Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

Frankonia Vanilla White - bezglutenowy baton błonnikowy 150kcal, Biała Czekolada & Vanilia

Frankonia

4000194901288

Nowy produkt

Baton o wysokiej zawartości błonnika (15g w batonie), wzbogacony o białko (10g w batonie), bez dodatku cukru, niskokaloryczny (150kcal w batonie 50g), wypełniony masą o smaku waniliowym i oblany polewą z białej czekolady.

Wszystkie Batony białkowo-błonnikowe Frankonia charakteryzują się oceną A w tzw scali Nutri-Score.

Więcej szczegółów

6,67 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 50g.; 13,34 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 1 punkt lojalnościowy. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 1 punkt lojalnościowy co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,12 pln.


Główne nuty smakowe:

Frankonia to niemiecka manufaktura czekolady z ponad 150-letnią tradycją, a wśród jej cenionych tabliczek odd niedawna znajdują się także pyszności wzbogacone o białko i bez dodatku cukru.

Frankonia Vanilla White to bezglutenowy baton bez dodatku cukru w typie słodyczowego batonika snack bar, o rzadko spotykanej najwyższej możliwej do otrzymania ocenie A w skali oceny jakości produktów spożywczych Nutri-Score. Na uwagę zasługuje zarówno krótka lista składników, jak i ich wysoka jakość, brak konserwantów, wypełniaczy, barwników, wybrane smaki batonów są słodzone stewią

Najważniejsze informacje o batonach Frankonia:

  • wysoka zawartość błonnika: aż 15g w batonie
  • źródło białka: 10g w batonie
  • bez dodatku cukru - słodzone maltitolem lub maltitolem i stewią, w zależności od smaku
  • niskokaloryczne w porównaniu zarówno do zwykłych słodyczy makretowych, jak i batonów proteinowych - jeden baton dostarcza w 50g około 150kcal
  • bezglutenowe
  • Nutri-Score A

Czym jest Nutri-Score?

Nutri-Score to obowiązujący w niektórych krajach europejskich (na razie w Francji, Belgii, Hiszpanii, Niemczech, Holandii, Luksemburgu i Szwajcarii, ale postuluje się wprowadzenie go obowiązkowo w całej Unii) uproszczony system znakowania żywności informacją o wartości żywieniowej polegający na wyliczeniu wskaźnika, który stanowi o profilu żywieniowym danego produktu. W efekcie produkt jest oznaczony literą w odpowiednim kolorze – od A – zielona (najlepsza) do E – czerwona (najsłabsza), prezentowaną wyraziście i przejrzyście na froncie opakowania produktu. 

Lista branych pod uwagę kryteriów oceny produktu jest długa, i obejmuje m.in.

  • punkty ujemne: gęstość energetyczna (czyli wysoka kaloryczność w małej masie produktu), zawartość tłuszczy nasyconych i cukrów prostych oraz soli
  • punkty dodatnie: zawartość i proporcja warzyw i owoców, oliwy i tłuszczy z orzechów, zawartość białka i błonnika

Skuteczność systemu znakowania i oceny Nutri-Score wynika z prostoty przekazu, ponieważ za pomocą kodu składającego się z 5 liter i odpowiadających im kolorów przekazuje on konsumentom całościową ocenę wartości żywieniowej danego produktu, nie wymagając od nich pogłębionej analizy ani wiedzy na temat poszczególnych składników produktu, bo z badań wynika, że pomimo szczegółowych informacji o składzie na opakowaniach, konsumenci bardzo często nie wiedzą, jak wybierać wartościowe produkty spożywcze, a wręcz odwrotnie, w wyniku nadmiaru informacji tracą umiejętność obiektywnej oceny jakości produktów spożywczych.

Pierwszym producentem, który wprowadził na swoich produktach system Nutri-Score w Polsce jest Danone. Oznaczenie to wprowadzane jest również na opakowaniach produktów własnych sieci handlowych Auchan, Carrefour, Aldi i Kaufland. Wprowadzenie Nutri-Score deklaruje m.in. firma Nestle.

Porcja 50 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 157.50  kcal 315.00  kcal
kJ 659.42  kJ 1,318.84  kJ
Tłuszcze, w tym 5.50  g 11.00  g
tłuszcze nasycone 2.20  g 4.40  g
Węglowodany, w tym 13.50  g 27.00  g
cukry 3.90  g 7.80  g
poliole 8.00  g 16.00  g
Białko 10.00  g 20.00  g
Błonnik 13.50  g 27.00  g
Sól 0.10  g 0.19  g

Napisz opinię



Frankonia White Vanilla no sugar added high fiber bar with vanilla flavour coated with white chocolate - baton wysokobłonnikowy bez dodatku cukru o smaku waniliowym w polewie z białej czekolady z substancjami słodzącymi

Masa netto: 50g

Składnikirozpuszczalny błonnik kukurydziany, białko mleka, substancja utrzymująca wilgoć gliceryna; odtłuszczone mleko w proszku, substancja słodząca maltitol, pełne mleko w proszku, masło kakaowe, pasta migdałowa, olej rzepakowy, emulgator lecytyna sojowa, aromaty

Z uwagi na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może spowodować efekt przeczyszczający

Alergeny: mleko, soja; może zawierać jaja, sezam, oraz orzechy, w tym nerkowce i orzechy laskowe

Wartości  odżywcze  w  100g: wartość energetyczna 315,0kcal/1318,8kJ, tłuszcze 11,0g (w tym tłuszcze nasycone 4,4g), węglowodany 27,0g (w tym cukry 7,8g , poliole 16,0g), białko 20,0g, błonnik 27,0g, sól 0,1g

Wartości odżywcze w 1 batonie: wartość energetyczna 157,5kcal/659,4kJ, tłuszcze 5,5g (w tym tłuszcze nasycone 2,2g), węglowodany 13,5g (w tym cukry 3,9g , poliole 8,0g), białko 10,0g, błonnik 13,5g, sól 0,0g

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Producent: Wyprodukowano w Europie dla Frankonia Schokoladenwerke GmbH, Daimlerstraße 9, DE-97209 Veitshöchheim

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu, chronić przed wilgocią, światłem i gorącem i źródłami intensywnych zapachów.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: