• Obecnie brak na stanie
PopCrop Bread protein, gluten-free mix for baking vegan bread
  • PopCrop Bread protein, gluten-free mix for baking vegan bread
  • PopCrop Bread protein, gluten-free mix for baking vegan bread
  • PopCrop Bread protein, gluten-free mix for baking vegan bread
  • PopCrop Bread protein, gluten-free mix for baking vegan bread
  • PopCrop Bread protein, gluten-free mix for baking vegan bread
  • PopCrop Bread protein, gluten-free mix for baking vegan bread
Kod produktu: 5907652545116

PopCrop Chleb Proteinowy Bezglutenowy - mieszanka do wypieku wegańskiego chleba

Data ważności: 26.10.2023Obecnie brak na stanie

Kompletna mieszanka (wymaga dodania tylko wody) do wypieku bezglutenowego, wegańskiego chleba o niskiej zawartości węglowodanów i niskim indeksie glikemicznym oraz wysokiej zawartości białka i błonnika, odpowiednich dla diabetyków, osób na diecie ketogenicznej.

17,05 zł netto

17,90 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 450 g; 3.98zł/100g

Główny smak: Smak owies – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

PopCrop BIO Chleb proteinowy bezglutenowy to kompletna mieszanka (wymaga dodania tylko wody) do wypieku bezglutenowego, wegańskiego chleba o niskiej zawartości węglowodanów i niskim indeksie glikemicznym, odpowiednich dla diabetyków, osób na diecie ketogenicznej.

Przygotowanie chleba jest proste, poradzą sobie z nim nawet niedoświadczone osoby, a sam chleb jest smaczny i stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnego pieczywa dla osób na diecie ketogenicznej.

Najważniejsze informacje o mieszance na keto chleb 5 Przemian

  • bez glutenu,
  • bogaty w białko z fasoli (bez soji),
  • bogaty w minerały: Żelazo 7,5 mg, Magnez 168 mg, Fosfor 523 mg, Cynk 3,6 mg, Wapń 128 mg, Potas 539 mg
  • bez konserwantów, wzmacniaczy smaków
  • bez drożdży
  • 21% białka
  • po upieczeniu pozostaje extra długo mokry i soczysty
  • dobre składniki= dobry chleb
  • szybki i prosty w przygotowaniu - wystarczy dodać gazowanej wody, wymieszać, upiec by cieszyć się smakiem pysznego i aromatycznego chleba wieloziarnistego
  • na bazie wyłącznie bezglutenowych, wegańskich i niemodyfikowanych genetycznie składników

Wartości Odżywcze

Porcja 15g

Wartości odżywcze w:
Porcja 15g
100g
Kalorie
55.05
367.00
kJ
230.66
1,537.73
Tłuszcze, w tym
1.59
10.60
tłuszcze nasycone
0.26
1.70
Węglowodany, w tym
5.69
37.90
cukry
0.36
2.40
Błonnik
2.66
17.70
Białko
3.15
21.00
Sól
0.18
1.20

Popcrop Mieszanka Do Wypieku Chleba Proteinowa Bezglutenowa Bio 450G

Masa netto: 450g

Składniki:  płatki owsiane bezglutenowe*, mąka owsiana bezglutenowa*, mąka z fasoli*, siemię lniane*, płatki teff*, białko z grochu*, chia*, pestki dyni*, babka jajowata*, mąka teff*, sól himalajska.

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 367,0kcal/1537,7kJ, tłuszcze 10,6g (w tym tłuszcze nasycone 1,7g), węglowodany 37,9g (w tym cukry 2,4g), błonnik 17,7g, białko 21,0g, sól 1,2g

Producent: wyprodukowano w UE dla JETTING SYSTEMS, ul. Żuławska 13A, 82-103 Mikoszewo

Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, chronić przed źródłami intensywnych zapachów, zamykać opakowanie dokładnie po każdym użyciu.

Przygotowanie chleba 

1. Nagrzać piekarnik do 190 stopni Celsjusza

2. Foremkę (keksówkę 10 x 20 cm) wyłóżyć papierem do pieczenia

3. Przygotować dużą miskę i przesypać do niej mieszankę

4. Dolać 450 ml mocno gazowanej wody i intensywnie wymieszać

5. Wymieszane ciasto od razu przełożyć do przygotowanej foremki

6. Włożyć do piekarnika i piec przez 1,5 godziny

7. Po upieczeniu wyjąć chleb z foremki, owinąć bawełnianą ściereczką i pozostawić do całkowitego wystudzenia