Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Discover Xmas Gianduiotto - tradycyjne turyńskie pralinki ze stewią

Pozostali Producenci

C0787099286064

Nowy produkt

Gianduiotto to światowej sławy przysmak smakoszy czekolady - wykonywane ręcznie od 180 lat w Turynie wykwintne czekoladki z orzechami laskowymi swój smak zawdzięczaj pysznemu kremowi gianduia, z którego powstają. Discover Xmas przygotowało świąteczną wersję tych pralinek w wersji ze stewią.

Więcej szczegółów

28,60 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 100g.; 28,60 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 5 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 5 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,60 pln.


Główne nuty smakowe:

Ekskluzywna, słodzona stewią wersja ręcznie robionych w Turynie klasycznych czekoladek Gianduiotto to doskonały pomysł na prezent dla unikającego cukru wielbiciela czekolady.

Klasyczne Gianduiotto wykonane są z pysznego kremu z orzechów laskowych gianduia, dzięki któremu ich klasyczny smak jest aksamitny i bogaty. Historia Gianduiotto sięga 1851 r. i narodziła się w Turynie, gdzie zostały wprowadzone jako nowy rodzaj czekolady mlecznej lub deserowej z orzechami laskowymi z Piemontu. Pralinki Gianduiotto wymyślił i jako pierwszy wykonał Caffarel, najbardziej znany piemoncki cukiernik. Od początku miały formę odwróconej łódki i były zawijane w błyszczącą, złotą lub srebrną folię.

Gianduiotto po raz pierwszy zaserwowano na balu maskowym w czasie karnawału w 1865 roku; podczas wojen napoleońskich i wywołanego nimi kryzysu dostaw kakao do Europy inny cukiernik, Michele Porchet, zdecydował aby dodać do czekoladek orzechy laskowe zmniejszając tym sposobem zawartość kakao - odtąd, aż do dziś, nadzienie składa się z drobno posiekanych orzechów laskowych, kakao i masła kakaowego.

Napisz opinię



Discover Xmas no added sugar Gianduiotto  - turyńskie czekoladki z nadzieniem pralinowym z orzechów laskowych, bez dodatku cukru, zawierają substancje słodzące

Masa netto: 100g

Składniki: orzechy laskowe z rejonu Piemontu,miazga kakaowa, masło kakaowe, błonnik roślinny {dekstryny, inulina, oligofruktoza), substancje słodzące {maltitol i glikozydy stewiolowe}, emulgator lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy

Alergeny: soja

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 464kcal / 1944kJ, tłuszcze 35.9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21.5g), węglowodany 27g (w tym cukry 2.5g), białko 5.1g, sól 0.025g

Producent:   wyprodukowano we Włoszech Discover Confectionery Ltd, Unit 4, Dean's Cross Farm, Lydeard St. Lawrence, Taunton, UK, TA4 3QN

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: