub pizzy a przygotowane z niej potrawy nie różnią się smakiem od zwykłych wypieków wysokowęglowodanowych.

    23,92 pln 29,90 pln -20%
    Chwilowo
    niedostępny
    Powiadom mnie Więcej
    Reduced price!
    Oczekiwanie na dostawę
  • 6,94 pln Oczekiwanie na dostawę

    Tapioka jest skrobią pozyskiwaną z korzenia manioku. Jest hipoalergiczna i pozbawiona smaku. Nie zawiera glutenu i cholesterolu. Ze względu na bardzo wysoką zawartość skrobi (prawie 90%) doskonale nadaje się do zagęszczania sosów, budyniów, koktajli czy deserów.

    6,94 pln
    Chwilowo
    niedostępny
    Powiadom mnie Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • 23,66 pln Oczekiwanie na dostawę

    Superskrobia [ang. superstarch] czyli skrobia odporna na trawienie. Smakuje i wygląda jak biała mąka, ale ma od niej o połowę miej kalorii, 70 razy więcej błonnika i minimalne IG. Doskonały składnik domowego chleba i ciast, który obniża ich kaloryczność oraz zmniejsza ładunek glikemiczny gotowego wypieku.

    23,66 pln
    Chwilowo
    niedostępny
    Powiadom mnie Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • 12,51 pln Oczekiwanie na dostawę

    Niskokaloryczna mąka niskowęglowodanowa o doskonałych parametrach - ponad 40% białka, ponad 30% błonnika, znikoma zawartość tłuszczu i węglowodanów. Mąka łubinowa jest idealna do pieczenia chleba, ciast, makaronów i omletów bezglutenowych. PRODUKT WYCOFANY PRZEZ PRODUCENTA - NIE BĘDZIE KOLEJNYCH DOSTAW

    12,51 pln
    Chwilowo
    niedostępny
    Powiadom mnie Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • 32,64 pln Oczekiwanie na dostawę

    Odtłuszczona mąka z wolnoprażonych orzechów ziemnych zawiera tylko 12% tłuszczu znajdującego się w orzechach ziemnych. Dzięki temu, że mąka ProteinPlus powstaje z prażonych orzechów ma bardzo intensywny aromat i smak masła orzechowego. Żadna inna mąka nie jest tak bogata w białko - ta mąka orzechowa zawiera aż 53% białka.

    32,64 pln
    Chwilowo
    niedostępny
    Powiadom mnie Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • 8,95 pln Oczekiwanie na dostawę

    Brązowo-zielona częściowo odtłuszczona mąka o smaku typowym dla pestek arbuza. Dzięki częściowemu odtłuszczeniu pestek arbuza mąka jest łatwiejsza do wykorzystania przy wypiekach, mniej podatna do tworzenia się zakalca.

    8,95 pln
    Chwilowo
    niedostępny
    Powiadom mnie Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • 14,90 pln Oczekiwanie na dostawę

    Uniwersalna mąka bezglutenowa bez polepszaczy. Produkt bezglutenowy, bez pszenicy, bez mleka, bez jaj, bez soi, bez drożdży, odpowiedni dla wegan, koszerny, odpowiedni dla diety FODMAP

    14,90 pln
    Chwilowo
    niedostępny
    Powiadom mnie Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • 34,60 pln Oczekiwanie na dostawę
    Nowość

    Mąka z orzecha laskowego to odpowiednie dla diet typu keto i paleo źródła białka i błonnika. Wytwarzana z orzechów laskowych w 75% odtłuszczona mąka zachowuje aromat, ale ma aż o 1/3 mniej kalorii niż całe orzechy! Mąka z orzechów laskowych stanowi doskonałą bazę do bezglutenowych paleo ciast (na kruchy spód), może być też stosowana do panierowania, jako...

    34,60 pln
    Chwilowo
    niedostępny
    Powiadom mnie Więcej
    Oczekiwanie na dostawę

Polecane produkty


Niskowęglowodanowe i bezglutenowe mąki z nasion i orzechów

Kategoria mąki niskowęglowodanowe i bezglutenowe skierowana jest do wszystkich tych, którzy lubią samodzielnie przygotowywać posiłki. Dzięki temu unikniesz kompromisów i stworzysz wypiek idealnie dopasowany dla siebie. Jeśli jesteś na diecie, dobrze wiesz, że wybór dostępnych w sklepach produktów dietetycznych jest bardzo ograniczony przez do dieta staje się monotonna i trudna w utrzymaniu. Przygotowywanie dietetycznych wypieków od podstaw daje nieograniczone możliwości. Mąki niskowęglowodanowe pozyskiwane są z orzechów (mąka migdałowa, mąka kokosowa, mąka z orzechów ziemnych itp.) lub nasion (mąka dyniowa, mąka słonecznikowa, mąka łubinowa itp.). Większość z nich jest także bezglutenowa co trafia w wymagania dietetyczne coraz większej ilości osób. Stosując mąki bogate w białko i bezkaloryczne substancje słodzące możesz na nowo wprowadzić do swojej diety zdrowe, sycące i minimalnie przetworzone produkty. Gwarantujemy, że żaden sklep w Polsce nie ma tak dużego wyboru dietetycznych mąk o niskiej zawartości węglowodanów. Jeśli szukasz mąk bezglutenowych, prosimy o sprawdzenie przed dokonaniem zakupu zakładki Skład / Alergeny - nie wszystkie mąki z tej kategorii są bezglutenowe, część z nich nie zawiera glutenu w składzie, ale jest paczkowana w zakładzie, w którym gluten jest przetwarzany i może dochodzić do zanieczyszczeń krzyżowych (cross-contamination)