Biotech Zero Bar Chocolate Caramel
  • Biotech Zero Bar Chocolate Caramel
  • Biotech Zero Bar Chocolate Caramel
  • Biotech Zero Bar Chocolate Caramel
  • Biotech Zero Bar Chocolate Caramel
  • Biotech Zero Bar Chocolate Caramel
  • Biotech Zero Bar Chocolate Caramel
  • Biotech Zero Bar Chocolate Caramel
  • Biotech Zero Bar Chocolate Caramel
  • Biotech Zero Bar Chocolate Caramel
  • Biotech Zero Bar Chocolate Caramel
  • Biotech Zero Bar Chocolate Caramel
  • Biotech Zero Bar Chocolate Caramel
Kod produktu: 5999076223619
BioTech USA

Biotech Zero Bar Czekolada & Karmel - baton białkowy bez laktozy

Data ważności: 26.07.2024Dostępny w magazynie

Baton białkowy na bazie izolatu natywnego białka serwatkowego, całkowicie bez cukru, bez laktozy i bez glutenu. Doskonałe źródło białka wzbogacone o błonnik pokarmowy przy minimalnej zawartości tłuszczu i bez najczęstszych alergenów.

5,87 zł netto

7,22 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 50 g; 14.44zł/100g

Główny smak: Smak karmel – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak czekolada mleczna – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Batony białkowe całkowicie bez laktozy i bez glutenu Biotech Zero Bar powstają na bazie białek o zróżnicowanej  kinetyce trawienia, wśród których dominuje Native Whey Isolate (izolat natywnego białka serwatkowego) - białko najwyższej jakości pozyskiwane wyłącznie z surowego mleka od krów hodowanych w naturalnych warunkach i karmionych trawą; białko NWI jest wolne od antybiotyków i syntetycznych hormonów (rBST),a dzięki wypracowanemu procesowi produkcji zachowuje strukturę białkową w najpełniejszej formie.

Batony Zero Bar powstają z najwyższą dbałością o jakość składników i myślą także o tych, którzy przestrzegają diet eliminacyjnych - to dlatego batony Zero Bar nie zawierają ani laktozy, ani glutenu. Laktoza będąca węglowodanem złożonym to inaczej “cukier mleczny”, który stanowi ok. 2-8 % suchej masy mleka. Coraz częściej zdarza się że organizmy dorosłych osób nie produkują laktazy, enzymu odpowiedzialnego za trawienie laktozy, co wiąże się z nietolerancją laktozy i dolegliwościami żołądkowymi po zjedzeniu nie tylko jogurtów czy samego mleka, ale także odżywek białkowych czy batonów proteinowych, które zawierają laktozę.

Jeżeli zwracasz uwagę na zawartość i jakość białek w swojej diecie – z powodu aktywności fizycznej, w czasie zwiększania masy mięśniowej, czy dlatego, że chcesz zrzucić nadprogramowe kilogramy – możesz to zrobić szybko i wygodnie dzięki batonom Zero Bar od BioTechUSA, bo białka w diecie wspomagają wzrost i utrzymanie masy mięśniowej oraz utrzymanie zdrowych kości, dodatkowo batony Zero Bar zawierają witaminę E, która wspomaga ochronę komórek przed skutkami stresu antyoksydacyjnego.

Najważniejsze informacje o batonach Biotech Zero Bar:

  • zero cukru
  • bez laktozy
  • bez glutenu
  • bez aspartamu
  • bardzo wysoka zawartość białka o zróżnicowanej kinetyce
  • wysoka zawartość błonnika pokarmowego
  • bardzo niska zawartość węglowodanów
  • ze zdrowymi tłuszczami nasyconymi (MCT)

Biotech Zero Bar batony białkowe bez laktozy

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
176.50
353.00
kJ
739.54
1,479.07
Tłuszcze, w tym
7.50
15.00
tłuszcze nasycone
3.75
7.50
Węglowodany, w tym
5.50
11.00
cukry
0.45
0.90
Białko
20.00
40.00
Sól
0.25
0.50

BioTech Zero Bar Chocolate Caramel - baton proteinowy bez dodatku cukru o smaku czekoladowo-karmelowym, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 50g 

Składniki: mieszanka białkowa Zero {izolat białek serwatki (z mleka), białka z białka jaja w proszku, hydrolizowane białko, kazeinian wapnia (z mleka), izolat białek soi}, regulator wilgotności {glicerol (soja), substancja słodząca maltitol}, olej palmowy, fruktooligosacharydy, woda, kakao ze zredukowaną ilością tłuszczu, soja wytłaczana, kropelki czekolady {substancja słodzącą maltitol, miazga kakaowa, emulgator lecytyna sojowa, kakao ze zredukowaną ilością tłuszczu, naturalny aromat}, emulgator lecytyna sojowa, aromaty, środek żelujący (karagen, chlorek potasu), substancja konserwująca (sorbinian potasu), przeciwutleniacz octan dl-alfa-tokoferylu, substancja słodząca sukraloza.

Alergeny: mleko, soja, jaja; Uwaga! Możliwa zawartość glutenu, skorupiaków, soi, siarczynów lub orzechów.

Wartości odżywcze w 1 batonie 50g: wartość energetyczna 1479kJ/177kcal, tłuszcze 7,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8g), węglowodany 5,5g (w tym cukry 0,45g, maltitol 3,3g), błonnik 4g, białko 20g, sól 0,2g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1473kJ/353kcal, tłuszcze 15g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,5g), węglowodany 11g (w tym cukry 0,9g, maltitol 6,5g), błonnik 12g, białko 40g, sól 0,50g

Producent: wyprodukowano w Unii Europejskiej dla BioTech USA Polska Sp. z o.o. ul. Grota Roweckiego 24 lok. nr.14, Pabianice 95-200, Polska.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.