• Obecnie brak na stanie
Choc Zero Keto Bark, White Chocolate & Coconut - sugar free white chocolate with monk fruit
  • Choc Zero Keto Bark, White Chocolate & Coconut - sugar free white chocolate with monk fruit
  • Choc Zero Keto Bark, White Chocolate & Coconut - sugar free white chocolate with monk fruit
  • Choc Zero Keto Bark, White Chocolate & Coconut - sugar free white chocolate with monk fruit
  • Choc Zero Keto Bark, White Chocolate & Coconut - sugar free white chocolate with monk fruit
  • Choc Zero Keto Bark, White Chocolate & Coconut - sugar free white chocolate with monk fruit
  • Choc Zero Keto Bark, White Chocolate & Coconut - sugar free white chocolate with monk fruit
Kod produktu: 850022368745
Choc Zero

Choc Zero Keto Bark, White Chocolate & Coconut - biała czekolada bez cukru z kokosem

Obecnie brak na stanie

Tabliczka aksamitnej białej, mocno słodkiej i mocno śmietankowo-mlecznej w smaku czekolady idealna dla osób będących na diecie ketogenicznej. Doprawiona madagaskarską wanilią bourbon fantastyczna keto fuzja smaków ba wyciągnięcie ręki!

8,00 zł netto

9,84 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 28.35 g; 34.71zł/100g

Główny smak: Smak biała czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak kokos – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Głównym mottem marki ChocZero jest „The New Standard in Sweet” i nie są to słowa używane na wyrost, gdyż ChocZero w swoich produktach zrezygnował całkowicie ze stosowania tradycyjnego cukru, zastępując go naturalnymi, a przede wszystkim zdrowszymi zamiennikami. W przypadku pysznych tabliczek czekoladowych ChocZero Keto Bark cukier zastąpiono owocem mnicha, który uważany jest za jeden z najsłodszych owoców na świecie – jego ekstrakt jest 300 razy słodszy od cukru! Co więcej, w Chinach do dziś nazywany jest on owocem nieśmiertelności, toteż nie dziwi stwierdzenie, iż producent wyznacza nowy standard w słodkości.

Choc Zero Keto Bark, White Chocolate & Coconut to tabliczka białej czekolady z dodatkiem egzotycznego kokosa. Zobacz, jak dobra może być czekolada bez cukru!

Najważniejsze informacje o ChocZero Keto Bark:

  • bez dodatku cukru
  • bez stewii i alkoholi cukrowych
  • słodzona tylko monk fruit
  • bez GMO
  • bez tłuszczy trans
  • bez soi
  • bez glutenu
  • niskowęglowodanowa
  • nie zawiera wysokofruktozowego syropu kukurydzianego, cukru i ukrytych źródeł słodyczy typu miód, daktyle czy koncentraty owocowe
  • idealna dla osób na diecie ketogenicznej, bezglutenowej, wegańskiej
  • bezpieczna dla diabetyków i osób walczących z insulinoopornością

Jak to było z czekoladą za PRLu - i dlaczego teraz jest lepiej :)

Theobroma cacao, czyli kakaowiec właściwy rodzi owoce w formie dorodnych strąków. W jednym takim owocu znajduje się od 20 do 60 ziaren kakao pokrytych śluzowatym miąższem. Odpowiednia obróbka ziaren pozwala na pozyskanie różnych kakaowych surowców – masy, masła i proszku najczęściej używanych w przemyśle spożywczym i kosmetycznym. Ostatnio popularne się stały też same ziarna, które można kupić w wersji raw.

Produkty czekoladopodobne zaczęły się pojawiać w Polsce w latach 80. ubiegłego wieku, by zaspokoić marzenia obywateli o brązowej, słodkiej kostce przyjemności. Masło kakaowe było zastąpione innym tłuszczem roślinnym (często utwardzonym), a zawartość kakao nie przekraczała kilku procent! Zamiast tego było tam sporo cukru i aromaty, by to wszystko choć trochę przypominało to, co miało zastępować. Z pozoru produkt wydawał się być czekoladą, ale już na starcie było coś nie tak – zwał się „tabliczką deserową” i miewał nieapetyczny dopisek „wyrób z masy tłustej”. Wszystko to z uwagi na braki w zaopatrzeniu. Ale nad czym się tu było zastanawiać? Tego typu słodycze nie podlegały kartkowemu systemowi reglamentacji, a dzięki temu można było się w nią zaopatrzyć, gdy było kilka drobniaków w kieszeni.

Całe szczęście minęły już czasy produktów czekoladopodobnych! Ale czy na pewno? Wystarczy świadomie poczytać etykiety, by zdać sobie sprawę, że ktoś próbuje nas zrobić w balona. Na pierwszym miejscu cukier, a zamiast masła kakaowego dodano olej palmowy i do tego wiele zbędnych substancji. Powiedzmy temu „STOP!”

Przykładem fajnej czekolady (i to białej) jest Choc Zero Keto Bark, White Chocolate & Coconut:

  • przygotowana na bazie prawdziwego masła kakaowego
  • nie zawiera cukru, soi, oleju palmowego, glutenu i GMO
  • ma niską zawartość węglowodanów – 2 g węglowodanów netto na porcję (świetna w diecie keto)
  • jest napakowana prawdziwymi płatkami kokosowymi  i madagaskarską wanilią
  • jest słodzona owocami mnicha

To niezwykle pyszna, aksamitna czekolada, która przyjemnie chrupie. Nie ma tu podejrzanych tłuszczy, a wyłącznie pochodzące z Theobroma cacao dobroTo prawdziwie boski przysmak!

Wartości Odżywcze

Porcja 28g

Wartości odżywcze w:
Porcja 28g
100g
Kalorie
150.00
535.71
kJ
628.50
2,244.64
Tłuszcze, w tym
12.00
42.86
tłuszcze nasycone
6.00
21.43
Węglowodany, w tym
2.00
7.14
cukry
1.00
3.57
Błonnik
12.00
42.86
Białko
2.00
7.14
Sól
0.00

Choc Zero White Chocolate & Coconut - niskowęglowodanowa biała czekolada bez dodatku cukru o smaku kokosowym, zawiera substancje słodzące 

Masa netto: 28,35g

Składniki: masło kakaowe, dekstryna oporna bez GMO, pełne mleko w proszku, kokos, emulgator lecytyna słonecznikowa, ekstrakt z owoców mnicha, naturalny aromat karmelowy, ziarna wanilii z Madagaskaru.

Alergeny: zawiera mleko; może zawierać orzechy, w tym orzechy ziemne

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 535,7kcal/2244,6kJ, tłuszcze 42,8g (w tym tłuszcze nasycone 21,4g), węglowodany 7,1g (w tym cukry 3,5g), błonnik 42,8g, białko 7,1g

Wartości odżywcze w 1 tabliczce: wartość energetyczna 150,0kcal/628,5kJ, tłuszcze 12,0g (w tym tłuszcze nasycone 6,0g), węglowodany 2,0g (w tym cukry 1,0g), błonnik 12,0g, białko 2,0g

Wyprodukowano w  USA przez ChocZero Inc., Fullerton, CA 92831, Stany Zjednoczone

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Należy  spożyć  przed: data EXP na opakowaniu 

Przechowywać  w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem i źródłami intensywnych zapachów