Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Dr Oetker Duet Peanut Butter & Caramel - budyń karmelowo-orzechowy bez cukru

dr Oetker

5900437021355

Nowy produkt

Klimatyczna, jesienno-zimowa edycja dwusmakowego budyniu dr Oetker bez słodzików i bez cukru - to ty decydujesz czym posłodzisz budyń.

Dr Oetker Duet Peanut Butter & Caramel - budyń o smaku masła orzechowego z karmelem.

Więcej szczegółów

1,55 pln

-4.5161%

1,48 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 40g.; 3,70 pln/100g.

Nie ma punktów za ten produkt.


Główne nuty smakowe:

Dr Oetker Duet Peanut Butter & Caramel - budyń o smaku masła orzechowego z karmelem, bez dodatku cukru i bez substancji słodzących.

Jeśli nie wiesz jak policzyć kaloryczność budyniu, w zakładce "Skład" znajdziesz szczegółowe wyliczenia dotyczące wartości odżywczych samego proszku budyniowego oraz gotowego budyniu przygotowanego z erytrolem, bez dodatku cukru.

Proszek budyniowy bez cukru znakomicie sprawdza się jako składnik fit musów i deserów a także serników, nadaje im kremową konsystencję nie dodając cukru ani tłuszczu, proszek budyniowy jest naturalnym aromatycznym zagęstnikiem i dodatkowym źródłem smaku w zdrowych ciastach.

Chcesz przygotować budyń bez cukru, ale zależy Ci na tym, żeby nie było w nim sztucznych słodzików? Dr Oetker wychodzi naprzeciw osobom przywiązującym wagę do rodzaju substancji słodzących - wybierając budyń Dr Oetker Duet możesz cieszyć się lekkim budyniowym deserem bez cukru i posłodzić go tym słodzikiem, do którego masz największe zaufanie - np. erytrolem, ksylitolem albo stewią.

Porcja 40 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 133.20  kcal 333.00  kcal
kJ 557.31  kJ 1,393.27  kJ
Tłuszcze, w tym 0.04  g 0.10  g
tłuszcze nasycone 0.04  g 0.10  g
Węglowodany, w tym 33.08  g 82.70  g
cukry 0.00  g 0.00  g
erytrol 0.00  g 0.00  g
Błonnik 0.00  g 0.00  g
Białko 0.04  g 0.10  g
Sól 0.04  g 0.10  g
Oceń 
Kamila K 06-04-2022

Ocena

Budyń przepyszny!! Z dodatkiem masła orzechowego to jakiś obłęd! 10/10

    Napisz swoją opinię!

    Napisz opinię



    Dr Oetker Duet Peanut Butter & Caramel budyń bez cukru* o smaku karmelowym z masłem orzechowym, bez substancji słodzących

    Masa netto: 40g (opakowanie wystarcza do przygotowania 4 sugerowanych porcji, każda o masie 142g)

    Składnikiskrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cukier karmelizowany*, koncentrat z buraka, ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO, barwnik (karoteny), aromaty, sól.

    * Proszek budyniowy zawiera karmelizowany cukier jako barwnik w ilości śladowej w gotowym produkcie tj. poniżej 0,5% w 100g suchego proszku

    Alergeny: możliwa obecność mleka

    Producent podaje na opakowaniu wartości odżywcze po przygotowaniu budyniu z cukrem - poniżej podajemy wartości odżywcze w wersji przygotowanej bez dodatku cukru, z użyciem zamiast niego erytrolu:

    Wartości odżywcze 1 gotowej porcji (142g, z erytrolem, z mlekiem 2% tł.): wartość energetyczna 98,0kcal/410,0kJ, tłuszcze 2,5g (w tym tłuszcze nasycone 1,5g), węglowodany 22,0g (w tym cukry 6,5g , erytrol 7,7g), błonnik 0,0g, białko 4,3g, sól 0,1g

    Wartości odżywcze w 100g gotowego deseru, z erytrolem, z mlekiem 2% tł.: wartość energetyczna 69,0kcal/288,7kJ, tłuszcze 1,7g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 15,4g (w tym cukry 4,5g , erytrol 5,4g), błonnik 0,0g, białko 3,0g, sól 0,1g

    Wartości odżywcze suchego proszku budyniowego:

    Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 333,0kcal/1393,2kJ, tłuszcze 0,1g (w tym tłuszcze nasycone 0,1g), węglowodany 82,7g (w tym cukry 0,0g , erytrol 0,0g), błonnik 0,0g, białko 0,1g, sól 0,1g

    Wartości odżywcze w 40g (zawartość 1 opakowania): wartość energetyczna 133,2kcal/557,3kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 33,0g (w tym cukry 0,0g , erytrol 0,0g), błonnik 0,0g, białko 0,0g, sól 0,0g

    Producent:  wyprodukowano w Polsce przez Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk

    Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

    Instrukcja: Zamieszaj 0,5l mleka 2% tłuszczu z całością proszku budyniowego i 30g erytrolu. Zagotuj, zmniejsz ogień i mieszaj aby nie powstały grudki. Rozlej budyń do miseczek. Zostaw na godzinę do ostygnięcia i zgęstnienia.

    Polecane produkty

    Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: