Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Biotech Zero Bar Cholate - Marzipan bezlaktozowy baton białkowy (Czekolada & Marcepan)
Batony białkowe całkowicie bez laktozy i bez glutenu Biotech Zero Bar powstają na bazie białek o zróżnicowanej kinetyce trawienia, wśród których dominuje Native Whey Isolate (izolat natywnego białka serwatkowego) - białko najwyższej jakości pozyskiwane wyłącznie z surowego mleka od krów hodowanych w naturalnych warunkach i karmionych trawą; białko NWI jest wolne od antybiotyków i syntetycznych hormonów (rBST),a dzięki wypracowanemu procesowi produkcji zachowuje strukturę białkową w najpełniejszej formie.
Batony Zero Bar powstają z najwyższą dbałością o jakość składników i myślą także o tych, którzy przestrzegają diet eliminacyjnych - to dlatego batony Zero Bar nie zawierają ani laktozy, ani glutenu. Laktoza będąca węglowodanem złożonym to inaczej “cukier mleczny”, który stanowi ok. 2-8 % suchej masy mleka. Coraz częściej zdarza się że organizmy dorosłych osób nie produkują laktazy, enzymu odpowiedzialnego za trawienie laktozy, co wiąże się z nietolerancją laktozy i dolegliwościami żołądkowymi po zjedzeniu nie tylko jogurtów czy samego mleka, ale także odżywek białkowych czy batonów proteinowych, które zawierają laktozę.
Jeżeli zwracasz uwagę na zawartość i jakość białek w swojej diecie – z powodu aktywności fizycznej, w czasie zwiększania masy mięśniowej, czy dlatego, że chcesz zrzucić nadprogramowe kilogramy – możesz to zrobić szybko i wygodnie dzięki batonom Zero Bar od BioTechUSA, bo białka w diecie wspomagają wzrost i utrzymanie masy mięśniowej oraz utrzymanie zdrowych kości, dodatkowo batony Zero Bar zawierają witaminę E, która wspomaga ochronę komórek przed skutkami stresu antyoksydacyjnego.
Najważniejsze informacje o batonach Biotech Zero Bar:
- zero cukru
- bez laktozy
- bez glutenu
- bez aspartamu
- bardzo wysoka zawartość białka o zróżnicowanej kinetyce
- wysoka zawartość błonnika pokarmowego
- bardzo niska zawartość węglowodanów
- ze zdrowymi tłuszczami nasyconymi (MCT)
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
BioTech Zero Bar Chocolate-Marzipan - baton proteinowy o smaku czekoladowo-marcepanowym, bez cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 50g
Składniki: mieszanka białkowa [izolat białka serwatki (z mleka), białko jaja w proszku, hydrolizowane białko, kazeinian wapnia (zawiera mleko), izolat białka sojowego], substancje utrzymujące wilgoć [glicerol (zawiera soję), maltitole], tłuszcz palmowy, fruktooligosacharydy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, ekstrudowana soja, kawałki czekolady [substancja słodząca (maltitole), masa kakaowa, emulgator (lecytyna sojowa), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, naturalny aromat], woda, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty, substancje żelujące (karagen, chlorek potasu), substancja konserwująca (sorbinian potasu), octan DL-alfa-tokoferylu, substancja słodząca (sukraloza).
Alergeny: zawiera mleko, soję, jaja. Może zawierać gluten, orzechy.
Wartości odżywcze w 1 batonie 50g: wartość energetyczna 736kJ/176kcal, tłuszcze 7.5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.3g), węglowodany 5.5g (w tym cukry 0.45g, poliole 3.25g), błonnik 6g, białko 20g, sól 0.4g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1473kJ/353kcal, tłuszcze 15g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8.5g), węglowodany 11g (w tym cukry 0.9g, poliole 6.5g), błonnik 12g, białko 40g, sól 0.8g
Producent: wyprodukowano w Unii Europejskiej dla BioTech USA Polska Sp. z o.o. ul. ul. Zamkowa 21a lok. 4A, Pabianice 95-200, Polska.
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.