• Obecnie brak na stanie
Krukam Handcrafted White Chocolate & Coconut - sugar free chocolate without lecithin with raspberry pieces
  • Krukam Handcrafted White Chocolate & Coconut - sugar free chocolate without lecithin with raspberry pieces
  • Krukam Handcrafted White Chocolate & Coconut - sugar free chocolate without lecithin with raspberry pieces
  • Krukam Handcrafted White Chocolate & Coconut - sugar free chocolate without lecithin with raspberry pieces
  • Krukam Handcrafted White Chocolate & Coconut - sugar free chocolate without lecithin with raspberry pieces
  • Krukam Handcrafted White Chocolate & Coconut - sugar free chocolate without lecithin with raspberry pieces
  • Krukam Handcrafted White Chocolate & Coconut - sugar free chocolate without lecithin with raspberry pieces
Kod produktu: 5902270358483
KruKam

Krukam biała czekolada bez dodatku cukru z wiórkami kokosowymi, słodzona erytrolem

Obecnie brak na stanie

Ręcznie robiona biała czekolada z masła kakaowego Afryki, Ameryki Północnej i Południowej bez dodatku cukru słodzona tylko erytrolem, bez lecytyny.

6,74 zł netto

8,29 PLN brutto
Ilość produktów:

Objętość netto 100 ml; 8.29zł/100ml

Główny smak: Smak biała czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak kokos – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Pierwsza biała czekolada bez cukru Krukam usiana wiórkami kokosowymi, słodzona tylko erytrolem, a nie maltitolem, jak większość bezcukrowych czekolad - a erytrol w porównaniu do maltitolu ma same zalety:

  • nie dość, że nie ma w ogóle kalorii (maltitol ma 220kcal w 100g czyli połowę kaloryczności cukru),
  • dodatkowo erytrol ma zerowy indeks glikemiczny i
  • erytrol jest łagodny nawet dla wrażliwych żołądków - w przeciwieństwie do maltitolu.

Ręcznie robiona biała czekolada z masła kakaowego z Afryki, Ameryki Północnej i Południowej bez dodatku cukru słodzona tylko erytrolem, z dodatkiem wiórków kokosowych.

Przygotowywana w tradycyjnej manufakturze ręcznie robiona czekolada bez dodatku cukru to gwarancja wyśmienitego smaku. Różnorodność i jakość składników, pasja oraz zaangażowanie gwarantują niepowtarzalny smak, którego uzupełnienie stanowią efektowne ekologiczne opakowania.

Najważniejsze informacje o czekoladach Krukam:

  • tylko 3 składniki mlecznej czekolady (erytrol, masło kakaowe i mleko) + dodatki smakowe, w tym przypadku wiórki kokosowe
  • odpowiednie dla  diety niskowęglowodanowej (na diecie ketogenicznej należy wziąć pod uwagę węglowodany pochodzące z mleka)
  • słodzone wyłącznie erytrolem - bez maltitolu
  • niska kaloryczność (ok.450kcal w 100g, czyli o około 25% mniej niż zwykła biała czekolada)
  • niski indeks glikemiczny IG
  • bez lecytyny (sojowej, słonecznikowej)
  • wytwarzane ręcznie w małych partiach

Wartości Odżywcze

Porcja 25g

Wartości odżywcze w:
Porcja 25g
100g
Kalorie
120.25
481.00
kJ
497.75
1,991.00
Tłuszcze, w tym
10.50
42.00
tłuszcze nasycone
7.00
28.00
Węglowodany, w tym
11.00
44.00
cukry
3.00
12.00
poliole
6.75
27.00
Białko
1.88
7.50
Błonnik
0.68
2.70
Sól
0.09
0.35

Krukam Biała Czekolada bez dodatku cukru z wiórkami kokosowymi, słodzona erytrolem

Masa netto: 100g

Składniki: tłuszcz kakaowy, substancja słodząca: erytrytol, mleko odtłuszczone w proszku, wiórki kokosowe (10%), mąka ryżowa, tłuszcz mleczny, serwatka w proszku (z mleka).

Alergeny: mleko, kokos; może zawierać orzechy, soję i gluten.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 481,0kcal/1991,0kJ, tłuszcze 42,0g (w tym tłuszcze nasycone 28,0g), węglowodany 44,0g (w tym cukry 12,0g , poliole 27,0g), białko 7,5g, błonnik 2,7g, sól 0,3g

Wartości odżywcze w 25g: wartość energetyczna 120,2kcal/497,7kJ, tłuszcze 10,5g (w tym tłuszcze nasycone 7,0g), węglowodany 11,0g (w tym cukry 3,0g , poliole 6,7g), białko 1,8g, błonnik 0,6g, sól 0,0g

Producent: wyprodukowano w Polsce dla  KruKam,  Marklowicka 21B,  44-300, Wodzisław Śląski

Przechowywać w suchym,  chłodnym i ciemnym miejscu.